marți, 3 septembrie 2019

Tefania 3;17. Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, .............

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Tefania 3;17. Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui, şi nu va mai putea de veselie pentru tine

        Prorocul Tefania Ii Imbarbateaza pe Israeliti cu aceste cuvinte care puteau sa Ii Imbarbateze dar si sa-i Invioreze. Cand vezi ca esti coplesit In viata de anumite slabiciuni, de Infrangeri, avem nevoie oricare am fi sa fim Inbarbatati.Uite asa era si Poporul Israel din cand In cand Dumnezeu le trimetea cuvinte de Imbarbatare de sustinere.Aceste cuvinte fac dovada ca ei treceau printr-o criza fie ea de indentitate sau sufleteasca;Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, Ce poate sa te Inbarbateze,sa te mangie, mai mult cand treci prin situatii dificile si la individual dar si ca Popor prin astfel de crize decat sa sti ca;Dumnezeu este cu tine.Si cei rascumparati au acesta Inviorare, mangaiere cand vin peste ei situatii dificile. Ei raman In pace stiind ca Dumnezeu este cu ei.

        Sigur ca, In mijlocul acestui popor, Dumnezeu a fost de cand la ales. Dar, numai ca ei deseori i-au fost necredinciosi. Cu toate acestea Dumnezeu le-a ramas credincios si a fost cu ei. Si asta citim In Cuvant din pricina legamantului pe care El l-a facut cu parinttii lor Avraam, Isac si Iacov.Dar, generatiile care au venit dupa Parintii lor,scapase-ra din vedere credinciosia lui Dumnezeu aratata fata de parintii lor dealungul istoriei lor zbuciumate. Si uite ca, Dumnezeu, care ramane credincios fagaduintei Lui pe care a facut-o parintilor lor trimite de data aceasta cuvinte de Imbarbatare prin Prorocul Tefania.As dori sa ne Intoarcem si la noi care suntem Copii ai lui Dumnezeu sa armonizam aceste cuvinte care sa ne Imbarbateze si pe noi ca si pe Poporul pamantesc al lui Dumnezeu de altadata.Poporul Israel des Il asemanare cu Adunarea. Cu Biserica corporala,a Domnului Hristos.Cu toate ca se gasesc si unii care nu sunt de acord cu aceasta asemanare.Dar, asta e treaba lor.

        Daca Dumnezeu era In mijlocul Adunari lui Israel si azi El prin Fiul Sau Domnul Isus se gaseste In mijlocul celor ce se strang laolalta.Poate nu toti Israelitii realizau sau luau In serios ceia ce Tefania le spunea. Tot asa poate si dintre cei ce se strang la olalta nu toti sunt constienti ca Domnul Isus este In mijlocul lor.Asa citim in;Matei 18;20. Căci acolo unde sînt doi sau trei adunaţi în1 (1. Greceşte: Pentru Numele Meu) Numele Meu, sînt şi Eu în mijlocul lor.“Dar erau si In poporul lui Dumnezeu unii care puneau baza, credeau ceia ce Tefania le aducea la cunostinta.Acestia, stiind ca Dumnezeu este Intre ei,In  mijlocul lor,aceste Cuvinte Ii Inviorau si nu le mai era teama de vrasmasii lor.Acestia erau cei care puneau la inima aceste cuvinte ale Prorocului Tefania ca venind dela Dumnezeu pentru ei. Dar,cum sunt si azi credinciosi care pretuiesc ca; Mantuitorul nu Ii lasa singuri ci este In mijlocul lor. Asa cum am spus mai sus fiecare din Popor avea nevoie de acesta Imbarbatare. Cu mult mai mult noi cei de azi care traim Intr-o lume din ce In ce mai degradata avem nevoie sa recunoastem ca Domnul Isus este In mijlocul nostru. Si ca Ochii Domnului sunt peste cei neprihaniti.

        Cand Israelitii realizau acest adevar ca;Dumnezeu este In mijlocul lor se Inviorau si nu mai le era teama de vrasmasii lor. Dar ei mai Intai se pocaiau, se Intorcaeau la Domnul.Cand In Adunare cei ce sunt ai Domnului Hristos sunt constienti ca;In mijlocul lor se afla Domnul Isus,,nu se mai tem de unii sau altii care provoaca dezbinari  printre Fratii.Cum aveau si Israelitii ca Adunare a lui Israel dusmani ,tot asa se confrunta si Adunarea celor rascumpartai cu acesti dusmani din launtrul ei.ca un viteaz care poate ajuta;Cine poate ajuta? Negresit un viteaz unul care este puternic. Israel avea nevoie de cineva care putea sa-i scape de vrasmasii lor. Cine altul potea sa le vina In ajutor decat Dumnezeu care se gasesea In mijlocul lor,printre ei.Cine poate ajuta pe cei rascumparati sa se bucure de liniste de o atmosfera placuta cand ei vin laolalta? Negresit Cel ce este In mijlocul lor.Chiar daca este ignorat Domnul Isus prin atitudinea acestora. Cei rascumparati se vor bucura oricum de prezenta Mantuitorului.

        Israel avea pe Tefania care Ii Incuraja. Cei rascumparati au Duhul lui Dumnezeu.Poate cine-va va zice; Ce nu au toti Duhul lui Dumnezeu care vin la strangere? Negresit ca nu. Acolo unde este Duhul lui Dumnezeu Omul oricare ar fi el nu Isi mai are locul.Ap, Pavel aduce In atentie din ce este formata Adunarea corporala.2 Timotei32. Noi sîntem martori ai acestor lucruri, ca şi Duhul Sfînt, pe care L-a dat Dumnezeu celor ce ascultă de El.“Nici In Israel nu erau toti Incredintati ca; Dumnezeu este In mijlocul lor. Si nu rareori acestia muiau, slabeau, inima Poporului. Uite tot asa se afla si In Adunarea celor rascumparati din acestia care Incearca sa moaie,sa slabeasca, inima Copiilor lui Dumnezeu. Acesta era motivul de Dumnezeu la trimis pe Prorocul Tefania sa le spuna ca; Dumnezeu e In mijlocul lor, cu ei.Si In nenumarate rauri Dumnezeu le trimetea un Proroc ca sa-i aduca la realitate.

        Apostolul Petru spune ca;1 Petru 3;12. Căci ochii Domnului sînt peste cei neprihăniţi,Recent am scris cate-va ganduri din acest verset din Petru. Personal Inteleg ca; Dumnezeu nu-i scapa din privire pe cei rascumparati ai Lui, cum nu Ii scapa pe Israelitii de odinioara.Dumnezeu poate ajuta In orice situatie ne-am afla. Asa cum intervenea pentru Poporul Lui pamantesc,tot asa intervine si pentru Poporul Lui ceresc.Sigur ca este nevoie sa apelam la ajutorul Lui.se va bucura de tine cu mare bucurie, Si In continuare Tefania le da garantia ca; Dumnezeu se va bucura de ei ca popor. Pana la urma nu avea importanta ca Intre ei erau si sceptici. Tot asa si In Adunarea celor neprihaniti Dumnezeu se bucura de cei rascumparati ai Lui.Acesti rascumparati sunt constienti si produc bucurie lui Dumnezeu pentru ajutorul primit.va tăcea în dragostea Lui.Dece va tacea? Din pricina ca; In dragostea Lui nu va vedea nimic ce e rau In tabara lui Israel. Se va bucura, va tacea , nu v-a spune nimic ca reprosi pentru cei neprihaniti ai Lui.Decce va tacea? Din cauza celor rascumparati ai lui care se pocaies cand au gresit Intrun fel.

        Adica,  nu au obligat pe Dumnezeu sa treaca la disciplinarea lor. Daca lui Israel nu Ii va fi reprosat nimic, cu atat mai mult celor rascumparati care au In Domnul Isus, In Fiul Sau un mijlocitor.Cand Dumnezeu tace si nu mustra, este  dovada ca se bucura In mijlocul celor rascumparati ai Lui.Asa proceda El In Adunarea lui Israel si fiind neschimbat tot asa procedeaza si azi cu cei neprihaniti ai Lui. şi nu va mai putea de veselie pentru tine.Versetul se Incheie cu aceste cuvinte care arata satisfactia lui Dumnezeu ca acest Popor al lui a trecut cu bine prin Incercarile pe care le-au avut. Dumnezeu nu vra ca cei ai Lui sa sufere. Vedem In acest verset care literal este adresat Poporului Israelit, Adunari lui Israel care se mai numeste si Tabara lui Israel. Dar acest verset are o semnificatie, Insemnatate deosebita si pentru cei rascumparati ai Lui pri jerfa Fiului Sau. Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratiii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul sfant Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: