duminică, 15 ianuarie 2017

Ioan 14;2. În casa Tatălui Meu sunt multe locasuri, ..........

f43bd-picture1bibliacutrandafir  

Ioan 14;2. În casa Tatălui Meu sunt multe locasuri, Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.

         Am mai scris cu mult timp in urma de Casa Tatalui si de locasurile care sunt pregatite acolo.Dar pentruca o sora care iubeste Cuvantul lui Dumnezeu , a adus In atentie de sfarsit de an aceasta Casa a Tatalui.Si mi-am zis, ca e bine sa mai trec prin acest loc care poarta cu el o nadejde pe care Domnul Isus o aduce Inaintea noastra a celor rascumparati. EL NE VA DUCE ACASĂ.Acesta era titlul pe care Sora a gasit cu cale ca este bina sa trasmita un gand de Incurajare de care au nevoie Fratiii si Surorile.Daca privim la modul literal, este o zicala in engleza care spune asa; There is no place like home.Dar mi-am adus aminte ca e si In romana care spune; Nu e niccaeri  mai bine ca acasa.Spuneam de modul literal de a privi casa.

         Ne ducem In vacante si ne simtim bine. Dar tot mai bine e acasa la tine. Cel putin personal asa am simtit Intotdeauna.Cand ne oprim la ceia ce spune Domnul Isus ca loc de asezamant vesnic,Intelegem ca Intradevar nu e loc mai bun, mai In siguranta ca In Casa Tatalui. Ap, Pavel spune si el aceste cuvinte cu referire la Casa Tatalui.Filipeni 1;23. Sînt strîns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine; Sunt si unii care se simt mai bine printre straini. Sau altfel spus, aici pe pamant.Ma refer la cei care se considera credinciosi.Acestia nu pun pret pe Familie. Am cunoscut si din acestia care se simteau mai bine printre straini.Nu aveau nimic ca sa-i atraga In familia lor. Spiritual, noi cei rascumparati facem parte din Familia cereasca.Potrivit cu versetul de mai sus ,putem Intelege ca Ucenicii erau Intrun fel Ingrijorati In privinta aceasta.

         Deaceia Domnul Isus ca sa-i linisteasca Intrun fel le da aceasta asigurare ca sunt multe locasuri. Spuneam cu alta ocazie cand am adus cate-va ganduri din acest loc, cate locasuri, sau locuri sunt pregatite acolo? În casa Tatălui Meu sunt multe locasuri, Bine, bine,ar fi putut spune ucenicii. Dar cate anume sunt Invatatorule? Si ma gandesc ca Domnul Isus ar fi putut sa le spuna  asa; Cati au fost alesi de Dumnezeu Inainte de Intemeiera lumi.Efeseni 1;4. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, Daca ar fi dupa unii care spun ca cei nascuti din nou pot pierde mantuirea, Atunci, am Intelege ca Dumnezeu a pregatit in zadar acele locasuri. Acestia ar trebui sa se uite In vietile lor cum traiesc si daca sunt parte din familia cereasca. Domnul Isus face o precizare anume;Dacă n-ar fi aşa, Cu alte cuvinte,daca nu ar fi suficiente,v-aş fi spus.”fiti cu grija sa nu cumva sa va pierdeti pe drum” si sa nu mai ajungeti In Casa Tatalui Meu.

         Dar Domnul Isus a spus doar ca sunt multe.Asa ca, nu fitii Ingrijorati ca Tatal a pregatit pentru fiecare un loc.Deseori cand nu se Intelege Cuvantul In armonie cu Intreaga Scriptura, se ajunge la speculatii si nu rareori la aberatii.Daca cei care ajung la astfel de concluzii aberente le-ar tine pentru ei,nu ar fi prea mare dezastru. Dar cum se vede prin adunari cand stai de vorba cu unul sau cu altul,raul se Intinde, ia amploare. Si asta, pentruca cei mai multi citesc Cuvantul superficial sau deja cu ideei preconcepute de altii.Ma gandesc la Fratii si Surorile care trec prin situatii dificile ale acestei vieti. Pot avea suferinte In trupul acesta neputincios. Si ma Intreb daca ei doresc sa mearga acasa la Tatal.Acolo unde nu vor mai fi nimic din cele ce sunt aici.Sigur ca ne leaga pamantul Intrun fel.Trupul acesta este din tarana. Asa a gasit Dumnezeu de cuvinta sa-l faca, sa-l conceapa.

         Dar cei care au cat de cat o sanatate destul de buna,doresc ei sa mearga acasa? Fiecare dintre noi ne cunoastem de ce dorinte suntem stapaniti.Sau se simt bine printre straini cum spuneam ceva mai sus.Daca suntem sinceri si Iubim cuvintele Domnului Isus,vom Intelege ca, Intradevar ;There is no place like home.Au fost cazuri si Inca mai sunt cand un Frate sau o Sora au fost luati acasa chiar daca acestia nu au dorit. Ce vreau sa spun cu asta? Ca nu noi orcare am fi, decidem cand si cum sa plecam acasa.Daca In viata aceasta la modul literal ne putem planifica o vacanta si apoi, sa stim si cand vom ajunge din nou acasa, nu tot asa se Intampla cu plecarea la Casa cea din cer.Ce este viata aceasta scurta pe care o traim aici? Nu este ea o vacanta care cat de lunga ni sa-r parea va avea un sfarsit.Inteleg ca Ucenicii erau Ingrijorati daca vor fi suficiente locasuri pentru ei.

         Nu puteau sa patrunde ceia ce Invatatorul le aduce Inaintea lor. Erau si ei as zice la Inceputul vieti lor de legatura cu Domnul Hristos. Dar Ii vom vedea ce Increzarori vor fi dupa coborarea Duhului Sfant.Domnul Hristos urma sa plece sa se duca In Casa Tatalui Sau. Casa pe care o lasase pentru as salva pe cei pecare Tatal Ii dadea spre mantuire. Acestia aveau sa faca parte din Mireasa Lui.Si era Mantuitorul preocupat ca ei sa Inteleaga un anumit lucru. Anume, Ca odata venit aici si platind pretul rascumparai ca sa Ii aiba, sa fie ai Lui, vor fi cu El In Casa Tatalui.Vroia Domnul Isus sa nu-i lase Intr-o stare confuza.Cati dintre cei care se considera ei crestini nu sunt confuzi In privinta aceasta.Si cu privire la multe alte promisiuni?Sunt ferm convins ca, atunci cand Dumnezeu a lucrat nasterea din nou Intrun suflet, Indoiala nu Is mai gaseste locul In inima acelui suflet.Traim In acest trup care trage spre pamant.
         
         Spuneam cu alta ocazie ca, atunci cand Domnul Isus va veni pe norii cerului, sa ia pe cei rascumparati,asupra acestora Gravitatia, nu va mai avea nici-o putere.Legea aceasta a fizici stabilita de Insusi Dumnezeu, Is va pierde caracteristica ei de a tine pe cei rascumparati pe pamant.Cu alte cuvinte, nu vor mai fi supusi acestor legi.Vor fi liberi sa se desprinda de acest pamant. Nu stiu cati dintre noi ne-am gandit mai profund la acel eveniment unic In istoria fiintei umane.Dar chiar daca va trebui sa trecem prin deslipirea de acest trup,vom primi alt trup de slava ca al Domnului Hristos.Mi-a facut mult bine cand am vazut ca Sora se gandeste la Casa cea din ceruri.Spre aceasta Casa a Tatalui ar trebui sa ne fie Indreptata privirea si gandirea.Pentru unii poate timpul este aproape. Pentru alti dintre noi poate fi ceva mai departe.Oricum va fi, tot va veni pentru fiecare acel moment de Intalnire cu Mantuitorul nostru iubit.Sunt convins ca, Ucenicii s-au linistit dupa aceste cuvinte ale Invatatorului.

John Balarie
Los Angeles california!

Niciun comentariu: