duminică, 11 decembrie 2016

Eclesiastul 8: 12. Totuş, măcarcă păcătosul face de o sută de ori răul...........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Eclesiastul 8: 12. Totuş, măcarcă păcătosul face de o sută de ori răul şi stăruieşte multă vreme în el, eu ştiu că fericirea este pentru cei ce se tem de Dumnezeu, şi au frică de El.

         Avem un verset Inaintea noastra care poate pentru unii pare contraversat. Dece? Pentruca, ar putea interpeta ca, Dumnezeu, este Ingaduitor cu pacatul. O astfel de gandire nu este in armonie cu Intreg Cuvantul lui Dumnezeu.Prima parte a acestui verset se refera la cel rau.Mi-a venit acum In minte felul de cum a procedat Dumnezeu cu Fiul Sau prea iubit.Evrei 5: 8. măcar că era Fiu, a învăţat să asculte prin lucrurile pe cari le-a suferit.Poate cineva va spune;Ce legatura are suferinta cu pacatul? Suferinta nu era daca pacatul nu aparea.Domnul Isus a fost zmerit prin suferinta pentruca, a luat pacatele nostre asupra Lui. Odata cu pacatul a aparut si suferinta. As Indrazni sa spun ca; Suferinta este rodul pacatului pe care Dumnezeu  Ingaduie ca omul orcare ar fi el trebuie sa sufere din pricina pacatului.Dumnezeu lasa ca suferinta sa se desfasoare In toata durerea pe care o produce. Nu numi la cei care pacatuiesc cu voia ci si la cei care pacatuiesc din neveghiere.Pacatul Is are cursul lui si lasa urme in acest trup de carne.

          Cu alte cuvinte, si la cei nascuti din nou,cei rascumparati suferinta lasa urmari..Pacatul odata Infaptuit aduce suferinta, durere.Si sa nu uitam ca; Germenul pacatului este In acest trup de carne si la cei rascumparati.Totuş, măcarcă păcătosul face de o sută de ori răul….Aceste cuvinte ne poate pune si pe noi care suntem credinciosi la Incurcatura. Anume; Dece Dumnezeu Ingaduie ca zilele acestuia care staruie in a face raul, sunt prelungite? Fireste, e o Intrebare legitima. Dar avem alt loc care ne poate aduce lumina In privinta aceasta. Adica, care va fi soarta celui rau.Psalmul 1;4. Nu tot aşa este cu cei răi:ci ei sînt ca pleava, pe care o spulberă vîntul.Ce putem noi sa Intelegem din ceia ce Psalmistul spune de cei rai?Ei sunt asemanati cu pleava. Toti stim ce este pleava.Cine are nevoie de pleava? Ce ar zice cineva daca te-ar vedea ca “aduni” pleava? Asta presupun ca ai putea sa o aduni..

         Pentruca ea este luata de vant.Cu tehnologia moderna se poate strange la un loc.As vrea sa aduc In atentie faptul ca nu este folositoare pentru nimic. Iata ca, cei rai pentru Dumnezeu care vantura graul, acesti rai nu sunt buni de nimic. Avem o pilda in Cuvant cum Dumnezeu separa pleava de bobul curat.Matei 3;12. Acela Îşi are lopata în mînă, Îşi va curăţi cu desăvîrşire aria, şi Îşi va strînge grîul în grînar; dar pleava o va arde într-un foc care nu se stinge.“Intelegem ca pleava Infatiseaza pe cei rai, ne mantuiti.Spuneam cu alta ocazie ca, fiecare Is are locul lui bine stabilit de Dumnezeu.Pleava este asemanata cu cei rai nemantuiti. Apoi, bobul de grau este si el asemanat cu cei mantuiti.măcarcă păcătosul face de o sută de ori răul…Dece face pacatosul de o suta de ori raul? Pentruca nu este cineva sa-l restranga, sa-l ajute sa nu mai faca.

         Nu tot asa stau lucrurile cu cel mantuit care odata cu nasterea din nou, Dumnezeu, a pus In el Duhul Sfant care il ajuta In lupta lui cu raul care ar vrea sa se strecoare In viata lui.Spuneam cu alta ocazie;Ca cei rascumparati au avut un privilegiu ca ,Dumnezeu s-a indurat de ei. Sau  sa nu para ceva care pentru uni acest cuvant de privilegiu ar putea sa spuna ca nu se gaseste In Cuvant. Privilegu este egal cu Harul pe care Dumnezeu la revarsat peste noi. Sau spuneam cu alta ocazie ce este Harul sau privilegiu.In engleza este Har este Grace. Spuneam atunci ca sa intri In Gratia lui Dumnezeu.Uie ca nu toata lumea se poate bucura de acest Har sau de gratia lui Dumnezeu.Lumea se Inparte In doua categori de oameni anume;Mantuiti si ne mantuiti. stăruieşte multă vreme în el,Aceste cuvinte ne arata ca va fi un timp si pentru cel rau cum a fost si pentru noi.

         Care va fi acest timp? Timpul cand unii din noi am primit har.Cu alte cuvinte, Dumnezeu s-a Indurat de noi.Mi-a atras atentia ceva interesant anume; Cuvantul nu aduce In atentie pe pacatosi.Ci se adreseaza la singular. De aici Invatam ca; mantuirea este aplicata de Dumnezeu la modul individual. Cu ale cuvinte, cand Dumnezeu gaseste cu cale, intervine intrun suflet sau altul si Ii da har.Este demn de retinut faptul ca;Cuvantul ,nu ne aduce In atentie plurarul.Spuneam cu alta ocazie ca;Nasterea fie ea biologica sau spirituala este individuala. Apoi mai spuneam ca si moartea este tot individuala. Iata dece; Cuvantul In acest verset si In multe altele se adreseaza la singular.şi stăruieşte multă vreme în el, Nu citim ca staruieste la infinit sau pana la moarte.Daca Dumnezeu Il are Invedere  sa-l mantuiasca,va avea un timp si pentru el ca individual.

          Este o anumita vreme cand acesta, care e rau acum, staruieste multă vreme.Inteleg ca, este o vreme pe care am avut-o si noi pana cand Dumnezeu a intervenit In viata noastra. Acum,Versetul face dinstinctie intre cel rau si cel a carui viata i-a fost transformata de Dumnezeu.eu ştiu că fericirea este pentru cei ce se tem de Dumnezeu, Cand cel rau este nascut din nou si In el, se poate vedea evidenta unei vieti noi. Deacum Inainte se bucura si el de aceasta fericire care este si pentru el.Va fi unul care se va temea si el de Dumnezeu. Cu alte cuvinte, se va Incadra in partea dela urma a versetului.Adica, şi au frică de El.Dece abia acum va avea frica?Pentruca acum Il cunoaste pe Dumnezeu ca Tatal lui.Acum el are o viata noua si Il cunoaste pe Dumnezeu se va teme si el de Dumnezeu. Asa cum se tem cei rascumparati ai Lui. Luca 1;50. şi îndurarea Lui se întinde din neam în neam peste cei ce se tem de El.

         Acesta care a fost rau se va bucura dela momentul nasetri din nou de aceasta promisiune care este data celor rascumparati din acest verset din Luca.Nu numai el se va bucura ci si cei din familia lui care vor veni dupa el.As face o precizare anume;Parinti de care s-a Indurat Dumnezeu, nu numai ca doresc ca si copii si nepoti lor sa se bucure de aceasta mantuire pa care Dumnezeu a dat-o in dar. Dar as zice ca;Ei au si o obligatie pecare Cuvantul lui Dumnezeu o pune pe umeri parintilor de as creste copii dupa Cuvantul lui Dumnezeu. Am cunoscut si parinti din acestia care si-au neglijat propia familie. Dar ziceau ei ca se ocupa de altii prin adunari.Iata ca , acest dar al mantuiri cara cu el si o mare responsabilitate fata de familie.Cate-va ganduri pe care le-am desprins din acest verset. Ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni,sinceri si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu.Domnul sa is reverse harul Lui peste parintii tineri care si-au Intemeiat o familie.Sa stie ca au o mare responsabilitate data de Dumnezeu care i-a mantuit.

John Balarie
Los Angeles California!
 

Niciun comentariu: