vineri, 2 decembrie 2016

Iacov 3:11. Oare din aceeaş vînă a izvorului ţîşneşte................




f43bd-picture1bibliacutrandafir


Iacov 3:11. Oare din aceeaş vînă a izvorului ţîşneşte şi apă dulce şi apă amară?

         Cu ceva timp In urma, am avut un schimb de pareri cu privire la; Poate un Copil al lui Dumnezeu sa fie implicat In politica? Sau mai precis potrivit Cuvantului lui Dumnezeu ar fi asa;Au fost chemati Copiii lui Dumnezeu sa se ocupe cu politica care are deafce cu Pamntul? Sa vedem ce spune Cuvantul cu privire la ; Chemarea celor rascumparati.Evrei 3;1. Deaceea, fraţi sfinţi, cari aveţi parte de chemarea cerească, aţintiţi-vă privirile la Apostolul şi Marele Preot al mărturisirii noastre, adică Isus,Daca aceasta chemare e cereasca, Intelegem ca nu are nimic de aface cu pamantul.Cu Pamantul se ocupa firea pamanteasca.Cei mai multi dintre cei cu care am stat de vorba In privinta acestei Intrebari, au o cunostinta destul de vaga cu privire la implicarea celor rascumparati in politica sau in a fi impicat in actiuni cu caracter pamantesc care slabesc legatura cu Domnul Hristos (daca o au.)Deseori aduc In atentie a fi, copil al lui Dumnexeu sau, crestin de adunare.Vor fi si unii care nu gasesc bine aceasta comparatie. Dar e treaba lor.

         Autorul acestei epistole catre evrei ne aduce Inainte o chemare pe care o numeste simplu;  chemarea cerească, Dar sesizam aici ceva interesant anume; cari aveţi parte Inteleg ca nu toti cei ce se strang laolalta au parte de acesta chemare cereasca. Ne lasa Cuvantul sa tragem o concluzie prin aceste cuvinte;cari aveţi parte.Iata ca, nu toti au parte de Intalnirea cu Domnul Hristos. Tot asa nu toti au aceasta chemare cereasca.Altfel nu ar fi mentionat Apostolul aceste cuvinte; cari aveţi parte Avand parte de o asemenea chemare trebuie ca prioritatea te sa fie Cerul. Si iata daca am avut parte de o astfel de chemare, ne Incadram in versetul de mai sus. Adica,vom avea o singura sursa de alimentare din care ne vine preocuparea noastra zilnica din Cuvantul lui Dumnezeu. Ne ocupam cu pamantul atat cat este necesar pentru egzistenta zilnica.Ap, Iacov, face comparatie intre cel care a avut parte de aceasta  chemarea cerească,si o numesc vînă.Aceasta nu poate da apa amara si nu poate da apă dulce. Avand aceiasi sursa de izvor, Din care curge un anumit fel de apa.

         As asocia aceasta vînă.cu Inima care da afara prin izvor ceia ce  primeste. Cu alte cuvinte, o inima lucrata de Dumnezeu va da afara, sau va trimite guri o singura apa.Izvorul care Infatisaza Gura.Si Ap, Iacov  avanseaza aceasta Intrebare logica;Oare din aceeaş vînă.? Sau din aceiasi inima.?Nu este greu sa dam un raspuns adegvat la aceasta Intrebare. Chiar si pe un copil daca Il Intrebi Iti va spune ca nu e posibil asa ceva. Cu alte cuvinte, izvorul va da afara ce fel de apa Ii trimite vana.Sau Gura va exprima ceia ce Inima Ii va dicta.Intorcandu-ma la discutia pe care am avut-o cu fratele respectiv,cu privire la aceste lucruri,pentruca,noi trebuie sa ne uitam la ceia ce ne intereseaza adica; la ce e spiritual.Dece? Pentruca, cei nascuti din nou nu mai sunt firesti, pamantesti ci duhovnicesti, spirituali.Romani 8:.9. Voi însă nu mai sînteţi pămînteşti, ci duhovniceşti,Cu alte cuvinte, Apostolul vrea sa spuna ca;Voi care ati avut parte de o asa chemarea cerească, nu mai sunteti pamantesti ci duhovnicesti.

         Iata Intrebarea pe care doresc sa o pun In lumina Cuvantului lui Dumnezeu; Poate o gura sa dea afara cuvinte spre slava lui Dumnezeu si In acelasi timp sa se ocupe de politaica care este de natura pamanteasca si In acarui vorbire sunt cuvinte inevitabile care necinstesc pe Dumnezeu?Daca suntem sinceri si mai ales daca am avut;parte de chemarea cerească,Vom Intelege pe deplin care este preocuparea noastra ca Copii ai lui Dumnezeu.  Iata ce fel de ape aduce Inainte Apostolul Iacov.Este vorba de una dulce si alta amara.Sa ne oprim putin la ce ne intereseaza pe noi care pretindem ca suntem duhovnicesti. Asta numai In cazul ca suntem. Apoi trebuie sa facem dovada ca suntem ceia ce pretindem ca suntem.Am spus ceva mai sus ca;Gura este izvor si ca Inima este vana.Ei bine, sa vedem noi Insine ce cuvinte ne ies pe gura, ca apoi, sa vedem ce Inima avem.Nu cred ca voi gresi In gandirea pe care vreau sa o expun cu privire la Vana=Inima si la Gura =Isvor. Fiecare are obligatia zic; Sa se analizeze pe el Insusi ce scoate afara pe Gura.Daca e o dulceata sau o amaraciune.

         Apa as asocia-o cu cuvintele care ne ies pe gura. Aceste cuvinte expuse de gura dar directatae de Inima.vor fi ele dulci sau amare? Dulci sa poata apropia pe cel care le asculta de Domnul Isus sau,pe cei cu care venim in legatura zilnic? Sau vor fi amare care Ii vor tine la distanta de noi, chiar daca ne consideram crestini.Am avut ocazia sa-mi spuna unul sau altul carora vroiam sa le spun cate ceva de Domnul Hristos si de Mantuirea Lui ,  aceste cuvinte;¨Lasa-ma domnule ca am Intalnit eu pocaiti¨Atunci, m-am retras si am tacut.Sa privim putin si la versetul acesta 12, pe care Ap, Iacov infatiseaza diferit dar cu acelasi Inteles.Acum, Ap, Ii numeste pe cei carora le vorbea Fratii.Se indentifica cu ei. Cu toate ca mai sus In versetul 11 el face o Intrebare,anume; . Oare din aceeaş vînă...Le da de Inteles ca nu este cu putinta asa ceva.Dar atunci ca si acum In zilele noastre nu sunt multi care sa se analizeze In fata Cuvantului lui Dumnezeu.De aici si starile de lucruri tensionate prin Adunari sau Biserici,oricum le vom chema noi.

         Am spus ca se Indentifica cu ei ca Fratii.12. Fraţii mei, poate oare un smochin să facă măsline, sau o viţă să facă smochine?Aduce In atentie de data aceasta un pom care se gaseste fregvent in orientul mijlociu.Zmochinul, sau am putea lua oricare alt pom. Cuvantul ne arata ca Dumnezeu,a facut pe fiecare pom cu soilul lui.Fraţii mei, poate oare un smochin să facă măsline, Si aceasta Intrebare are raspunsul ei negativ. Nu se poate.Sau mai spune si de vita de vie. sau o viţă să facă smochine?Fiecare din acestea au caracterul lor impus de Dumnezeu prin Insusi rodul pe care Il produce. Domnul Isus aduce In atentie cuvinte ca  acestea, cu caracter pamantesc literal.Asta, ca sa ne fie mai pe Inteles, ceia ce vrea sa spuna la modul spiritual. Si iata ca si Ap, Iacov  aduce de data aceasta la fel ca Mantuitorul.Ca sa vedem cum suntem noi, trebuie sa mergem la cuvintele Mantuitorului care spune;Ii veti cunoaste dupa roade.Matei 7;20. Aşa că după roadele lor îi veţi cunoaşte.

         Si la urma de tot mai aduce Apostolul Inca odata In atentie Apa. Apa care este Infatisata cu Cuvantul lui Dumnezeu.Este trist ca, am Intalnit pe unii din cei care vor sa vorbeasca, dar care dau afara apa dulce cand citesc din Cuvant.Apoi,  cele spuse de ei In continuarea vorbiri sunt amare.Ce Inseamna asta?Ca din aceiasi gura ies si unele si altele. Ceia ce vine In contradictie cu ce ne Invata Cuvantul.Am Incercat sa aduc cate ceva In atentie in urma a ceia ce am vorbit cu Fratele care, superficial citeste Cuvantul lui Dumnezeu. Acesta este rezultatul pe care unul sau altul pot sa-l Inteleaga din ceia ce citesc.In Incheiere doresc sa mentionez ca; Nu este cu putinta pentru un Copil al lui Dumnezeu sa scoata cuvinte dulci si cuvinte amare.Domnul sa ne dea har si putere sa ne controlam vorbirea daca e dreasa cu sare cum spune Domnul Isus.Fiecare se ocupa cu ce e In inima lor.Daca e o inima plina de Cuvantul lui Dumnezeu, vei da afara apa dulce.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: