vineri, 30 august 2019

Efeseni 1;4. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii,.....

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Efeseni 1;4. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, dupăce, în dragostea Lui, 5. ne-a rînduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voiei Sale,

        Ap, Pavel spune ca In El. Cine este El? Intelegem din verset ca nu e altul decat Fiul lui Dumnezeu Domnul Hristos care a venit si s-a sacrificat pentru toti aceia pe care Dumnezeu i-a ales In El.Ce vrea sa spuna Pavel? Ca nu este Mantuire In afara de El.Iata cum citim In Cuvantul scris care ne-a fost dat;Fapte 4;12. În nimeni altul nu este mîntuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mîntuiţi.“ Cu alte cuvinte, In cer sau, La Dumnezeu nu vor intra decat cei care au fost alesi In El.La Inviere, El, va lua pe nori cerului si Ii va prezenta lui Dumnezeu Tatal.Uite cum citim In;1 Tesaloniceni 4;17. Apoi, noi cei vii, cari vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întîmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.

        Cand ne-a ales? Cuvantul spune fara ocolisiuri cum au oamenii obiceiul de a ocoli pe Domnul Hristos.ca; înainte de întemeierea lumii si In El In Fiul Sau.Iata o dezlegare la Intrebarea; Care Popor este al lui Dumnezeu?. Cel pamantesc care vine din Avraam sau, cel Ceresc care vine din Fiul Sau, Domnul Isus?Spuneam cu alta ocazie cand am mai scris de aceste doua popoare pamantesc si ceresc ca; Inainte de a fi Natiunile, adica de a fi Avraam a fost Scumpul nostru Mantuitor.Avea sa spuna Domnul Isus unora ca;Ioan 8; 58. Isus le-a zis: „Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sînt Eu.“Si am sa aduc Inainte ceva dintr-o scriere a unui persoane, care contesta ca;Domnul Isus a fost Inainte de Avraam.Iata ce spune acesta si Inteleg ca ar fi evreu ca Il desconsidera pe Domnul Isus cu desavarsire.Dau un citat din ce spune el ca Fratii si Surorile mele care se bucura de mantuirea Domnului Isus sa analizeze singuri daca acesta are cat de cat o cunostinta a Cuvantului In armonie.

        Iata citatul;Ioan 8:58 este unul dintre cele mai greşit folosite versete din Biblie. Deoarece Isus spune în acest vers „Mai înainte să se nască Avraam, sunt Eu”, sunt scoase două concluzii de aici: una falsă şi una care nu este necesară.

Si mai spune el si alte bazaconii pe care nu gasesc ca este necesar sa le mai pun.Daca el gandeste cu ideeile lui preconcepute este treaba lui. El nu are un Mantuitor care sa Il Intalneasca pe norii cerului si sa Il duca In casa Tatlui Impreuna cu cei rascumparati ai Domnului Isus. In Cer sau In Casa Tatalui nu vor fi dusi decat cei care apartin Acestui Mantuitor Slavit.Cand Dumnezeu a zis;Geneza 1;26. Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră;Cu cine a stat de vorba Dumnezeu ca vedem ca se adreseaza la plural? Apoi, Cand citim ;Evrei 5;5. Tot aşa şi Hristos, nu Şi-a luat singur slava de a fi Mare Preot, ci o are dela Cel ce I-a zis: „Tu eşti Fiul Meu, astăzi Te-am născut.“

        Uite ca se gasesc si unii care sa scrie aberatii cu privire la Domnul Isus.Si ca sa vedem ca si In engleza scrie ca si In Romana am sa pun si versetul respectiv si am sa termin cu ce spune acesta persoana.Ioan 8;58 Jesus saAcum,id unto them, Verily, verily, I say unto you, Before Abraham was, I am.Acum,ma Indrept spre ce ne relateaza Versetul de fata de mai sus. Sa vedem ce putem desprinde din el. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, Cu alte cuvinte, Inainte de a fi creiatia, Dumnezeu, a ales din cei ce aveau sa se nasca fizic dealungul istoriei umane. Personal Inteleg ca; Dumnezeu a planuit sa faca pe om si dupa aceia a stabilit sa faca creiatia si locul unde va locui Omul. Spuneam altadata ca; Inainte de a fi Natiunile,Popoarele, a fost in planul lui Dumnezeu Poporul acesta ceresc care avea sa se nastea la Cruce prin Fiul Sau.Cuvantul ne spune ca; Va fi un cer nou si un Pamant nou unde pacatul nu Isi va mai avea locul.

        Dece spune Cuvantul ca; În El,? Pentruca toate lucrurile din Cer si de pe pamant au fost facute de El, si pentru el.Coloseni 1;16. Pentrucă prin El au fost făcute toate lucrurile cari sînt în ceruri şi pe pămînt, cele văzute şi cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpîniri. Toate au fost făcute prin El şi pentru El. 17. (El este mai înainte de toate lucrurile), şi toate se ţin prin El.  Cu alte cuvinte, Inainte de a fi Avraam. Ca unora nu le convine ca si acestei persoane,este irelevant. Copiii lui Dumnezeu Inteleg ca ce este scris este de ne alterat, infailibil de ne schjmbat de om orcare ar fi acest om.Dece asa? Tocmai ca El, sa aiba Inteietate In toate.Asa draga domnule oricare ai fi tu, sa sti ca; Fara Domnul Isus nu te poti apropia de Dumnezeu.Nu am sa gasesc In Biblie niciun loc care sa ne spuna ca am fost alesi In Avraam.Nu am fost alesi In Aveaam si nici In nimeni altul ci In El, In Fiul Sau.

        Pana la urma, Indraznesc sa spun din cate citesc In Cuvantul armonizat ca; Avraam a fost  ales la randul lui tot In Domnul Isus (care este sursa de viata vesnica).Iata motivatia lui Dumnezeu de si-a ales un Popor care sa fie al Lui ceresc.(ca să fim sfinţi  si fără prihană înaintea Lui), Prin caderea In pacat a lui Adam, toti au pacatuit. Deci Intelegem ca din acesti pacatosi nu avea Dumnezeu sa aleaga. A fost necesar ca Domnul Isus sa verse Sangele Lui sa curate un Popor care sa fie al lui Dumnezeu ceresc.Am spus alta dat ce Inseamna sa fi sfant? Sa fi pus deoparte pentru Dumnezeu.Si fara prihana este o latura a sfinteniei care arata ca esti imaculat In acesta stare de sfințenie.Da, starea aceasta de Sfant sau, pus deoparte si fara Prihana se datoreste In exclusivitate Domnului Isus.Dece Domnului Isus? Pentruca El a fost Cel care a platit pretul rascumparari.Nu puteam nici unul din noi sa ne Infatisam Inaintea Lui Dumnezeu In starea de murdarie care era In vietile noastre. A fost necesar sa fim spalati de sangele Lui.

        Sigur, ca se gasesc si unii daca nu chiar cei mai mui care pun la Indoiala acest proces de spalare, de curatire prin Sangele Mantuitorului.Iata cum a fost cu putinta acest proces al nasteri din nou, al spalari de toata mizerie din noi.Cum a fost posibil? în dragostea Lui,  ne-a rînduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, Iata cine ne-a adus Infierea, ne-a facut Copii ai lui Dumnezeu.Tot Domnul Isus.Apoi, uite putem vedea ca; ne-a rînduit mai dinainte.Dece ne-a randuit, sau am fost planificati In planul lui Dumnezeu de mantuire?Pentru a fi un Popor ceresc.la sfarsitul acestui verset 5) citim ca;după buna plăcere a voiei Sale, Se gasesc si din acestia care spun ca; Dumnezeu nu e drept. Adica, cum a ales pe unii iar pe altii nu? Ca sa raspundem la o astfel de Intrebare trebuie sa Ne Indreptam spre definitia Suveranitati. Atunci vom putea pricepe, Intelege ca; A fi suveran chiar la modul literal ai tot dreptul sa faci ce vrei cu ceia ce Iti apartine. Cu alte cuvinte, nu poate nimeni sa spuna ,dece faci asa si nu altfel.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: