miercuri, 14 decembrie 2016

Matei 7:11 Deci, dacă voi, cari sînteţi răi,..........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Matei 7:11 Deci, dacă voi, cari sînteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer!

         Un alt verset pe care cineva l-a adus In atentie este acesta din Matei.Trebuie sa stim la cine spune Domnul Isus aceste cuvinte. Spuneam Intrun psting Daca vrei sa chemi pe Dumnezeu ca Tata al tu personal,trebuie sa fi nascut de Dumnezeu. Ioan 1;13 Apoi, da, te Incadrezi sa poti cere.Dar atentie! ce pot copiii lui Dumnezeu sa ceara Tatalui ceresc?.Unii au mers pana acolo In cat au cerut lucruri care le satisfacea firea veche.Sigur ca, In structura noastra fireasca suntem cuprinsi de acest sentiment de rautate.Deci, dacă voi, cari sînteţi răi, Din fire,suntem rai,chiar daca credem altceva despre noi Insine. Daca nu intervenea Dumnezeu In viata noastra sa puna In noi o alta structura de natura dumnezeiasca, eram la fel ca toti oamenii.Sigur ca, toti stim cum trbuie sa ne purtam cu copii nostri si ce sa le dam.

         Cuvantul aduce In atentie, darurile bune.Ca copil nu stiu daca poti deosebi ce e bun si ce nu.Au fost si situatii cand copiii au cerut lucruri pe care un parinte iresponsabil li le-a dat. Dar care, mai tarziu le-a facut necazuri, sau mai mult rau decat bine. Iata deci, ca nu tot ce cere un copil, tatal trebuie sa-i dea. In ce priveste pe Dumnezeul nostru,va da ceia ce gaseste de cuvinta. I-mi permit sa spun cum Inteleg; Mantuitorul, se adreseaza ucenicilor Lui.Acestia da, puteau sa se adreseze Tatalui ceresc si sa ceara.Domnul Isus spune femeilor la mormant dupa Inviere aceste cuvinte;Ioan 20;17…..Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru,.........Dar ce sa ceara ucenicii? Sau, noi cei de azi, ce am cere Tatalui nostru? Am spus cu alta ocazie ce poate cere o Inima transformata de Dumnezeu.Apoi, cand ceri trebuie sa sti ca, Dumnezeu ca un Tata bun stie de ce ai nevoie. Din nou, I-mi permit sa spun ca;Nu ne va da nimic din ceia ce cerem si nu este In armonie cu voia Lui.

         Sunt crestini firesti care cer asa cum am spus mai sus lucruri care considera ei ca merita sa le aibe. Dar nu rare ori s-a Intamplat ca sa nu primeasca dela Dumnezeu ceia ce au cerut.Ce fac acestia pe care Ii numesc naivi?Cad Intrun depres spiritual ca nu au primit ce au vrut ei. Apoi, versetul nu se aplica la cei care nu-l au pe Dumnezeu ca Tata.Mai spuneam cu alta ocazie ca,orce rugaciune pe care o aducem Inaintea lui Dumnezeu Tatal nostru,trebuie sa se Incheie cu facase voia Ta.ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, La modul literal, parintele analizeaza daca cererea copilului trebuie sa fie Implinita sau nu. Ei bine, tot asa se Intampla si In vietile noastre ca copii ai lui Dumnezeu. Unii au insistat si totusi nu au primit. Dumnezul nostru stie mai bine ce avem noi nevoie. Ca copii ai Lui,stie de toate nevoiele pe care le avem. Atentie mare la acest cuvant ”nevoi”.Cum Il aplicam In vietile noastre ca sa nu cadem In depres spiritual,sau sufletesc.Atunci, ne va face mai mult rau decat bine.

         Am Intalnit si din acestia care nu Intelegeau ca Dumnezeu ca Tata se preocupa de nevoile Copiilor Lui. Dar nu si de pretentiile pe care Indraznesc sa le aduca In atentia lui Dumnezeu.Spuneam cu alta ocazie ca; Dumnezeu, a dat aceasta garantie ca;Painea si Apa nu Iti vor lipsi…..Cu alte cuvinte, Dumnezeu asigura copiilor Lui strictul necesar, nu pretentiile sau dorintele. Acestea apartin firi vechi.Si vai cati mai sunt din acestia care zic ei, ca cer ce vor pentruca asa spune Domnul Hristos.Cand Domnul Hristos face referire la; cereti orce si vi se va da,vrea sa spuna ca poti cere in armonie cum am spus cu voia Tatalui.Chiar daca vor fi aduse Inainte Lui aceste pretentii nu vor fi Implinite.Cu cat mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri,Dumnezeu care sta la Inaltime Cerului si se uita peste fii oamenilor dintre care fac parte si Copiii lui Dumnezeu.Psalmul 53; 2. Dumnezeu Se uită dela înălţimea cerurilor peste fiii oamenilor,.....Dece se uita?In primul rand Isi urmareste Fiii si Ficele pe care le-a nascut sa vada daca duc lipsa.Si dece nu si comportamentul lor,cand se abat sa foloseasca disciplina.

         El se uita si vede nevoile celor rascumparati ai Lui.Unora poate nu le cade bine ceia ce spun. Dar asta e treaba fiecaruia ce Indrazneste sa aduca In cererile lor Inainta lui Dumnezeu.Asta numai In cazul ca Dumnezeu, Intradevar, le este Tata. Insusi Domnul Isus a insistat In Getsimani.Am constatat In propia mea viata ca poti sa insisti si sa nu primesti. Cineva spunea ca, Dumnezeu nu asculta toate rugaciunile.Personal cat Inteleg din Cuvant si bine Inteles armonizat a ceia ce citesc este ca; Dumnezeu asculta orce cerere a copiilor lui. El nu este indiferent fata de copii Lui.Dar asta nu Inseamna ca le si Implineste favorabil ceia ce ei cer. Cu mult timp In urma am avut o discutie cu cineva despre acest subiect anume;Ca Dumnezeu, nu asculta toate rugaciunile Sfintilor. Si a Indraznit sa aduca In atentie rugaciunile Domnului Hristos din Gradina Getsimani unde am spus mai sus de insistentele Mantuitorului catre Tatal Sau.

         Spunea ca Dumnezeu nu a ascultat rugaciuna Fiului cand a cerut cu insistenta pentru ai departa paharul sa nu-l mai bea. Daca se uita mai profund In Cuvant ar fi gasit In mod clar cum s-au derulat acele evenimente.Iata ce citim;Evrei 5:7. El este Acela care, în zilele vieţii Sale pămînteşti, aducînd rugăciuni şi cereri cu strigăte mari şi cu lacrămi către Cel ce putea să-L izbăvească dela moarte, şi fiind ascultat, din pricina evlaviei Lui,Dumnezeu asculta rugaciunile copiilor Lui dar, asta nu Inseamna ca le si Implineste favorabil cum am spus ceva mai sus.va da lucruri bune celor ce I le cer! In aceste cuvinte am putea sa gasim In ceia ce am adus In atentie si ce scrie aici “neconcordanta”.Cu alta ocazie am spus ca sunt si unii care se uita dupa nepotriviri in Cuvant.Asta pentruca suntem tentati sa ne luam din Cuvant ceia ce ne convine. Nu ceia ce este In armonie cu voia Tatalui nostru.Acestia nu au ajuns sa Inteleaga ca Domnul Hristos a Incheiat rugaciunea lui prin aceste cuvinte;Fac-se voia Ta nu a Mea.

         In definitiv, care sunt aceste lucruri bune pe care Tatal le va da Copiilor Lui? Noua ca oameni ni se pot parea o sumedenie de lucruri pe care Indraznim sa le cerem ca sunt bune. Dar spuneam ceva mai sus ca; Asa cum un tata responsabil analizeaza daca va Implini ceia ce copilul i-a cerut sau nu.Cel care analizeaza cererile, este Insusi Dumnezeu care e In masura sa decida daca le Implineste.Am adus In atentie pe Scumpul nostru Mantuitor care cerea Tatalui Insistent sa departeze paharul care era plin cu suferinte si culmina cu moartea Lui. Dar daca Tatal ar fi Implinit cererea Fiului, ar fi fost un dezstru. Nu numai pentru Mantuirea noastra care s-ar fi sfarsit lementabil. Dar Insusi pentru slava lui Dumnezeu In fata celui rau.Ar fi jubiliat satan ca, Fiul lui Dumnezeu, a fost deja “Infrant” In lupta Lui cu foartele Intunericului.

         La urma Mantuitorul aduce Inainte aceste cuvinte;celor ce I le cer! Nu Inteleg ca as gresi daca spun ca,In familia noastra am astepta sa ne ceara copilul ceia ce Ii face trebuinta.Sau cum spuneam mai sus ;de nevoile copilului. Si sunt multe aspecte In viata zilnica cand copii au trebuinta de anumite lucruri si de hrana necesara. Tatal nu asteapta ca copilul sa-i ceara. Dar as gasi de cuvinta sa spun ca; tatalui Ii face placere sa vada ce va cere copilul. Tot asa si Tatal nostru asteapta cu placere sa vada ce suntem noi Instare sa-I cerem.Tatal avand ochiul Indreptat asupra nevoilor copilului. Am spus ceva mai sus ca, Dumnezeu are privirea Indreptata necurmat asupra copiilor Lui.As asocia aceste cuvinte ale Mantuitorului,prin faptul ca, parintelui Ii face placere sa auda pe copil ca Ii cere ceva.Uite, ca si Tatal nostru gaseste placere sa vada pe copiii Lui ca vin Inaintea Lui sa-i ceara.Din nou as scoate In evidenta ce anume sa ceara? Negresit,  ceva dupa voia Lui,ca sa o si Implineasca.Ma refer la acele nevoi.

John Balarie
Los Angeles California!



Niciun comentariu: