vineri, 6 septembrie 2019

Psalmul 34;12. Cine este omul, care doreşte viaţa,,...........

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir


Psalmul 34;12. Cine este omul, care doreşte viaţa,şi vrea să aibă parte de zile fericite?

        Psalmistul pune aceasta Intrebare care ar trebui sa ne dea si noua de gandit a celor care suntem Copii ai lui Dumnezeu. Dece ar trebui? Pentruca cei mai multi pe care Ii cunosc si se declara ei ca sunt copii ai lui Dumnezeu aduc In atentie lucraea omului de al cauta pe Dumnezeu. Am spus des si nu as mai dori sa repet ca; Israelitii inclusiv Psalmistul aveau o relatie cu Dumnezeu la nivel pamantesc. Asa cum si Neprihanirea lor se baza pe ceia ce face omul prin Legea lui Moise.Psalmistul as spune ca Intrebarea este retorica. Dece? Tocmai ca nu se gaseste om care sa doreasca viata. Poate cei mai multi nu vor fi de acord cu ce spun. Psalmistul la relatia lor ca Israeliti avea In vedere acesta viata trecatoare . Ca drept dovada ca a plecat de pe pamant oricat si-ar fi dorit  el viata sa stea aici as zice, la infinit.

        Iata deci, ca raspunsul pe care ni-l da Cuvantul la Intrebarea Psalmistului; Cine sau care este omul.Dumnezeu a avut In vedere sa ne lase si acest raspuns pentru aceasta Intrebare;Cine este omul sau care este Omul?.Ap, Pavel avea sa spuna peste veacuri ca nu este nici unul care sa-l Caute pe Dumnezeu. Negresit ca el vorbea calauzit de Duhul lui Dumnezeu.Cu alte cuvinte, sa fie interesat. Poate unii vor spune ca nu pune Psalmistul o astfel de Intrebare; Sa-l caute pe Dumnezeu.Asa este dar Intrucat viata noastra de care vorbeste Psalmistul este o viata de natura pamanteasca, si ea  vine dela Dumnezeu. El ne-a dat-o si tot El ne-o ia Inapoi.Si mai as aduce In atentie ca;Scriptura ne vorbeste noua celor credinciosi din aceasta dispensatiune a harului ca este o alta viata si Inca Vesnica. Nu se vorbea In vechime de aceasta a doua viata vesnica.

        Cine sau care este omul care doreşte viaţa,Am adus des In atentie In cine se gaseste aceasta Viata vesnica.Ea este In Domnul Isus si a Inceput sa se stie de ea odata cu venirea Domnului Hristos pe pamant printre oameni.Mai dau locul din nou pentruca este de o mare importanta sa Il cunoastem;Ioan 1; 4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.Cu toate ca Domnul Isus a umblat printre cei de pe vremea Lui,nu era unul care sa doreasca aceasta viata vesnica. Omul oricare ar fi el, fie din Vechiul Testament sau din Noul Testament doreste acesta viata fizica, pamanteasca.Sigur, ca sa te bucuri de aceasta viata vesnica trebuie mai Intai sa te duca Dumnezeu la sursa de viata vesnica la Fiul Sau. Din nou dau si acest loc ca sa vedem ca omul nu poate ajunge la aceasta sursa de viata vesnica. Spun des ca; Omul etse mort spiritual. Cu alte cuvinte este despartit de viata vesnica care este In Domnul Isus
.
        Iata locul pe care il aduc In atentie des;Ioan 6; 44. Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimes; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi.Psalmistul si cei de pe vremea lui nu erau familiari despre aceasta viata vesnica. Cu toate ca Prorocii si chiar Psalmistul Il vedeau anticipat pe Cel care avea sa aduca aceasta cunoastinta ca este si o alta viata vesnica, dar ca Cel ce va aduce acesta stire are sa vina.Ei toti Il vedeau pe Domnul Isus purtatorul acestei vieti vesnice prin negura vremurilor.Versetul acesta din Ioan arata cum vor avea cei rascumparati parte de aceasta viata vesnica. Cum spune Domnul Isus; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi. Cu alte cuvinte, Il voi aduce din moartea aceasta fizica la viata vesnica.Daca ne Intoarcem la ceia ce Intreaba Psalmistul,ramanem sa Intelegem ca el avea definitiv In atentie viata fizica.

        Apoi, Psalmistul aduce In atentie fericirea.şi vrea să aibă parte de zile fericite? Si aici aceste zile fericite de care vorbeste Psalmistul se Inpart sau, sunt In doua categori. Poati avea parte de zile fericite aici pe pamant pe care Psalmistul le aduce In atentie. Ele vin In urma unei vieti traite frumos, In cumpatate si Intradevar te vei bucura de aceste zile fericite. Dar noi cei care citim Cuvantul cu atentie stim un amanunt anume; Ca aceste zile fericite de pe acest pamant se vor termina orict de multe ni se par sau oricat le-am dori noi.. Spuneam alta data ca suntem temporali sau sa folosesc cuvantul potrivit pe care Il citim  din Scriptura vremelnici. Cine nu Isi doreste astfel de zile fericite. Chiar si cei rascumparati sunt afectati In bine cand toate le merg asa cum doresc ei.Esenta acestor cuvinte sata pentru cei rascumparati In Viata vesnica.

        Aceasta viata vesnica ne va asigura zile fericite vesnice. Dece vesnice? Pentruca Insasi Cel ce ne-a Inviat din morti ne-a dat acesta viata vesnica care ne Incadreaza as zice sa ne putem bucura vesnic de Mantuitorul nostru scump.Sigur ca, Psalmistul vroia la prima vedere sa Instinteze pe Israeliti ca; A iubi viata te vei bucura de zile ferocite.In toate timpurile au fost si unii ca si azi care nu si-au iubit viata si au murit asa spune Inainte de vreme.Ap, Pavel are ceva minunat de spus cu privire In ultima instanta la viata.Romani 14;8. Căci dacă trăim, pentru Domnul trăim; şi dacă murim, pentru Domnul murim. Deci, fie că trăim, fie că murim, noi sîntem ai Domnului.Ce vrea sa spuna Pavel cu aceste cuvinte? Personal Inteleg ca daca suntem ai Domnului Isus,avem zile fericite si Intrun caz si altul. Adica, nu vom duce aici o viata moracanoasa printre cei care nu-l cunosc pe Scumpul nostru Mantuitor.Si ca sa vedem ca Psalmistul avea In vedere viata aceasta trecatoare am sa dau un loc destul de semnificativ;Psalmul 88;10. Oare pentru morţi faci Tu minuni?Sau se scoală morţii să Te laude? -

        Iata ce preocupare avea Psalmistul cu privire la Fericire.Era numai a lui. Pentruca, In definitiv, nu poti sa vorbesti In locul altuia. Oamenii Isi gasesc ei Insusi fericirea In te miri ce. Sigur In aceste lucruri pamantesti. Iata ce spune Psalmistul;Psalmul;73-28. Cît pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu:pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost,ca să povestesc toate lucrările Tale.Nu stiu cati dintre noi putem spune ca si Psalmistul. Ne amestecam cu lumea vom fi ca lumea. Nu ne va fi preocuparea noastra sa ne apropiem de Dumnezeu. Vorbesc la modul general de a ne numi crestinii. Ca sunt convins ca cel nascut din nou asta Ii va fi peocuparea sa se apropie de Dumnezeu. Si mai mult decat atat;să povestesc lucrările Tale.Cu alte cuvinte, sa spun si altora cu care vin In contact despre Domnul Hristos.Iata un semnal de trezire la realitate pentru noi toti. Pentru Fratii si Surorile mele depretutindeni care iubesc Cuvantul sfant al lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: