duminică, 25 decembrie 2016

2;Samuel 3;39. Eu sînt încă slab, măcar că am primit ungerea împărătească;........

f43bd-picture1bibliacutrandafir
2;Samuel 3;39. Eu sînt încă slab, măcar că am primit ungerea împărătească; şi oamenii aceştia, fiii Ţeruiei, sînt prea puternici pentru mine. ………..
         Imparatul David se vedea slab In fata Fiilor Teruiei Ioab si Abisai. Era totusi Imparat si recunoaste el Insusi ca este slab. Am stat si am gandit ceva mai mult la acest loc si la cuvintele lui David.Oricare dinte noi avem momente de slabiciune.Lui David Ii era teama de acesti comandanti ai lui.Nu le putea sta Impotriva.El Insusi recunoaste asta. Da am zis, ce putem noi Invata din aceasta situatie prin care Imparatul David a trecut? Indefinitiv, din toata Scriptura fie Vechiul Testament sau Noul Testament noi avem ceva de Invatat. Este foarte adevarat ca nu toti putem sa scoatem ceva spiritual pentru noi Insine din Vechiul Testament. Spuneam cu alta ocazie ca, Vechiul apare ca o istorie a unui popor.
         Si ca literal, Neamurile cum sunt numiti cei Inafata lui Israel nu au nimic de aface cu Vechiul Testament. Iata dece este necesar pentu noi ca Copii ai lui Dumnezeu sa vedem ce putem Invata si din Vechiul. Pentruca, Scriptura este de folos.2 Timotei 3:16. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, Asa dar, ca sa fim beneficieri trebuie sa acomodam, armonizam ceia ce citim din Vechiul pentru viata noastra spirituala.David spune;Eu sînt încă slab, Sigur, David face referire la modul literal in relatia lui cu acesti fii ai Teruiei. Dar David era Imparat si avea toate la dispozitie ca Imparat sa poata sa Is exerseze puterea lui.Dar noi suntem tari? Sigur, In lupta cu firea veche, cu pacatul, cu ispitele care ne pandesc?Si noi putem spune ca si David ca;suntem slabi.
      David se bizuia pe Dumnezeu. Dar noi si mai mult ne bizuim pe Dumnezeu care este tatal nostru.Psalmul 20;7. Unii se bizuiesc pe carăle lor, alţii pe caii lor;dar noi ne bizuim pe Numele Domnului, Dumnezeului nostru.David In slabiciunea lui era constient ca nu poate avea nici-o izbanda de unul singur.Daca ne Intoarcem la noi Insine, vom Intelege ca si noi nu potem sa avem izbanda fara ajutorul lui dumnezeu in lupta cu pacatul.Psalmistul avea o expierenta bogata In relatia lui cu Dumnezeu. Iata cum Incurajaza si pe alti dar si pe noi cei de azi;Psalmul 105;4. Alergaţi la Domnul şi la sprijinul Lui,căutaţi necurmat Faţa Lui! Daca suntem sinceri cu noi Insine vom vedea decate ori nu am spus ca; “voi rezolva eu situatia asta” Fara sa apelem la Dumnezeu. Si nu am putut sa o rezolvam. Da se poate rezolva mai toate situatiile din viata dar cu compromis.
        Si cum compromisul In viata unui Copil al lui Dumnezeu este pacat. Dumnezeul nostru, al celor care suntem nascuti din nou, ne vrea fata compromis, adica, integri.Oameni care tin neaparat sa cinsteasca numele Lui cel sfant. Suntem tolerabili cu noi Insine, atunci ete un semn de Intrebare daca Dumnezeu a lucrat In viata noastra acest fenomen divin al nasteri din nou. Eu sînt încă slab, măcar că am primit ungerea împărătească; As asocia aceste cuvinte spuse de Imparatul David cu ungerea noastra ca copii ai lui Dumnezeu. Sigur ca David a fost uns cu undelemn cum se proceda In vechime. Dar noi nu am fost unsi? Da, cu Duhul Sfant care Infatiseaza acest undelemn pe care Il foloseau In vechime.Dar David era Imparat si deaceia a fost uns. Dar noi? Si noi suntem incorporati In aceasta Imparatie facuta de Dumnezeu. Deocam data la modul spiritual.
        Va veni si ziua cand Dumnezeu va schimba aceasta creiatie si o va Inlocui cu una noua. Dece o va schimba? Pentruca In cea noua nu va mai avea loc pacatul.Apocalipsa 5;10. Ai făcut din ei o împărăţie şi preoţi pentru Dumnezeul nostru, şi ei vor împărăţi pe pămînt!“ Citim ca din  ei Din care ei? Din cei rascumparati, din cei mantuiti.Spiritual as asocia pe fii Teruiei cu pornirile firi noastre vechi. Porniri carora le vom cadea prada fara ajutorul lui Dumnezeu. Daca David se vede vulnerabil In fata acestor fii ai Teruiei, cum suntem noi In fata acestor porniri fireti? Negresit, ca si noi suntem vulnerabili la atacul lor.Pavel se analizase si vazuse ca este slab In fata acestor fii ai Teruiei. Cine erau acesti Fii? Erau Insasi generelii lui. Acestia domina in cadrul armatei si In Imparatie.
       Chiar daca noi am Incerca sa spunem ca ne descurcam In fata acestor amenintari a apucaturilor firi vechi, trebuie sa fim sinceri ca si David. Sa recunoastem ca ele sunt mai puternice.Cerea David ajutorul lui Dumnezeu.Si citind mai departe vom vedea cum Dumnezeu la ocrotit pe David, din pricina sinceritati lui pe care o aducea cu Incredere Inaintea lui Dumnezeu.Deseori platim pret pentru faptul ca nu suntem sinceri cu noi Insine. Ce vreau sa spun este ca.Nu recunoastem In noi Insine ca suntem slabi, vulnerabili In fata acestor provocari ale Firi pamantesti.O de am recunoaste si noi ca David,am fi mult mai mult biruitori In viata aceasta la care suntem chemati sa o traim spre slava lui Dumnezeu.As Indrazni sa spun ca, am vazut si din acestia care au sfarsit lementabil din pricina ca au tost ei Insasi tolerabili cu aceste apucaturi firesti.
       Spuneam cu alta ocazie ca, ne Judecam, analizam dar mai cu blandete.Si am adus Inainte pe Ap, Pavel care spune aceste cuvinte cand este vorba sa se judece el insusi.1 Corinteni 4;4. Căci n-am nimic împotriva mea; totuş nu pentru aceasta sînt socotit neprihănit: Cel ce mă judecă, este Domnul.As Indrazni sa indentific firea veche cu aceasta mama Teruia. Care a dat nastere la acesti fii ai ei.Firea noastra veche naste apucaturi care ne fac necazuri pe tot parcursul acestei vieti.Poate cineva va spune; Ce legatura are acest verset spus de Pavel cu ce citim despre David? Sunt convins ca si David In relatia lui cu Dumnezeu se analizase profund In interiorul lui ca so Pavel.Dovit poate era contestat de acesti generali fii ai Teruiei.La Inceput poate David ia numit In aceste functii. Poate si noi pe acesti fii ai firi vechi i-am tolerat In viata noastra si chiar Intrun fel am dat frau liber firi vechi.
         Dar mai tarziu am vazut ca si David ca nu am facut bine. Dece? Pentruca ,iata acum fii Teruiei Ii sta Impotriva Imparatului.Nici pavel nu era agreiat de unii. Si deaceia se coborase adanc In interiorul lui sa se cerceteze. Dar nu putea sa o faca cum o face Dumnezeu. Si el ca si David apeleaza la bunatatea lui Dumnezeu. Daca suntem unu din cei nascuti din nou, atunci Dumnezeu ne vine In ajutor.Este o singura conditie anume; Sa fim sinceri cand ne apropiem sa cerem ajutorul lui Dumnezeu. Unii din noi lasa la opare sinceritatea si acesta este motivul de nu primesc ajutor In situatiile delicate, dificile ale vieti.Sa apelam la Dumnezeu care este gata sa vina In ajutorul copiilor Lui.A facut-o In vechime cu David si cu alti slujitori ai Lui. Si cu mult mai mult va face acum pentru cei pe care i-a nascut din nou pentru Cer.Domnul sa ne dea Harul Lui, sa fim sinceri Inaintea lui Dumnezeu cand ne apropiem de tronul harului ca sa capatam Indurare sa fim ajutati la vreme de nevoie.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: