luni, 3 octombrie 2016

Matei 7;15. Păziţi-vă de prooroci mincinoşi. ................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Matei 7;15. Păziţi-vă de prooroci mincinoşi. Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinlăuntru sînt nişte lupi răpitori.


         Am citit un articol cu privire la cel mai periculos atac asupra crestinilor. Poate pentru multi pare ceva de necrezut ceia ce acest autor are de spus.Iata ce spune el;Atacul cel mai periculos vine din biserica nu de afara.Si m-am gandit ca, deseori spun asa ceva pe acest blog.Lucruri pe care le opserv eu Insumi si poate si altii Frati care se uita atenti cum se desfasoara strangerea laolalta.Am sa dau cum spune Autorul in engleza.The most dangerous attacks against Christianity often come from within the Church, not from without. Am sa traduc pentru cei care nu sunt familiari cu engleza.Cel mai periculos atac la crestini deseori vine din biserica nu de afara.Daca suntem unii care am avut ochiul Indreptat la ce se Intampla prin Adunari, ne va fi usor sa intelegem ce vrea Autorul sa spuna.


         Domnul Isus a spus In acest verset;Păziţi-vă de prooroci mincinoşi. Domnul Isus nu a spus sa va feriti de cei de afara.Stia ca satan aici in strangerea laolalta are de lucru. Cum lucreaza el? Prin cei care sunt carnali, ne nascuti din nou.Deaceia Mantuitorul se ruga Tatalui sa-i pazeasca de cel rau pe ai Lui.Acestia care sunt proroci mincinosi,ca sunt constienti sau nu, se pun ei Insusi la dispozita celui rau.Domnul Isus Ii numeste pe acestia; proroci mincinosi.Dece ii numeste asa? Pentruca nu sunt trimisi de Dumnezeu. Apoi, daca nu sunt trimisi, pusi de Dumnezeu ei aduc cuvintele celui care Ii timite, a celui rau.Ieremia si Isaia vorbeste des de acesti proroci mincinosi.Pavel aduce In atentie pe unii care sau furisat printre voi.Acestia aduc distrugerea de care Autorul acesta vorbeste in acest titlu pe care l-am pus ceva mai sus.


         Nu vine nimeni deafara sa produca tulburare sau dezastru in adunare. Acesti proroci mincinosi aduc Invatatura abatuta care nu are nimic de aface cu Cuvantul scump al lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, ei aduc minciuni in mijlocul fratilor.Lucru care creiaza desbinare. Ce vrea cel rau mai mult decat unde se strang cei rascumparati ai Domnului Hristos sa nu fie pace, liniste si armonie? Si nu rareori el reuseste acest lucru prin acesti proroci mincinosi.Si Domnul Isus aduce Inaintea noastra anumite semnalmente care ii descopere cine sunt ei.Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi,Domnul Isus numeste pe cei rascumparati ai Lui oile mele.Asa citim In;Ioan 10;14. Eu sînt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele, şi ele Mă cunosc pe Mine, Si Prorocul Ezechel vede pe cei care apartin lui Dumnezeu ca si oile lui.Ezechel 34;31. „Voi sînteţi oile Mele, oile păşunei Mele, şi Eu sînt Dumnezeul vostru, zice Domnul Dumnezeu.“


         Poti fi la gramada , in turma, dar sa nu fi cunoscut de Pastor.Vreau sa spun ca, amestecatura in adunare este Inevitabila. Dar ca, cei care sunt ai Domnului Hristos sunt cunoscuti de El.Si iata ca acestia vin si ei imbracati cu aceleasi haine ca a celor rascumparati. Nu este vorba de Imbaracamintea aceasta fizica care nu acoperim corpul.Ci de vorbirea de comportamentul pe care acestia il infatiseaza ca si a celor rascumparati.II auzi prin curtea adunari sau in discutii pe care le port cu altii zicand;Frate ce mai faceti cum va simtiti. Laudat sa fie domnul.si vorbe ca acestea.Dar suptil ei au interesul lor sa dezbine, sa raneasca, sa semene neantelegere Intre frati.Acesta este caracterul lor si si-l pun In aplicare cum stiu ei mai bine. Cum? Folosind limba canana pe care o vorbesc cei rascumparati ai Domnului Hristos.


         Ce vrea sa spuna Domnul Isus?îmbrăcaţi în haine de oi,ca adica, vin degizati si nu prea poti sa-i distingi dintre cei care sunt ai Domnului Hristos. Numai In cazul ca ai o maturitate in credinta si un ochi spiritual. La aparenta este greu sa faci deosebire. Dar daca Ii dai haina aceasta de blana de oaie jos de pe el,vei vedea adevaratul caracter ca nu este cel de oaie.Spuneam cu alta ocazie ce caracter au oile la modul literal si la modul spiritual. Ele sunt blande asa cum a facut dovada Bunul Pastor.Deci, este necesar sa-i desbracam ca sa ne putem convinge daca este oaie sau un lup rapitor cum Ii numeste Mantuitorul;dar pe dinlăuntru sînt nişte lupi răpitori. Cand Domnul Isus vorbea unora care se credeau oi, le spune aceste cuvinte; Matei 23; 27. Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi sînteţi ca mormintele văruite, cari, pe dinafară se arată frumoase, iar pe dinlăuntru sînt pline de oasele morţilor şi de orice fel de necurăţenie.


         Asociez acest verset ca se potriveste destul de bine cum sunt pe dinafara cu blana de oaie. Iar pe dinlauntru ,adica, supt aceasta blana se descopere ce sunt ei Intradevar;Sau potrivit cu acest verset, pe dinlauntru care are sensul de supt aceasta blana.Cand lupul is pune temperamentul lui In aplicatie il vedem ce feroce apare.Uita ca are blana de oaie pe el. Pentruca Instinctul animal nu-l lasa sa fie bland ci feroce. Uite, tot asa si acestia de care spune Domnul Isus.Cand se deslantuie In firea lor pacatoasa decare sunt dirijati, uita ca sau Imbracat ca sa artae ca sunt oi. Si se  dezlantuie precum lupul.Iata deci cine aduce distrugerea in Adunari.Cei care spuneam cu alta ocazie mimeaza starea de copil al lui Dumnezeu. Dar asta nu tine mult. Pentruca natura, caracterul lor este sa distruga. Ei stau la dispozita stapanului sau al tatalui lor si Implinesc voia lui. Ioan 8;44. Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru…….


         Cand te apropi de acesti lupi rapitori, Iti dai seama numai decat ce caracter au.Daca ar fi oaie, atunci ai gasi in vorbirea si atitudinea lor, aceste semne al unui caracter ca al Domnului Hristos.Ap, Pavel aduce Inatentie ceva scump din caracterul unui copil al lui Dumnezeu anume;Blandetea.Filipeni 4;5. Blîndeţa voastră să fie cunoscută de toţi oamenii.Apoi aduce In atentie felul Domnului Hristos care este Pastorul cel bun;2 Corinteni 10;1. Eu, Pavel, vă rog, prin blîndeţa şi bunătatea lui Hristos, Iata deci Instintarea Domnului Hristos catre cei ai Lui din vremea aceia dar si pentru noi cei de azi si din toate timpurile.Oile se tin departe de lupi la modul literal. Dar si la cel spiritual este la fel. Un credincios care este parte din turma Pastorului cel bun are acest simt as zice; a mirosi pe cel cu care sta de vorba daca este oaie sau lup. La vedere se deosebesc mai greu avand aceiasi blana.


         Fiecare are un miros specific structuri pe care o are.Literal lupul este diferit de oaie. Tot asa si cei rascumparati de cei care mimeaza viata de copil al lui Dumnezeu sunt diferiti.Ei au un miros aparte specific copilului lui Dumnezeu. Ap, Pavel sesizase el Insusi ca mirosul pe care il raspandesc cei rascumparati este deosebit decat a celor care asa cum am spus mimeaza viata de copil al lui Dumnezeu.Iata ce are el de spus in privinta acestui miros ,a mirezmei care este emanata de cel rascumparat.2 Corinteni 2;14. Mulţămiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poartă totdeauna cu carul Lui de biruinţă în Hristos, şi care răspîndeşte prin noi în orice loc mireasma cunoştinţei Lui.


         Ne putem testa fiecare in parte cand ne”mirosim¨personal. Sa nu dam ocazia sa ne miroase cei cu care ne adunam laolalta ca vor descoperi daca suntem oi sau lupi rapitori.Dar ne pot testa si cei cu care venim In legatura fie in viata de toate zilele sau In adunare. Domnul sa ne dea Intelepciune sa putem face aceasta deosebire. Cu alte cuvinte, sa nu cadem victime, sa nu ne ducem singuri in gura lupului.Asa a fost din totdeauna in strangerile celor rascumparati. Oi si lupii care vin pentru a distruge cum vede Autorul pe care l-am citat mai sus.Sunt Adunari si Biserici care au fost si Inca sunt ravacite de acesti lupi Imbracati in piei de oaie.Unde asa stau lucrurile nu poate fi pace si bucurie Intre Fratii.Aducea Domnul Hristos Ina atentie si graul cu negina ca sa putem vedea ca fiecare au o Intrebuintare a parte potrivit cu felul lor de a fi.Nu e cu nimic mai putin asemanarea cu cei care se strang dar care printre oi se gasesc si lupi rapitori.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: