marți, 3 ianuarie 2017

Geneza 5:22. După naşterea lui Metusala,................

f43bd-picture1bibliacutrandafir  


Geneza 5:22. După naşterea lui Metusala,Enoh a umblat cu Dumnezeu trei sute de ani; şi a născut fii şi fiice.


         Pentruca am intrat Intrun nou an si nu stim ce ne sta inainte, este bine sa ne facem niste socoteli care sa corespunda cu voia lui Dumnezeu.  Oamenii acestei lumi, Is propune multe sa realizeze In anul In care au intrat.Ei nu stiu ca sunt neputinciosi in as directa caile vieti Ieremia 10; 23. „Ştiu, Doamne, că soarta omului nu este în puterea lui; Acestia sunt oamenii care nu-l cunosc pe Dumnezeu. Dar despre noi care Incepem acest an nou ce preocupari ne-am fixat inainte? Iata acest verset ne arata ce ar trebui sa avem ca tinta In viata daca pana acum au trecut anii buni si nu am avut aceasta tinta. Care este tinta?Sa umblam cu Dumnezeu.Versetul ne aduce Inainte acest fel de a trai a celui rascumparat, de a umbla cu Dumnezeu. Este posibil sa umblam cu Dumnezeu ca Copii ai Lui? Apsolut ca da.Dece? Pentruca suntem tinuti de mana de Insusi Dumnezeu care e Tatal nostru.Spuneam cu alta ocazie ca, Cel nascut din nou este tinut, sustinut, de ambele maini. De una de Dumnezeu si de cealalta de Domnul Isus.Ioan 10;28….. şi nimeni nu le va smulge din mîna Mea.si nimeni nu le poate smulge din mîna Tatălui Meu.


          Vom vedea doua etape le numesc In viata lui Enoh.Etape care au fost si In vietile celor rascumparati.Cuvantul aici ne arata ca;După naşterea lui Metusala,A fost acest eveniment In viata de familie a lui Enoh.I s-a nascut un fiu.Viata i s-a schimbat complect deatunci Inainte. As presupune si nu Inteleg ca gresesc daca spun ca; Enoh Inainte de nasterea lui Metusala nu avusese o viata de partasie cu Dumnezeu. Era ca orcare din jurul lui.Dece spun asta? Pentruca se subantelege din ce citim mai departe anume;După naşterea lui Metusala,Aici as Intelege ca a fost punctul de cotitura In viata a lui Enoh.Atunci Dumnezeu a Intervenit in viata lui Enoh.Fiecare dintre noi daca suntem sinceri putem vedea daca si In vita noastra a fost un eveniment, un punct de cotitura avieti ca si la Enoh.Fara aceasta cotitura, schimbare de directie nu este pentu nici unul din noi o apropiere de Dumnezeu. Poate Enoh se chema el insusi credincios lui Dumnezeu. Cum fac si unii din zilele noastre.Dar fara interventia lui Dumnezu nu este schimbare in viata.


         Putem fregventa cum spuneam cu alta ocazie orce adunre sau biserica si In viata noastra sa nu se  fi produs aceasta cotitura ca la Enoh. Iata schimbarea din viata lui Enoh ce efect a produs;Enoh a umblat cu Dumnezeu.Este de dorit sa ne punem si noi o Intrebare daca In primul rand a fost schimbare In viata, si daca ajungem sa spunem ca da, a fost,atunci o alta Intrebare se ridica. Dupa aceasta schimbare am umblat noi cu Dumnezeu? Sigur ca trebuie sa fim sinceri cu noi Insine sa dam un raspuns realistic.Suntem tentati sa spunem ca am devenit credinciosi ( sau m-am Intors eu la Dumnezeu)dar viata, umblarea, nu ne caracterizeaza ca pe Enoh.Avem noi Indrazneala sa spunem ca am umblat cu Dumnezeu ? Din nou, fiecare sa-si dea un raspuns pentru el insusi.Umblarea am gasit-o ca nu etste numai cea pe care o facem la modul literal cu picioarele. Si nu Inteleg ca Cuvantul face referire la Enoh numai la modul literal.Sunt convins ca umblare este si cum Iti umbla Gandurile Intreaga zi.Pe unde hoinaresc gandurile noastre? Sunt ele In armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu? Cu noua viata daca sustinem ca o avem?


         Deci, acest fel de a umbla cu gandurile,se transforma In felul fizic de a umbla cu picioarele.Unde te-au dus picioarele In anul care  a trecut? Ai avut o umblare cu Dumnezeu?Spuneam cu alta ocazie ca. Nu gura ar fi vinovata de ceia ce dam afara pe ea. Ci Inima care clocoteste gandurile coborate in launtru. Tot asa nici picioarele nu le-asi gasi vinovate unde merg ci mintea care le conduc. Deaceia spune Apostolul de Inoirea minti.Efeseni 4:23. şi să vă înoiţi în duhul minţii voastre,....  Iata un fel de a umbla cu mintea.Cum spuneam mai sus anul acesta cum Il vom umbla?Vom umbla noi In gandire si traire cu Dumnezeu? Ramane ca fiecare sa fie atent asupra vieti care si-o traieste anul acesta.Dar cat a umblat Enoh cu Dumnezeu? trei sute de ani; La vremea aceia era ceva normal sa traiesti o asa varsta.Inteleg din asta ca, Enoh a umblat cu Dumneezu pana la sfarsitul zilelor lui. Vom vedea ca zilele i s-a sfarsit Intrun mod total diferit de cum se sfarsesc la ceilalti oameni.


         Scriptura ne arata ca au fost si unii care nu au gustat moartea. Unul dintre acestia este Enoh.Dumnezeu ia mai dat spune Cuvantul dupa acel eveniment din viata lui sa nasca Fii si Fice.Poate si unora dintre noi Dumnezeu ne-a dat dupa ce s-a Indurat de noi prin acel fenomen al nasteri din nou Fii  si Fice.Iata ce ne relateaza versetul urmator; 24. Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu.Acest verset ne aduce lumina In ceia ce am spus mai sus ca, Enoh a umblat cu Dumnezeu pana la sfarsitul zilelor lui traite pe pamant.Enoh a sfarsit aceasta umblare cu Dumnezeu In slava.Nu am niciun dubiu In ceia ce priveste umblarea celui rascumparat cu Dumnezeu ca va sfarsi In slava. Cu toate ca sunt unii care tot vantura o ideeie construita de ei sau de alti si au luat-o de buna ca; mantuirea se pierde.


         Am spus cu alte ocazii mai pe larg de aceasta mantuire care este data In dar de Dumnezeu, dar care ca mostenire e pastrata In cer.Acum spuneam ca cei rascumparati  au primit o arvuna ca sunt ai lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte pusi deoparte pentru El, pentru ziua rascumparari din aceste trupuri.Dece la luat Dumnezeu pe Enoh si nu la lasat sa se sfrseasca zilele lui ca la orcare altul dintre pamanteni?Vom afla raspunsul pe care Autorul epistolei catre Evrei ni-l da.Evrei 11; 5. Prin credinţă a fost mutat Enoh de pe pămînt, Iata secretul mutari lui Enoh asa cum ne arata versetul de fata a fost Credinta.Cand Dumnezeu da acest dar al credintei, nu este dubiu ca, sfarsirea celui rascumparat este ca si a lui Enoh. Cu alte cuvinte Mutarea de pe pamant In casa Tatalui.Asa cum am spus mai sus Enoh a fost unul din cei care nu a vazut moartea.ca să nu vadă moartea. Moartea este destul de Infioratoare si nu am vrea nici unul din noi sa trecem prin ea.


         Stateam de vorba cu un credincios dar care Ii ra frica de moartea aceasta a trupului.L-am Intrebat; ce faci frate? Si mi-a spus ca asteapta rapirea.Iata ca  Enoh nu a mai fost gasit.Şi n-a mai fost găsit, pentrucă Dumnezeu îl mutase. Asumam ca rudele cei apropiati ai lui l-au tot cautat. Si nu au dat de el.Nu se asteptau ei sa fie mutat In felul acesta.Sigur ca In jurul lor murisera multi Inainte si chiar dupa mutarea lui Enoh, moartea intervenea oridecate ori era necesar ca ea sa apara In viata unuia sau a altuia.Acum este ceva foarte interesant de luat seama si pentru noi cei de azi care spunem ca ;umblam cu Dumnezeu.Iata ce citim la sfarsitul acestui verset.Căci înainte de mutarea lui, primise mărturia că este plăcut lui Dumnezeu.Sa fim atenti la aceste cuvinte pe care le-am subliniat.Enoh nu avea dubiu ca va fi cu Dumnezeu. Dece? Pentruca;primise mărturia ca e placut lui Dumnezeu.Cati dintre noi avem aceasta marturie ca suntem placuti lui Dumnezeu? Sunt unii care strecoara Indoiala printre Frati si Surori. Am Intalnit si pe unul sau altul care spuneau;sa vedem cum va fi pana la urma.


         Daca nu esti al Domnului Hristos, este usor de Inteles dece pui la Indoiala mantuirea lui Dumnezeu.Cine a avut In viata acel moment de care spuneam ca Enoh a avut parte, se va bucura in asteptarea Intalniri cu Domnul Isus.Nu numai Enoh s-a bucurat de aceasta mutare la Dumnezeu.Toti rascumparatii  Domnului Hristos In decursul vremi sau Intalnit cu Mantuitorul..Am sa aduc In atentie pentru cei nascuti din nou care sunt ai Domnului Hristos aceste cuvinte;Ioan 17;24. Tată, vreau ca acolo unde sînt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu, Aceasta e marturie pe care o aduce Domnul Isus despre cei pe care ia rascumparat. Anul acesta poate aduce si suprize. Unele poate placute iar altele mai putin placute.Ori care vor fi ele sa ne plecam Inaintea lui Dumnezeu Tatal nostru si sa le primim din mana Lui.Doresc Fratilor si Surorilor mei de pretutindeni,un an binecuvanta In a prospera in Domnul Hristos prin Cuvantul pe care Dumnezeu ni la lasat.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: