joi, 6 octombrie 2016

Fapte 2;44. Toţi cei ce credeau, erau împreună la un loc,...............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Fapte 2;44. Toţi cei ce credeau, erau împreună la un loc, şi aveau toate de obşte.
         Acest verset si cele care urmeaza ne aduce Inainte cum se adunau primii crestini si mai mult ce atmosfera domnea in mijlocul celor care se strangeau laolalta.Mi-a atras atentia cum Dumnezeu a Ingaduit ca sa nu ramana felul cum ei Incepusera si peste veacuri.Dar nu va tine mult si se va furisa intre ei si unii care nu erau schimbati, lucrati de Dumnezeu pentru o asa starngere la olalta in jurul Domnului Hristos. Am spus acest cuvant de ¨furisat¨ care este folosit de Ap, Pavel.Galateni 2; 4. din pricina fraţilor mincinoşi, furişaţi şi strecuraţi printre noi, Si azi In orce strangere se pot sesiza cei care sunt furisati. Dar trebuie sa ai un ochi ager si spiritual sa poti distinge.Acestia au tulburat strangerea laolalta a primilor crestini de care ne vorbeste acest capitol.Vom vedea cum Anania si Safira s-au furisat.Au facut dovada ca s-au furisat prin faptul ca nu au fost sinceri cu Apostolii.Nici azi lucrurile nu sunt diferit. Dece? Pentruca cei ce se furiseaza nu au o Inima schimbata de Dumnezeu.Acesta este si motivul de ei produc tulburare in Adunare.  


         Sau,sa folosesc cum citim in Cuvant de o Inima taiata In prejur.Toţi cei ce credeau,Cuvantul mentioneaza credinta. Daca suntem atenti vom vedea ca este vorba de credinta pe care o aduc des in atentie.Anume; credinta biologica care este data cand ne nastem biologic.Si credinta ca Dar al lui Dumnezeu cand suntem nascuti din nou.Efeseni 2;8.Ei bine, nu cred ca am sa gresesc daca spun ca, printre cei care primisera credinta ca dar,cu ale cuvinte, erau cu Inima taiata Imprejur.Dar se aflau si acestia care aveau credinta lor propie.Unii din acesta erau cei pe care i-am mentionat. Anania si Safira, care au crezut ca si la Dumnezeu lucrurile merg la fel ca si la oameni.Sunt multi din acestia care fregventeza strangerile sfintilor laolalta si azi.Acestia sunt Inconstienti ca si Anania si Safira ca astfel de lucruri, comportament in strangerea laolalta, aduc judecata  lui Dumnezeu. Sigur, la vremea cand Dumnezeu gaseste de cuvinta.


        Despre credinta aceasta pe care am mantionat-o, biologica, citim o relatare a Ap, Ioan.Ioan 8;31. Şi a zis Iudeilor, cari crezuseră în El: Acestia vedem ca au crezut si ei. Dar mai tarziu daca privim la atitudinea lor  fata de Domnul Hristos,pe care si-au aratat-o, o gasim in versetul 37;........ dar căutaţi să Mă omorîţi,.......Cu alta ocazie am scris ceva mai mult din locul acesta care ne arata diferenta dintre cele doua credinte. Cea carnala, bilogica si cea primita ca dar dela Dumnezeu.Efeseni 2;8. Căci prin har aţi fost mîntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu.Spuneam cu alta ocazie ca, aceasta credinta ca dar vine dela Cel ce ofera darul.In privinta aceasta citim cum vine aceasta credinta.Cu alte cuvinte,nu ne nastem cu ea.Romani 10;17. Astfel, credinţa vine în urma auzirii; Cei ce se furiseaza printre sfinti nu au acest dar al credintei.Cum nici Anania si Safira si cei care au luat pietre din Ioan 8;31.sa omoare pe Domnul Isus nu au o astfel de credinta pe care o descrie Ap, Pavel in Efeseni 1;8.


        Cei furisati, fac uz de credinta carnala. Acesta este si motivul de sunt tulburari prin Adunari cum am spus ceva mai sus. Iata ce faceau cei ce credeau. erau împreună la un loc, Acestia care erau Impreuna sunt inclusi toti inclusiv pe cei furisati printre sfinti.Oricum, toti veneau Impreuna.Fie ca erau motivati de dorinta de a se bucura in prezenta Domnului Hristos, sau de Interese materiale. Cei cu Inima taiata Imprejur, veneau sa dea slava lui Dumnezeu. Ei erau constienti ca In mijlocul lor se afla Domnul Hristos. Altii, cei furisati veneau dupa Interese si sa tulbure strangera. Ca erau constienti sau nu este irelevant.Vom vedea ce Ii motiva pe unii sa vina printre sfinti la sfarsitul acestui verset si Incontinuare Cuvantul in versetul 45.Daca atunci asa erau strangerile,cum sunt ele azi? Nu cred va voi gresi daca spun ca nu difera cu nimic de trecut.Azi diferenta este ca nu se mai Imparte ajutoare. Cei care is i-au banii din adunare si-i iau supt alta forma.


       Am cunoscut pe unii care aveau astfel de interese sa vina la strangerea celor rascumparati. Noi toti poate Intrun fel sau altul am avut ocazia sa sesizam acest aspect printre cei ce se aduna Impreuna.45. Iata ce faceau acestia la vremea aceia.Îşi vindeau ogoarele şi averile, şi banii îi împărţeau între toţi, după nevoile fiecăruia.Anania si Safira nu erau nevoiasi. Ci din potriva vanduse-ra o bucata de pamant. Dar pentruca Inima nu le era taiata Imprejur cum am spus, aveau niste porniri firesti pe care orce om le are.Acestea dispar atunci cand Inima este taiata Imprejur.Acest verset ne arata cum au pornit primii crestini si cum au Inteles ei sa fie Impreuna.Dar nu a tinut prea mult aceasta euforie.Sa-mi fie Ingaduit acest cuvant”ëuforie¨.Dece? Pentruca vedem ca Dumnezeu a pus capat la ceia ce au initiat primi crestini.Nu citim ca le-ar fi spus Dumnezeu Intrun fel sa procedeze In felul acesta cum au facut ei.Acestea se numesc principii care dealungul veacurilor s-au tot adogat in strangerile laolalta.


        Dece a oprit Dumnezeu acest fel de a se strange cei rascumparati?Ma gandesc ca din pricina celor care se furisau.Pentruca Dumnezeu cunostea ca asa va fi Intotdeauna,a schimbat acest fel de a se strange la olalta cu astfel de practici adaogate de om In Casa lui Dumnezeu.Sunt multe principii pe care le-am putea enumera.Dealungul vremi, a egzistentei Bisrici Domnului Hristos strangerea laolalta nu a dus lipsa de astfel de suflete care se furisau.Chiar si cei a caror Inima Dumnezeu a taiat-o Imprejur sa dovedit deseori ca trebuie sa fie tinuta inima In stapanire pentru nu compromite sfintenia Casei lui Dumnezeu.după nevoile fiecăruia.Ce stare frumoasa, ce atmosfera frumoasa intre acesti credinciosi.Era de dorit sa mearga In felul acesta, pana la ridicarea Biserici.Dar nu a tinut prea mult.Stia Dumnezeu ca asa ceva nu va dainui mult. Si ca sa curme acest comportament a Inlaturat si l-a Inlocuit cu ce daduse Israelitilor In vechime;Deutronom 16;17. Fiecare să dea ce va putea, după binecuvîntarea pe care i-o va da Domnul, Dumnezeul tău.Apoi si In Noul Testament, Ap, Pavel aduce un fel de a simplifica felul cum  Intelesese primii crestii din Fapte.


     Iata ce citim in; 2 Corinteni 9; 7. Fiecare să dea după cum a hotărît în inima lui: nu cu părere de rău, sau de silă, căci „pe cine dă cu bucurie, îl iubeşte Dumnezeu.“ Apoi, Insusi Domnul Hristos spune aceste cuvinte;Matei 6; 3. …….să nu ştie stînga ta ce face dreapta, Prin structura noastra fireasca, nu suntem scutiti de a ne lauda, a ne scoate In evidenta cand dam pentru un frate sau altul.Eram odata Intr-o adunare si cand a trecut colectarea  unul pe care l-am sesizat, a ridicat mana In sus sa fie vazut Inainte de a pune banul.Iata dece Domnul Isus aduce acest aspect In atentie. Dumnezeu se uita la Inima. Asa cum am spus, o Inima taiata Imprejur nu se scoate In evidenta.Cei ce fac acest lucru, sa fie vazuti de Fratii Is i-au rasplata dela oameni nu dela Dumnezeu.Cuvantul mai ne aduce Inainte si ce spune Ap, Petru ce fel de stare trebuie sa aiba cei credinciosi In privinta asta.1 Petru 3;4. ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia neperitoare a unui duh blînd şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu.Spuneam cu alta Imprejurare ca; Zmerenia este o floare rara si nu creste in orce Inima. Inima trebuie lucrata mai Intai ca si pamantul. Apoi ea se va desvolta frumos, armonios.


       Primii crestini Inteleg ca vroiau sa se bucure de aceasta libertate pe care o da Duhul Sfant celui care a fost nascut din nou.Dar ca Intotdeauna vrasmasul nu sta degeaba.luptele sunt In interior nu deafara.Cati nu sunt azi ca si Anania si Safira care cred ei ca pot minti pe Duhul Sfant.Peste anii si nu sunt putini am Inteles ca, Cei in a caror Inima Dumnezeu a lucrat aceasta nastere din nou, se feresc sa creieze tulburari in Casa lui Dumnezeu printre Frati.Ete foarte usori sa Ii sesizezi pe acestia care vin la strangerile laolalta cu Interese meschine, cu ascunzisuri.Nici Anania si Safira nu au Inteles ca Adunarea este supravegiata de Insusi Dumnezeu.Dece? Pentruca este Casa Lui.Si aici se afla Turma pasuni Lui.Cu toata sinceritatea Indemn pe Fratii si Surorile mele sa fie cu mare grija cand calca pragul Casei lui Dumnezeu.Sa nu ne gasim In situatia din Eclesiastul 5;1. Păzeşte-ţi piciorul, cînd intri în Casa lui Dumnezeu, şi apropie-te mai bine să asculţi, decît să aduci jertfa nebunilor; căci ei nu ştiu că fac rău cu aceasta.


John Balarie
Los Angeles California!


Niciun comentariu: