duminică, 9 octombrie 2016

Fapte 20;28. Luaţi seama dar la voi înşivă ....................




f43bd-picture1bibliacutrandafir

Fapte 20;28. Luaţi seama dar la voi înşivă şi la toată turma peste care v-a pus Duhul Sfînt episcopi ca să păstoriţi Biserica Domnului, pe care a cîştigat-o cu însuş sîngele Său.


         Acest verset a fost adus de un Frate in atentie.Spunea de un anumit care se crede ca este pus de Dumnezeu sa ia grija de turma Lui.Ca acesta aduce des In atentie acest verset ca sa se Indreptateasca el Insusi ca fiind pus de Dumnezeu. M-am gandit ceva mai mult la acest verset si cu alte ocazii, dar acum doresc sa ma opresc ceva mai mult asupra lui ca este de mare Insemnatate. As zice este crucial in Casa lui Dumnezeu. Luaţi seama dar la voi înşivă.Cel care se crede ca ia grija de turma, neglijaza partea aceasta din verset.Dumnezeu are nevoie, pune peste turma Lui oameni Integri. Ce Inseamna asta? Sa fi unul care esti lucrat de Dumnezeu si care te uiti In viata ta. Cu alte cuvinte, daca traiesti la standarul pe care Il asteapta Dumnezeu dela un Copil al Lui.Versetul, se adreseaza la plural. Dece? Pentruca nu este un caz izolat ci sunt mai in toate adunarile astfel de oameni care se cred ca sunt In slujba lui Dumnezeu.


         Dar care nu Is fac un control amanuntit in fata Cuvantului lui Dumnezeu. Dece sa ia seama acestia la ei Insusi? Pentruca sa nu descrediteze Evangelia Domnului Hristos prin viata pe care ei o traiesc.Apoi acestia aduc In adunare o influenta nefasta. Mi-a fost dat sa pot vorbi cu unul sau altul care participa la strangerea laolalta a celor rascumparati si sa vad ca la el Insusi nu lua seama se uita la altii.Trebuie sa fi sincer cu tine Insuti ca sa poti sa te analizezi in lumina Cuvantului.Pavel vazuse lucruri printre acesti credinciosi care nu se Incadrau ca unii care erau nascuti din nou.Dar care se inghesuiau sa dea Invatatura in Adunare. Pavel este motivat de Duhul Sfant sa spuna aceasta Instintare; Luaţi seama dar la voi înşivă.Cand viata nu Iti este o viata traita in lumina nu poti sa aduci lumina in adunare.Esti ca o lampa dar care nu are ulei care sa lumineze.Untdelemnul este=Duhul Sfant.Asa s-a Intamplat la cele cinci fecioare ne Intelepte.


         Apoi, Ap, Pavel spune;şi la toată turma.Am Intalnit pe unul care spunea ca, l-a pus Duhul sfant peste turma. Si avea un caracter dur. Langa el nu au ramas decat cei care sunt Imbracati in blana de oaie. Oile au fost risipite sau se mai gasete cate una razleata prin turma lui.Ca sa iei seama la turma trebuie mai Intai sa Iei seama la tine Insusi. Nu este pus la voia Intamplari prima data;La voi Insiva si apoi la turma. Apoi,Pavel aduce In atentie cine pune pe un Frate sau altul peste turma;peste care v-a pus Duhul Sfînt episcopi Nu Is permitea Pavel sa spuna; cine este pus de Duhul Sfant si cine nu.Pentru a tine un echilibru In adunare el dand acest Indemn, sfat prin care apela la sinceritatea lor spirituala. Cu alte cuvinte, sa se cerceteze ei insusi sa vada daca sunt pusi de Duhul Sfant.Sigur ca, prin comportamentul fiecaruia se putea vedea daca Intradevar sunt pusi peste turma de Duhul Sfant sau de oamenii.Uneori bine intentionati, alte ori din Interese personale.


         Nu se mai tine nici azi cont de acest amanunt de mare importanta.Adica, sa iei seama la tine Insuti.Daca fratele sau pastorul este pus de Duhul Sfant sau nu, se poate sesiza de cine vrea sa ia seama. Am spus cu alta ocazie aceste cuvinte; Daca am facut un seminar neaparat trebuie sa mi se dea o turma sa fiu peste ea.Suntem cu totii martori la felul de cum se desfasoara strangerile laolalta. Oricum le-am numi;Adunare sau Biserica.Si azi mai sunt anumite congregatii care spun ca au episcopi. Unii din acestia poarta si o anumita Imbracaminte cand sunt In cadrul Biserici sau Adunari.Nu ne relateaza Cuvantul ca acestia trebuiau sa iasa in evidenta prin faptul ca poarta o astfel de Imbracaminre. Ce trebuie sa Ii caracterizeze ,sa-i scoata In ¨evidenta¨ as zice este felul lor de a trai, de a cinsti pe Dumnezeu. Apoi Cuvantul este destul de clar In privinta aceasta; Sa fie Instare sa Invete si pe altii. Sunt multi care umple timpul cu fel de fel.Dar numai spiritual nu.


         Avem acest Indemn In vechime prima data si Exod 35;34. I-a dat şi darul să înveţe pe alţii, atît lui cît şi lui Oholiab, fiul lui Ahisamac, din seminţia lui Dan.Apoi vedem ca si In Noul Testament Dumnezeu cere acelasi lucru. Ca cel ce vrea sa fie peste turma trebuie sa aiba dar dela El de a Invata pe altii.1 Timotei 3;2. Dar trebuie ca episcopul (Sau: privighetor.) să fie fără prihană, bărbatul unei singure neveste, cumpătat, înţelept, vrednic de cinste, primitor de oaspeţi, în stare să înveţe pe alţii. As aduce In atentie acest cuvant pus in paranteze de un anume,privigetor. Adica, sa privegiezi peste turma, peste Casa lui Dumnezeu. Dar peste casa ta ? Cum stau lucrurile aici? Se face liniste la Intrebarea aceasta. Si-au pus acestia care vor sa fie privegetori aceasta Intrebare?Am dubiu pentruca cunosc azuri care nu si-a privegheat casa lor.Vorbesc in cunostinta de cauza.Iata unele din calificari care sunt Imperative nu mandatare pentru acestia.


          Aici vedem ce calitati anume trebuie sa Indeplineasca cel care se vrea sa fie peste turma.1 Timotei 3;2. Dar trebuie ca episcopul (Sau: privighetor.) să fie fără prihană, bărbatul unei singure neveste, cumpătat, înţelept, vrednic de cinste, primitor de oaspeţi, în stare să înveţe pe alţii. Am spus (cel care se vrea) pentruca cei mai multi se vor ei.Sa nu spun pe care Il pune Duhul sfant peste Turma.Pentruca, acest aspect este ignorat cu desavarsire.Spun asta pentruca am dubiu ca sunt pusi de Duhul Sfant. Nu pot generaliza acest aspect. Sunt si unii care Iti este mai mare placerea sa privesti la;Zmerenia si modestia lor.Dar sunt convins ca cei mai multi fac parte din categoria celor care se vor sa fie peste turma.Incheie Pavel sa aduca In atentie a cui este aceasta turma pe care acum o numeste Biserica Domnului.Dece este a Domnului? Pentruca spune el a fost castigata de Insusi Domnul Hristos.Apoi, spune Domnul Isus ca; Eu voi zidi Biserica Mea.Sigur ca face referire la pietrele vi pe care Petru le aduce Inainte.


          Nu Mai dau locurile unde Mantuitor\ul spune aceste cuvinte si nici unde Petru vorbeste de pietre vi.să păstoriţi Biserica Domnului, pe care a cîştigat-o cu însuş sîngele Său.Iata ce pret a platit Domnul Hristos ca sa aiba aceasta Biserica.Si vai ca sunt si din acestia care neglijaza acest adevar ca nu le apartine lor Turma sau Biserica ci este a Celui care a platit pretul rascumparari pentru ea.Am dat cu alte ocazii textul din Efeseni 5;25. Care arata destul de clar pentru cine a platit Domnul Hristos acest pret.Pentru Biserica vie care sa o aiba pentru El ca Mireasa si apoi ca Sotie la Intalnirea cu El In slava, In Casa Tatalui.As Incheia cu acest Indemn sa putem distinge Intre cei pusi de Duhul Sfant si cei pusi de oameni. Biserica, Adunarea nu este o organizatie cu caracter pamantesc ci o Cladire de suflete vi cu caracter Ceresc.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: