luni, 23 ianuarie 2017

Levetic 24;10. Fiul unei femei israelite şi al unui bărbat egiptean,.........

f43bd-picture1bibliacutrandafir 

Levetic 24;10. Fiul unei femei israelite şi al unui bărbat egiptean, venind în mijlocul copiilor lui Israel, s-a certat în tabără cu un bărbat israelit.
Am mai adus In atentie asemanarea Copiilor lui Israel ca Tabara, cu Biserica, Adunarea, corporala din zilele noastre.Vom vedea multe asemanari Intre ele.Intelegerea pe care o am, chiar daca vor fi si unii care nu sunt de acord. Dumnezeu avea Invedere din vesnicie, adica, Inainte de a fi lumea sa aduca In egzistenta aceasta Biserica.Atentie nu este vorba de cea Corporala care o vedem noi toti azi. Ci asa cum am mai spus,este vorba de Biserica sau Adunarea celor Intai nascuti de care citim In;Evrei 12;23. de Biserica celor întîi născuţi, cari sînt scrişi în ceruri, de Dumnezeu….. Insusi Domnul Isus spune ca El va zidi Biserica Lui.Matei 16:18…...oi zidi Biserica Mea,......Dealungul veacurilor. In aceasta biserica corporala a patruns lumea.Si vom vedea cum se aseamana azi cu ce citim In versetul de mai sus.


In acest verset din Levetic. Fiul unei femei israelite Iata ca aceasta femeie era din Israel originara as Indrazni sa spun pur sange israelita.Cum a ajuns ea sa se casatoreasca cu un egiptean nu stim. Cuvantul nu ne da amanunte.Cert e, ca ce s-a nascut din ei a dat nastere la un alt caracter care nu venea genetic din mama ci din tatal egiptean.Spuneam cu alta ocazie,care sunt israelitii, evreii, care sunt numiti popor al lui Dumnezeu?Daca citim cu atentie In Vechiul Testament vom vedea ca Israelitii nu au tinut cont de ce le spusese Dumnezeu In privinta casatoriilor.Iata deci ca s-au amestecat cu neamurile, asa cum a facut si femeia aceasta.Ca sa facem o paralela cu cei care sunt credinciosi Infatisati cum am spus ca (israeliti) In casa lui Dumnezeu si care se casatoresc cu cei care sunt ca straini printre cei rascumparati.


Aceste casatori, va duce inevitabil la caractere lipsite de temere de Dumnezeu.O sa vedem ceva mai jos in versetul urmator ce caracter a iesit dintre o Israeita si un egiptean.Citim In Scriptura aceste cuvinte;2 Corinteni 6;14. Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunerecul?Sa fim atenti ca Apostolul aduce In atentie nu lumea de afara ci cei care se strangeau cu cei rascumparati. Am spus cu alta ocazie ca sunt unii care mimeaza nasterea din nou.Iata amestecatura unde a dus pe Fica lui Israel.Iata amestecaturile unde duc cand un copil al ui Dumnezeu se Incurca cu cineva care vine In Adunare si nu este Nascut din nou.In Tabara lui Israel sa geseau si straini, asa se gasesc destui si In Casa lui Dumnezeu.Rezultatul se vede de cum se desfasoara strangerile laolalta. Am auzit cum spuneau unii care au luat o necredincioasa/un necredincios ca se va Intoarce la Dumnezeu dupa aceia. Tot asa ve fi spus si Tanara aceasta Israelita de barbatul egiptean; Lasa va fi spus ea ca va iubi pe Dumnezeul meu.


Viata a dovedit ca lucrurile nu sunt asa cum le Intelegem noi In graba. Ci din potriva aceste uniri au creiat probleme in familie si In Adunarea In care au mers.Apostolul Pavel a sesizat aspectul acesta si deaceia spune el; Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Apoi, cu alta Imprejurare aduce In atentie ca, printre voi sau furisat unii.Galateni 2; 4. din pricina fraţilor mincinoşi, furişaţi şi strecuraţi printre noi, Am scris cu alta ocazie mai pe larg din acest verset.Pavel Ii numea totusi frati pe acestia. venind în mijlocul copiilor lui Israel, Iata egipteanul acesta ca venise pentru un anumit scop printre Israeliti. Nu ca vroia sa se Indentifice cu acest popor al lui Dumnezeu. venind în mijlocul copiilor lui Israel, Era motivat sa Is gaseasca o nevasta printre fetele lui Israel. Si a gasit-o pe aceasta, fiind o naiva.


Cand ne Intoarcem la noi care ne strangem Impreuna la fel sunt lucrurile. Nu difera cu nimic. Sunt unii care s-au furisat printre cei rascumparati si se dau drept fratii. Ce e trist ca, cei rascumparati nu tin la Cuvantul lui Dumnezeu pentru a distinge ce e bun si ce nu.Am Intalnit si din acestia care mi-au spus; Lasa frate ca Dumnezeu poate lucra. Asa este, dar nu cum vrem noi si cand vrem noi. El are Invedere sa mentuiasca pe cei pe care Ii are In planul Lui de mantuire. Egipteanul venit, si-a ajuns scopul care l-a determinat sa se introduca printre Israeliti. Tot asa Isi ajung scopul si unii care patrund printre cei rascumparati.A cui a fost vina? A egipteanului? Nu, el era determinat de un gand sa aibe de nevasta o Israelita. El a gasit slabiciunea batranilor lui Israel.A cui este vina de patrund In Adunari astfel de persoane? A celor care ar trebui sa ia seama la cei ce vin in mijlocul lor. Nu e rau sa vina In adunare orcine sa asculte Cuvantul lui Dumnezeu.Dar sunt printre acestia unii ca si egipteanul.Cu alte cuvinte, primeaza In gandirea lor Ineresul.


Poate egipteanul va fi spus fetei la Inceput; Am sa ma fac Israelit, si chiar am sa ma las sa fiu taiat Imprejur, asta numai ca sa castige inima fetei israelite. Acestia care vin in Adunari la fel spun si ei. Lasa ca am sa ma pocaiesc si eu.Apoi, spun ca:M-am Intors la Dumnezeu si mai Invata si cate-va versete . Dar viata dovedeste ca Dumnezeu nu a lucrat la inima acelei persoane. Sunt unii care au si ajuns prin viclenia lor sa fie in primele randuri. Adica, sa dea si “Invatatura” in Adunari. Iata lipsa de vegiere a celor care sunt nascuti din nou Intradevar.Acum vedem ca, fiul acestei Israelite nu-si traia viata In mijlocul poporului lui Dumnezeu.Invatase dela tatal sau egiptean. A venit si el la fel printre Israeliti.s-a certat în tabără cu un bărbat israelit. Venise acest fiu cu un duh de cearta in mijlocul lui Israel.El s-a certat cu acest Israelit si Ca orce cearta Inceputa o poti stapani cu greu. Cearta dand nastere la situatii de multe ori tragice.Avem cazul cand Moise a vrut sa intervina intre acei doi Israeliti cand ei se certau.


Care era scopul acestui fiu ( half Israelit) jumate Israelit? Sa produca cearta In poporul lui Israel. Care este scopul unara dintre acestia care se pripasesc prin Adunari? Sa aduca, sa creieze tulburari ca mai peurma Adunarea sa fie desbinata.Versetul acesta 11 ne arata care a fost motivul acestui fiu sa vine In mijlocul lui israel.11. Fiul femeii israelite a hulit şi a blestemat Numele lui Dumnezeu.Era acest fiu crescut, educat, In felul Israelit despre Dumnezeul lui Israel? Intelegem ca nu.Asupra lui a avut influienta mai mult Invatatura data de tatal lui egiptean.Ce a facut mama careia practic i se cadea sa-si educe, sa creasca copilul in temere de Dumnezeul parintilor ei? Si vai cati Fii si Fice nascuti In famili de asa zisi credinciosi nu au hulit numele lui Dumnezeu la propiu. Prin felul lor de a se comporta. Ce a facut mama daca a fost “credincioasa” Ce influienta pozitiva a avut asupra fiului ei? Sau tatal a fost ca egipteanul si si-a crescut Fiul sau Fica fara sa-i dea o crestere pe care Scriptura o arata si care este de Invatatura.


Chiar daca acesti copii nu ajung sa blesteme cu cuvinte numele lui Dumnezeu cum a facut acest fiu al egipteanului, dar prin felul de cum Is desfasoara viata traita necinsteste numele lui Dumnezeu cel sfant.Daca ne Intoarcem putin la Israeliti, ce vedem noi? Ca ei nu erau asa cum am spus mai sus puri Israeliti.I-mi este greu sa gandesc ca Dumnezeu este partinitor In atributele Lui.Ap, Pavel are ceva de spus In privinta aceasta.Coloseni 3;11. Aici nu mai este nici Grec, nici Iudeu, nici tăiere împrejur, nici netăiere împrejur, nici Barbar, nici Schit, nici rob, nici slobod, ci Hristos este totul şi în toţi. Sa fi gandit tanara israelita in felul acesta Inainte de al lua pe egiptean de barbat? Nu, nu sunt convins ca ea ar fi zis;Dumnezeul nostru al Israelitilor este si al egiptenilor. Daca presupun ca ar fi gandit In felul acesta, urma sa-si creasca fiul spre slava lui Dumnezeu. Nu sa ajunga sa-l blesteme pe Dumnezeul cel viu si adevarat.Cate-va ganduri care ar putea sa ne fie de folos.In deosebi celor care mai au Inca copii de crescut sa-i Indrume dupa Cuvantul lui Dumnezeu spre fericirea copiilor si spre bucuria parintilor.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: