sâmbătă, 31 decembrie 2016

Matei 25;12. Dar el, drept răspuns, le-a zis:................


f43bd-picture1bibliacutrandafir


         Matei 25;12. Dar el, drept răspuns, le-a zis: «Adevărat vă spun, că nu vă cunosc!»
         In evangelia dupa Matei, In acelasi capitol 25, vedem doua feluri de grupari de oameni care pretind ca fac parte din Mireasa Domnului Hristos. Le numesc grupuri, pentruca sunt diferite unul de altul. Asa ni le arata Cuvantul.Una o gasim In versetul 12 care l-am pus mai sus, iar o alta grupare ne este aratata in al doilea verset de mai jos 34.Este demn de retinut si luat aminte ca, Domnul Isus ca despre El este vorba se adreseaza celor doua grupari.Dar In mod diferit.Aceste doua grupari se gasesc In Adunarea, Biserica CORPORALA, de adunatura cum o numesc eu deseori.Spuneam cu alta ocazie ca, Pavel Ii spune lui Timotei cum se numeste aceastaAdunare sau Biserica, oricum am vrea sa o numim.

          Pavel spune ca se aseamana cu o Casa Mare.Si ca acolo, sunt de data aceasta doua feluri de vase care Infatiseaza pe aceste doua grupari de oameni carora Domnul Isus le vorbeste In mod total diferit.Cred ca ar fi Intelept sa ne facem un control cel putin acum de sfarsit de an, In care grupare ne incadram sau, cu care ne indentificam.Ori cu ce fel de vas ne putem indentifica. Pentruca,In definitiv, toti mergem la aceasta Casa mare.Putem fregventa o astfel de Casa Mare de anii buni si sa nu stim unde ne aflam. Sau as spune  privim superficial aceste doua versete care vorbesc si la unii si la altii.Unii dintre noi sau obisnuit cu participarea la strangerea celor rascumparati si atata tot. Dar nici-o data nu si-au pus Intrebarea unde se gasesc ei.In care grupare?Ba mai sunt si unii care detin si pozitii In astfel de Adunari sau Biserici.

         Domnul Isus le spune Ucenicilor Lui ca pot face diferenta Intre aceste vase sau grupari.Cum? Dupa roadele lor.Facand referire la pomul bun si el rau.Este usor sa ne dam seama unde ne gasim fiecare din noi sau chiar altii care se cheama fratii Intre ei.Daca viata nu face dovada ca ai fost nascut din nou, atunci sa stim ca suntem unii din cei care ne Incadram foarte usor in versetul de mai sus. Adica, In Matei 25;12.Sa vedem ce cuvinte le spune Domnul Isus acestora care erau In Adunare. Dar el, drept răspuns, le-a zis:  Ce le-a zis Mantuitorul acestora? Daca citim Intreg versetul vom vedea ca le da un raspuns la ceia ce pretindeau ei.Daca ne ducem In versetul 11, vedem ce pretentii cu ce tupeu se adreseaza ei Domnului Hristos care este Mire.Era El Mire pentru toti? Vom vedea din cuprins ca nu.

         Iata ce le spune acestora Mantuitorul;Adevărat vă spun, că nu vă cunosc! Din ce aduc ei In atentie, Intelegem ca erau parte componenta a unei Adunari, Biserici Corporale de adunatura cum o numesc.Cu alte cuvinte, veneau acolo la strangere In fiecare Duminica si In cursul saptamani.Deci, erau destul de familiari cu ce se petrecea printre cei rascumparati ai Domnului Hristos. Pe acestia Ii asociez cu cei pe care Ii gasim In Ep, catre Evrei;6;4-5-6.Am scris cate-va ganduri din acest capitol din Evrei cu alta ocazie.Aici vom vedea ca au gustat din atmoasfera care era in Adunare,au luat si parte la masa Domnului, dupa cum vedem In versetul de mai sus ca sustineau ca au mancat Impreuna la masa.S-au facut partasi la binecuvantari  pe care Dumnezeu le ravarsa peste cei care sunt adunati In jurul Fiului Sau Toate acestea au fost pentru acestia la nivel mintal, emotional.

          Nici-o transformare nu a fost facuta vizibila In viata lor. Acestia, care au ignorat cu desavarsire prezenta Domnului Hristos In mijlocul celor care se adunau,vor auzi cuvinte grele din partea Domnului Hristos.Citim ca,Domnul Hristos  este In mijlocul alor Lui,Iata ce spune despre acestia;nu vă cunosc! Daci, poti fi In Adunare, biserica, la modul literal, fizic si Domnul Hristos sa nu te cunoasca.Nu stiu cati dintre noi ne-am pus aceasta Intrebare la terminarea starngeri, daca Domnul Hristos ne cunoaste?Acestea sund cuvintele Domnului Hristos care poarta cu ele un verdict vesnic.Spuneam cu alta ocazie ca, Mirele a venit si a Inchis usa.As Indrazni sa spun ca le-a trantit usa. Asta ne arata ca nu a Inchis-o gentil.In engleza citim despre aceasta trantire a usi;Matei 25; and the door was shut.Pentru inchis usa In engleza e un alt vuvant;Close the dor.Versetul 11;A fost o supriza pentru aceste fecioare ca Mirele le-a trantit usa. Fecioarele are echivalentul  cuvantului de azi -credinciosi-Uite asa va fi supriza pentru multi care au participat la o adunare sau alta.

         Ma gandesc la cei care se tot scot In evidenta ca fac ei lucrare pentru Domnul, ce zic ei Insusi despre acest verset 11?Nu Iti va cunoaste prezenta si nici “efortul” “stradania” pe care pretinzi ca ai avut-o pentru El. Cuvintele Domnului Isus, sunt categorice si ireversibile.Las pe cei care se Incadreaza printre acestia care au tupeu sa-I spuna Domnului Isus ca; au lucrat, au mancat Impreuna cu El la masa Domnului. Acum, doresc sa spun ceva si de al doilea grup din versetul 34. Acest verset,ne aduce cu totul alta situatie unde vedem cum se adreseaza Mantuitorul.Dar si cu alte cuvinte pe care le adreseaza acestora.Iata cum citim in acest verset din acelasi capitol; Matei 25;34……….Veniţi binecuvîntaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită dela întemeierea lumii.A schimbat Domnul Isus nu numai tonul de cum se adreseaza ci si continutul cuvintelor.Veniţi binecuvîntaţii Tatălui Meu.

          Dece  sa vina la El? Pentruca Ii cunoaste. Acestia sunt cei pentru care a platit pretul ca sa-i aiba cu El.Ce sa faca cu ei? Sa-i duca In Casa Tatalui Sau.Am spus cu alta ocazie ca; Domnului Isus nu i-a fost rusine sa numeasca Frati pe cei pe care Tatal ia dat Lui spre mantuire. Apoi, am adus In atentie cuvintele pe care le spune femeilor la mormant; Tatal Meu si Tatal vostru….. Domnul Isus s-a indentificat cu cei pe care i-a rascumparat.Dar dece sa vina acestia? Sigur cum am spus sa-i duca In casa Tatalui. Dar ce Ii asteapta acolo? de moşteniţi Împărăţia, Spuneam cu alta ocazie ce spune Ap, Petru despre Mostenire.1 Petru 1;4. şi la o moştenire nestricăcioasă, şi neîntinată, şi care nu se poate veşteji, păstrată în ceruri pentru voi.Iata ca, a venit timpul ca acestia carora Domnul Isus se adreseaza,sa Intre in mostenirea pregatita de Tatal.

         Si care e aceasta mostenire?Împărăţia, care v-a fost pregătită dela întemeierea lumii.De data aceasta doresc sa aduc Inainte ideeia pe care o vantura unii si alti de “pierderea mantuiri”.O Intrebare destul de simpla dar care are o semnificatie cu radacin adanci In Adevar. Anume.v-a fost pregătită.Cui a fost pregatita?Intelegem ceva mai bine din ceia ce citim In Ep, catre Efeseni;1;4. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii,  Intelegem ca, odata cu alegerea celor care aveau sa fie rascumparati si adusi la o viata noua, Dumnezeu a pregatit si aceasta mostenire care este Insasi Imparatia lui Dumnezeu.Pentu cei ce sunt seriosi pot Intelege ca; Mantuirea este Darul lui Dumnezeu si ca vor fi cu Domnul Isus In aceasta Mostenire pregatita de Insusi Dumnezeu Tatal.Cate-va ganduri pe care doresc acum, la sfarsit de an, sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele depretutindeni.Ganduri, care sa ne aduca inviorare pentru anul care sta sa apara curand.

       Doresc ca Fratii si Surorile mele sa aiba aceasta Incredere ca, Domnul Isus va veni curand si ne va lua sa intram In aceasta mostenire care ne-a fost pregatita.Vor ramanea la o usa Inchisa toti aceia care au ignorat, nesocotit prezenta Mirelui In locul de asteptare, care este literal Adunarea.Ce sa mai spun de atitudinile pe care le-au adoptat In strangerile laolalta. Intristarile pe care le-au produs,apoi,tulburarile provocate,dar si interesele meschine pe care l-eau cautat In mijlocul Fratilor si Surorilor sinceri care veneau sa se stranga Intrun cadru festiv In jurul Domnului Isus.  La sfarsitul tuturor lucrurilor, Domnul va avea ultimul cuvant de spus. Ori vom auzi; Veniti binecuvantatii Tatalui Meu….Ori vom auzi aceste cuvinte cu destin vesnice; Duceti-va dela Mine. Adevarat va spun ca nu va cunosc. Noi putem spune ce vrem despre noi Insine si de felul de cum ne-am trait viata In scurta noastra calatorie pe pamant.

         Dar Domnul Hristos care a venit sa plateasca pretul rascumparari pentru cei pe care Tatal i-a dat, va avea asa cum am spus ultimul cuvant de spus.Si cuvintele Lui vor fi cele din aceste doua versete.Aceste cuvinte pe care le va spune vor avea urmari vesnice.Fie pentru cei care au spus ei ca au mancat la masa cu El, fie pentru cei carora le-a schimbat viata prin faptul ca au fost nascuti din nou.Unii dintre noi poate acum le tratam cu superficialitate aceste cuvinte.Dar In ziua aceia care se numeste ziua Domnului, Sau ziua de razbunare a Domnului,vor cadea cu greutate.Iata Indemnul Cuvantului pentru noi toti;Filipeni 1;27…... 27. Numai, purtaţi-vă într-un chip vrednic de Evanghelia lui Hristos, Doresc Fratilor si Surorilor mele de pretutindeni,care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar, un an nou prosper In Domnul Hristos.Si daca Domnul va Ingadui sa mai fim aici, ne vom Intalni din nou cu o si mai mare ravna, dorinta, de a cinsti numele Domnului Isus printre cei care nu-L cunoasc ca Mantuitoar personal.Harul Domnului nostru sa fie cu noi tati.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: