joi, 8 decembrie 2016

Fapte 13; 2. Pe cînd slujeau Domnului şi posteau, ................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Fapte 13; 2. Pe cînd slujeau Domnului şi posteau, Duhul Sfînt a zis: „Puneţi-Mi deoparte pe Barnaba şi pe Saul pentru lucrarea la care i-am chemat.“

         Toti credinciosii slujesc Domnului am putea sa spunem.Dar sunt niste conditii pe care Cuvantul le aduce Inaintea noastra anume;Am spus cu alte ocazii ca sa-i slujesti lui Dumnezeu trebuie mai Intai sa te consideri  Rob al Lui. Apoi, El sa te considere Rob ascultataor. Dece asa?Sa Iti Incredinteze un loc In lucrarea Lui.Si spuneam atunci ca, robul nu face ce vrea el. Ci ceia ce stapanul Ii spune sa faca ca si o porunca. Apoi, robul nu comenteaza porunca stapanului.Iata cum ne putem raporta la acest verset ca sa slujim Domnului. Numai ca rob al lui Hristos. Pavel se putea numi rob al lui Hristos. Iata ce spune el;Romani 1;1. Pavel, rob al lui Isus Hristos, chemat să fie apostol, pus deoparte ca să vestească Evanghelia lui Dumnezeu,Poate cineva ar putea sa spuna ca, Pavel se chema el Insusi rob al lui Hristos nu a lui Dumnezeu. Daca citim cu atentie vom vedea ca Pavel mai spune ca e si rob al lui Dumnezeu.

         Citirea cu atentie a Cuvantului ne aduce lumina si Intelegere.Catre credinciosii din Roma, spune ca este rob al lui Hristos.Pe dealta parte lui Tit Ii spune ca e Rob al lui Dumnezeu. Poate cu alta ocazie sa spun si ce gandesc despre acestea doua, a Lui Hristos si a lui Dumnezeu.Tit 1;1. Pavel, rob al lui Dumnezeu, şi apostol al lui Isus Hristos, potrivit cu credinţa aleşilor lui Dumnezeu şi cunoştinţa adevărului, care este potrivit cu evlavia, Iata deci armonizarea pe care o face Pavel Intre Dumnezeu Tatal si Domnul Hristos Fiul. Domnul Hristos avea sa spuna ca ;Ioan 10;30. Eu şi Tatăl una sîntem.“Iata din ce pozitie poate cineva care se numeste crestin sa slujasca lui Dumnezeu si Domnului Hristos.Numai din pozitia de Rob.Sunt multi daca nu cei mai multi care se Impaca In ei Insusi cu ideeia ca sunt “slujitori ai Domnului.” Dar nu se pot considera sau, Impaca cu Ideeia de a fi si Robi.In Scriptura, nu vedem ca s-ar fi facut Rob cineva de buna voie, decat Intrun singur loc In Vechiul Testament.

         Iata cum se proceda; Exod 21;6. atunci stăpînul lui să-l ducă înaintea lui Dumnezeu, să-l apropie de uşă sau de stîlpul uşii, şi stăpînul lui să-i găurească urechea cu o sulă, şi robul să rămînă pentru totdeauna în slujba lui.Pentru noi cei nascuti din nou, a fost strapuns Fiul lui Dumnezeu.Starea noastra e spirituala de Rob, daca esti nascut din nou,nu Iti este rusine ca esti Rob….. Pentruca, starea de rob asa cum am spus este legata de ascultarea de Stapan.Si implica o stare de umilinta. Umilinta pe care o accepti cu placere pentruca sti cine iti este Stapanul,pe care Il slujesti din dragoste.Cati dintre cei ce se numesc slujitori sunt In aceasta stare de umilinta? Sa ne dam fiecare un raspuns la o astfel de Intrebare. Sigur, ca necesita sinceritate Inaintea Cuvantului lui Dumnezeu. Pavel aduce Inaintea Fratilor aceste  cuvinte anume;potrivit cu evlavia, Nu poti fi slujitor al lui Dumnezeu cand nu esti evlavios. Cand nu te impaci cu voia lui Dumnezeu In viata ta.

         Unii nu numai ca ajung sa se agite si sa vocifereze Inaintea lui Dumnezeu cu privire la circumstantele pe care Dumnezeu le Ingaduie sa vina In viata lor.Apoi, sunt unii care iau “lucrarea” In mainile lor propii fara ca sa fie robi.Am spus cu alte ocazi ceva despre evlavie si care e definitia evlaviei. Ah! Evlavia care atunci spuneam ca Evlavia si Zmerenia sunt floari care nu creste in orce pamant (Inima). Apoi ele trebuiesc cultivate. Cred ca noi toti am vazut cum se manifesta acesti ”slujitori ai domnului”. Sa nu fiu Inteles gresit. Sunt si slujitori care Is merita cu prisosinta aceasta chemare de slujitor al Domnului.Sa aplic cuvintele Ap, Pavel care spune ca acestia 1 Timotei 5…….să fie învredniciţi de îndoită cinste,........ Spunea cineva odata aceste cuvinte facand referire la acesti “slujitori”;Cum te descurci frate slujitor al Domnului? Sigur persoana In cauza facea referire la viata aceasta materiala.Ca sa fi slujitor trebuie sa duci viata Ap, Pavel sau, cu alte cuvinte sa calci pe urmele lui.1 Corinteni 11;1. Călcaţi pe urmele mele, întrucît şi eu calc pe urmele lui Hristos.Din acest verset am scris mai pe larg cu alta ocazie.
        Iata ce faceau credinciosii;Pe cînd slujeau Domnului şi posteau,Dece posteau ei? Vroiau sa trimita in lucrarea Domnului pe Barnaba si Saul care mai tarziu se va chema Pavel.Dar ce nu puteau sa-i trimita fara post si rugaciune? Da, puteau sa faca. Dar ei doreau sa vada care e voia lui Dumnezeu, si ce are Dumnezeu de spus fata de dorinta lor.Cum sunt pusi azi acesti “slujitori”? Aplica adunarile acest principiu de al Intreba pe Dumnezeu care e voia Lui cu privire la a pune pe unul sau altul ca slujitor?Se stie cum se procedeaza . Acesta este rezultatul ca sunt divirgente In adunari.In timp ce ei erau stransi si posteau, iata ca le-a vorbit Duhul Sfant al lui Dumnezeu.Nu s-a ridicat unul sau altul mai cu “vaza”printre ei sa ia o decizie si ceilalti sa amuteasca.Nu, Duhul Sfant avea acest mandat dela Dumnezeu sa faca alegerea cuvenita.Era o lucrare care apartinea Duhului Sfant si care era a lui Dumnezeu.Insasi Duhul Sfant a spus;Puneţi-Mi deoparte pe Barnaba şi pe Saul.Nu citim;puneti ci Puneţi-Mi

          Azi se vad prin Adunari fel de fel de initiative pe care le ia unul sau altul deseori In mod arbitrar.Rezultatul duce la o Adunare slabita din punct de vedere spiritual.Citim cum era Barnaba ce caracter avea el;Fapte 11; 24. Căci Barnaba era un om de bine, plin de Duhul Sfînt şi de credinţă. Şi destul de mult norod s-a adaos la Domnul.Iata ca prin comportamentul lui Barnaba prin felul lui de a trai,Domnul adoga la numarul lor.Saul la randul lui, era omul zmerit, umilit care se socotea ca nu este vrednic sa se numeasca Apostol.1 Corinteni 15;9. Căci eu sînt cel mai neînsemnat dintre apostoli; nu sînt vrednic să port numele de apostol, fiindcă am prigonit Biserica lui Dumnezeu.Iata ce fel de oameni, credinciosi are nevoie Dumnezeu In lucrarea Lui sa trimita.Nu oameniii orcare ar fi ei au acest mandat sa trimita In lucrare pe unul sau altul.Dumnezeu stabileste un mod de conduita de traire a celor chemati pe care trebuie neaparat  sal manifeste In mijlocul Adunari a Fratilor.

         Atunci da, te Incadrezi. Nu este necesar sa ai o scoala teologica In acest domeniu de a lucra pentru Dumnezeu. Acest sistem de natura omeneasca, a fost adus In decursul anilor de oameni care nu rare ori erau ne nascuti din nou. Este usor de Inteles dece acestia,marginalizeaza Duhul Sfant in astfel de situatii pe care Dumnezeu le-a Incredintat Dului Sau„Puneţi-Mi deoparte pe Barnaba şi pe Saul.Nu mai este necesar sa spun dece pe Barnaba si pe Saul.Am vazut deja ce caracter aveau, ce comportament aveau printre Frati dar si printre cei deafara.Sa nu mai fi fost alti Frati In acea adunare? Nu stim,ce stim este ca, Dumnezeu e cel care alege. Dece asa? Pentruca e Suveran. Si cum mai spuneam si alta data,  lucrarea  de mantuire nu e a omului. Sa ne amintim ce am spus mai sus de statautul de rob.

        Omul orcare ar fi el si oricata scoala ar ave In domeniu este rob.Am spus cu alta ocazie ca, omul fie mantuit sau nu sunt robi. Cel mantuit este rob al Domnului Hristos. Cel nemantuit este rob al pacatului si implicit al celui rau.As Indrazni sa spun cate-va cuvinte cu privire la calificarea de a fi trimis in lucrarea Domnului. Nu neaparat trebuie sa fi trimis ca ai ceva carte. Carte, la care Saul a renuntat stiind ca Dumnezeu are pe cineva care instruieste pe cei pe care El Ii trimite In lucrare. Cine este acest cineva? Insusi Duhul lui Dumnezeu. Despre acest Duh al lui Dumnezeu ,Domnul Hristos avea sa spuna;Ioan 16; 13. Cînd va veni Mîngîietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi dela El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, şi vă va descoperi lucrurile viitoare.Am dorit sa aduc Inaintea Fratilor si Surorilor de pretutindeni, aceste ganduri din acest verset care Scoate In evidenta felul lui Dumnezeu de a lucra In Adunarea Lui.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: