luni, 9 ianuarie 2017

Amos 4; 10. Am trimes în voi ciuma, ca în Egipt; ...........


f43bd-picture1bibliacutrandafir  

Amos 4; 10. Am trimes în voi ciuma, ca în Egipt; v-am ucis tinerii cu sabia, şi am lăsat să vi se ia caii, am făcut să vi se suie în nări duhoarea taberii voastre. Şi cu toate acestea, tot nu v-aţi întors la Mine, zice Domnul.“ -

         Poate unii dintre noi vor spune ca Amos proroceste, vorbeste poporului Israel. Si acesta e un adevar. Dar si Cei rascumparati se hranesc din Intreaga Scriptura. Deaceia ne-a lasat-o Dumnezeu Tatal nostru, ca sursa de alimentare spirituala, sufleteasca.Oamenii acestei lumi care nu-L cunosc pe Dumnezeu prin Domnul Hristos Is cauta sursa lor propie care le convine de as-i alimenta sufletul. Omul a fost creiat de Dumnezeu sa fie dependent de El.Prin caderea In pacat, omul a fost despartit de Dumnezeu. Si Iata-l ca, traieste cu nevoia de care o are In as fauri singur un dumnezeu de care sa depinda sau caruia sa-I apartina. Spuneam cu alta ocazie de Frica,teama care sa asezat In Inima omului odata cu caderea In pacat.Acest sentiment de frica a condus ca omul sa caute un adapost in dunezeii pe care Ii vedeau facuti de mainile lor.

         Dumnezul adevarat este nevazut de acesti ochii carnali. El este perceput numai prin Credinta care vine ca dar dela El.Efeseni 2;8.Scriptura ne arata acest amanunt adica;Dumnezeu a pus In om si nevoia de a se hrani sufleteste.Versetul asa cum este arat e la modul literal pentru Israeliti.Dar avem si noi ca Copii ai lui Dumnezeu cate ceva de Invatat din acest verset, precum din Intreaga Scriptura. Asta numai daca suntem interesati.Am Intalnit destui de putini care sa iubeasca Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar. Cu alte cuvinte, sa faca din acest Cuvant sursa lor de hrana spirutuala. Am trimes în voi ciuma, Spuneam cu alta ocazie ca Biserica Corporala, de adunatura, este Indentificata sau, se reflecteaza In acest popor pamantesc Israel.Acest popor mai este numit de Cuvant si;Tabara lui Israel.Dumnezeu a avut ochiul Indreptat necurmat asupra acestui popor, acestei Tabere.

         Azi, Dumnezeu se ocupa de Adunarea  celor rascumparati In care se gasesc si adunatura.Putem face diferenta Intre un Copil al lui Dumnezeu si unul care face parte din acesta adunatura.Defapt, Insusi Domnul Isus spune ca Ii veti cunoaste, Ii veti deosebi cu alte cuvinte dupa roadele lor.Le spune Amos ce a facut Dumnezeu.Am trimes în voi ciuma, Ce este ciuma? Este o boala contagioasa care era fregvent Intalnita in zilele acelea si chiar mai tarziu In istoria omeniri.Ciuma, la modul spiritual Scriptura o asociaza cu Pacatul care e si el la randul lui contagios.Cuvantul spune ca; Am trimes. Intelegem ca Insusi Dumnezeu e Cel care a trimis aceasta ciuma In tabara lui Israel.Dece a trimis-o? Tocmai sa se deosebeasca cei bolnavi de cei sanatosi la Israeliti la modul literal.Azi Pacatul a patruns si in Biserici, In Adunari si el se desvolta contagios ca si ciuma printre oameni.

         Daca In vechime Dumnezeu a trimis aceasta boala, In zilele noastre prin Adunari a fost Ingaduit de Dumnezeu Pacatul tocmai sa se vada care sunt ai Domnului Hristos.Poate se vor gasi si unii care nu vor fi de aceasta parere.In vechime, ciuma venea In tabara lui Israel printr-o persoana care o contractase aceasta boala -de afara-Azi prin Adunari vin fel de fel de persoane care sunt bolnave de pacat. Nu e rau ca vin ca aici au posibilitatea sa asculte despre Mantuire si judecata vesnica. Dar ce e trist ca, cei care sunt credinciosi nu izoleaza astfel de cazuri. Nu ma gandesc sa izolezi omul orcare ar fi el. Dar sa nu-i dai sansa de a Imprastia pacatul In Adunare.Amos, le aduce In atentie unde se gasea aceasta boala CIUMA.ca în Egipt;Am arata alta data ca, Egiptul este indentificat cu Lumea.Aceasta boala se gsea In Egipt atunci. Azi, boala pacatului se gaseste in Lume sau In afara de tabara.Am retinut ca Tabara lui Israel este Indentificata cu Adunarea corporala.

         Iata sursa de unde apare pacatul In Adunari. Din lume si lumea a fost introdusa in Adunare de acestia care mimeaza spuneam altadata nasterea din nou.Orce Adunare Biserica are tineret. v-am ucis tinerii cu sabia,Amos aduce In atentie aspectul literal printre Israeliti.Dar ce se Intampla printre tinerii nostri din Adunari? Sunt ucisi spirituali de Invataurile care au aparut prin acestia care au venit deafara.Cu toate ca Cuvantul este o sabie cu doua taisuri.Spuneam cu alta ocazie ca acest Cuvant al lui Dumnezeu nu poate fi manuit de oricine.DecePentruca, poate da viata dar si poate sa omoare.Depinde de cine Il manuieste.Au fost unii care s-au Impuscat cu arma din dotare la modul literal.Poate ne punem Intrebarea dece  Ingaduie Dumnezeu astfel de situatii?Intelegerea pe care o am este; Ca sa se faca separare Intre un om bolnav si cel sanatos de care am amintit ceva mai sus. Sau, Intre o Invatatura sanatoasa si una daunatoare care ucide pe cei tineri care sunt in crestere.

         Cata responsabilitate au Inaintea lui Dumnezu cei care zic ei ca au fost pusi de Dumnezeu peste Casa Lui. şi am lăsat să vi se ia caii,Caii erau pentru Israeliti mijlocul de locomotie si mai mult, erau pentru razboi de mare ajutor. As indentifica Caii cu cei care sunt vrednici de cinste sa dea Invatatura In Adunare. Deseori acestia au fost inlaturati de cei care au pus mana pe Adunare. Acestei Adunari li s-a luat Caii.Ca si cei care au venit de le-au luat caii Israelitilor .Ce sa mai faci Intr-o Adunare fara acesti Cai spirituali care au fost Inlaturati? Aceasta adunare este extrem de vulnerabila la orce atac al celui rau.Israelitii erau Infranti de dusmanii lor cand nu mai aveau Cai sa mearga la lupta Impotriva dusmanilor lor.am făcut să vi se suie în nări duhoarea taberii voastre. Si iata aceste cuvinte care m-au determinat sa spun cate ceva din acest verset pe care l-am indentificat ca si In  Adunare este la fel ca si In tabara lui Israel.Ce este? S-a instalat o DUHOARE.

         Nu stiu daca vreunul din noi s-ar simti confortabil la modul literal sa Isi traiasca viata Intr-o DUHOARE.Ce poate fi aceasta duhoare? Poate cei tineri nu sunt familiari cau aceste cuvinte de tip vechi. Duhoare este egal cu un miros greu de suportat.Astfel de Miros se Instalase In Tabara lui Israel.Acest miros se suie în nări Nasul este cel care percepe tot ceia ce se emana Intrun loc sau altul.placut dela o floare sau, un altul greu de suportat.Iata ca Dumnezeu i-a lasat pe Israeliti sa miroase ei Insusi Duhoarea pe care au permis-o sa se instaleze in mijlocul taberei lor., Mirosul Ingaduit de ei Insusi. Tot asa as Indrazni sa spun ca, Dumnezeu Ingaduie un astfel de miros In Adunare ca sa fie mirosit de toti. Si de cei care trebuiau sa Ia grija sa nu apara un astfel de miros In mijlocul lor.Ei erau cei carora le  cadea In obligatie sa-l Inlature Inainte de a se Imprastia.Am Intalnit pe unii care nu le convenea felul de cum se desfasoara lucrurile In casa lui Dumnezeu ,(In tabara lui Israel) Dar atunci cand trebuia sa ia atitudine nu au facut-o.Acum li-sa suie aceasta Duhoare ca vor sau nu este irelevant.

         Sunt obligati sa Is traiasca timpul in acesta Duhoare greu de suportat.Şi cu toate acestea, tot nu v-aţi întors la Mine, zice Domnul.“ -Versetul acesta se Incheie cu cuvintele acestea.Iata secretul celor de mai sus.Dece a Ingaduit Dumnezeu toate acestea In Tabara lui Israel. Sa se Intoatca la El. Acelasi secret Il putem asocia si cu Adunarile care au Inleznit, Ingaduit pacatul In mijlocul lor. Si totusi nu se pocaiesc, nu se Intorc la Dumnezeu.Este necesar ca Intoarcerea la Dumnezeu, sau analiza vieti sa se faca la modul individual.Daca Adunarea este formata din majoritatea celor care pot realiza ce s-a Intamplat, o pot face aceasta Intoarcere, Pocainta cu Intreaga Adunare, care ar putea sa fie o marturie pentru cei deafata.Cate-va ganduri pe care am putut sa le desprind din acest verset relatat si cu starea noastra de fapt nu numai cu a Israelitilor de odinioara.

John Balarie
Los Angeles California!



Niciun comentariu: