marți, 10 septembrie 2019

Fapte 5;32. Noi sîntem martori ai acestor lucruri,..............

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Fapte 5;32. Noi sîntem martori ai acestor lucruri, ca şi Duhul Sfînt, pe care L-a dat Dumnezeu celor ce ascultă de El.“

        Cine sunt acesti martori de care ne vorbeste Cuvantul aici In acest verset?Intelegem ca este Evangelistul Luca care Ii scrie lui Teofil.Luca era si cel care luase grija Ap, Pavel. El era Doctor.Asa citim In;Coloseni 4;14. Luca, doftorul prea iubit, şi Dima, vă trimet sănătate. Despre cine vorbeste Luca cand spune; Noi sîntem martori ai acestor lucruri,Personal Inteleg ca e vorba de cei care au fost contemporani cu Domnul Isus si care au umblat cu El.Dar si toti credinciosii dealungul veacurilor, sunt martori ai Domnului Isus. A fi martor  la modul literal Inseamna ca; Ai fost In timpul acela la evenimentele petrecute Intr-o situatie sau alta. Despre ce lucruri sau evenimente vorbeste Cuvantul? Personal Inteleg ca tot ce a facut Domnul Isus printre Ucenicii Lui si nu numai. Dar si In Popor pe unde mergea El cu ucenicii Lui zilnic.Erau evenimente care nu sau mai Intamplat Inainte de El.

        Acum erau o alta generatie precum Teofil care nu fusese martor, adica, nu avusese sansa sa mearga cu Domnul Isus. Chiar si Luca culegea date dela Apostolii pe care i-a cunoscut.Si Dumnezeu a gasit cu cale sa Il Invredniceasca pe evangelistul Luca sa faca niste cercetari cu deamaruntul cum spune chiar el.Aceste cercetari aveau sa le puna Inscris si sa ramana peste veacuri ca parte din Cuvantul lui Dumnezeu scris.Nu ne spune Cuvantul daca Luca a fost cu Domnul Isus In timpul vieti Lui pe pamant. Dar personal Inteleg prin aceste cuvinte;Noi sîntem martori. Adica, a avut legatura cu Apostoliii si acestia sigur, ca i-au relatat aceste lucruri, care asa cum am spus au fost niste evenimente unice In istoria umana.Uceniciii,au luat parte la ele  petrecute In timpul cat au fost cu Domnul Isus si si-a desfasurat lucrarea Lui primita dela Tatal.

       Apoi, continua sa Ii aduca In atentie Duhul Sfant  lui Teofil care lucra printre ei cei ai Domnului Hristos. Iata dece avea sa spuna Mantuitorul Uceniciolor Lui,ca dupa plecarea Lui va trimite Duhul Adevarului sau Duhul sfant. Ce va face Duhul Sfant? Va continua lucrarea Inceputa de Domnul Isus prin acesti Ucenicii Lui.Iată ce avea sa le spuna Mantuitorul Ucenicilor Lui Inainte cu putin timp de a pleca la Tatal;Ioan 16;Totuş, vă spun adevărul:Vă este de folos să Mă duc; căci,dacă nu Mă duc Eu, Mîngîietorul nu va veni la voi;dar dacă Mă duc,vi-L voi trimete.Domnul Isus numeste Duhul Adevarului  aici sau Mangietorul. Aveau nevoie Ucenicii sa fie mangaiati prin cele ce aveau sa treaca dupa plecarea LuInvatatorului la Tatal.Iata locul unde citim de Duhul Adevarului care mai sus este numit Mangietorul. Ioan 15; 26. Cînd va veni Mîngîietorul, pe care-L voi trimete dela Tatăl, adică Duhul adevărului, care purcede dela Tatăl, El va mărturisi despre Mine.Acest Duh al Adevarului, sau cel sfant al lui Dumnezeu avea sa fie dat celor pe care Dumnezeu avea In vedere sa-i Mantuiasca si apoi sa fie pusi In lucraea Lui. 

        Daca azi sunt unii care pretind ca sunt chemati In lucrare dar care nu au fost nascuti din nou ca sa primeasca dela Dumnezeu acest Duh sfant al Adevarului, nu au parte cu Domnul Isus. Este trist ca sunt multi care pretind acest lucru dar, In a carui viata nu se vede aceasta transformare divina facuta de Dumnezeu.Duhul pe care Il trimite Dumnezeu nu-l trimite, nu-l pune Intrun suflet daca nu mai Intai a fost transformat  nascut din nou Intrun Vas de cinste,care sa-i aduce slava Lui Dumnezeu. Ap, Pavel are ceva de spus Indemnat de Duhul Sfant. Sunt niste cuvinte spuse dar nu stiu cati iau seama In mod sincer la ele. Iata ce spune Pavel;1 Corinteni 6;19. Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfînt, care locuieşte în voi, şi pe care L-aţi primit dela Dumnezeu? Şi că voi nu sînteţi ai voştri? Erau unii pe vremea aceia si In toate timpurile care fie ca vroiau sau nu, se amageau ca au Duhul Sfant. Dar Isi traiau viata In felul pe care Pavel o descrie In acest verset.

        Cand Domnul Isus le spune Ucenicilor ca; Ei pot face dinstinctie, diferenta, Intre cei care sunt nascuti din nou, care au Duhul Sfant si ceilalti care vin la gramada la strangerea celor rascumparati prin aceste semnalmente; Ii veti cunoste dupa roadele lor. Cu alte cuvinte, felul lor de viata pe care Il traiesc. ca şi Duhul Sfînt, Venea In sustinerea celor pe care avea sa le scrie Luca si Duhul Sfant.Avem In Cuvant scris ca Duhul sfant depune marturie pentru cei rascumparati ai Domnului Isus.Iata cum citim In;Romani 8;16. Însuş Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că sîntem copii ai lui Dumnezeu.Mai mare marturie ca aceasta care cade cu greutate a Duhului lui Dumnezeu nu ar putea cineva sa o dea celor rascumparati ca sunt Copii ai lui Dumnezeu.Sigur, ca singura conditie este sa fi Intradevar Copil al li Dumnezeu ca sa ai acest Duh Sfant al lui Dumnezeu.Si sa vezi In viata ta transformare.

        Cand Domnul Isus spune ca; La venirea Duhului Adevarului va va descoperi voua carora Tatal Meu vi-l v-a dat si ca acest Duh al lui Dumnezeu va ramanea cu voi si In voi.Ioan 14;7. Dacă m-aţi fi cunoscut pe Mine, aţi fi cunoscut şi pe Tatăl Meu. Şi deacum încolo Îl veţi cunoaşte; şi L-aţi şi văzut.“Personal ma Intreb cei ce propaga o astfel de aberatie, ca poti pierde mantuirea daca ai fost nascut din nou.asa ceva o numesc aberatie,ca nu pot sa o numesc altel. Acestia, nu fac diferenta Intre asa zisii crestini si cei nascuti Din nou.Iata ce citim despre Duhul sfant, al Adevarului.Ioan 14;17. şi anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentrucă nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, (căci rămîne cu voi, şi va fi în voi).Ei uite, daca Dumnezeu ti-a dat Duhul Lui esti asigurat ca esti al Domnului pe vecie. Cu toate ca se gasesc si unii daca nu chiar cei mai multi care nu sunt de acord cu ce scrie In Cuvant.Dece lumea nu Il primeste? Pentruca Duhul lui Dumnezeu locuieste Intrun vas curat, de cinste care este Templu.Dar, numai ca, Viata pe care o traim trebuie neparat sa faca aceasta dovada  ca traim spre slava lui Dumnezeu care ti l-a dat.

        Si In Inchiere versetu arata conditia de baza . pe care L-a dat Dumnezeu celor ce ascultă de El.“Negresit ca daca ai fost nascut din nou vei fi preocupat sa asculti De Dumnezeu. Aceasta trebuie sa fie preocuparea celor care Intradvar au Duhul lui Dumnezeu.Daca nu esti interesat de a fi ascultator este o dovada ca nu ai fost nascut din nou si ca nici Duhul lui Dumnezeu nu este In tine. Este simplu sa ne facem o analiza personal sa vedem unde ne gasim.Sigur, e o cercetare de sine personala,serioasa si sincera.Ca sa asculti de Dumnezeu, trebuie sa ai o relatie personala cu ELprin Domnul Isus. Si In ultima instanta prin Cuvantul Sau. Cuvantul s-a facut trup si a locuit printre noi plin de Har si Adevar.Asa citim In;Ioan 1;14. Şi Cuvîntul S-a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl. -Din nou Indraznesc sa  Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni care sunt sinceri si iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.Si noi suntem chemati sa fim martori, sa depunem marturie pentru numele Domnului Isus care ne-a rascumparat.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: