vineri, 2 august 2019

Mica 7;. 18. Care Dumnezeu este ca Tine,................

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Mica 7;. 18. Care Dumnezeu este ca Tine, care ierţi nelegiuirea, şi treci cu vedera păcatele rămăşiţei moştenirii Tale? El nu-Şi ţine mînia pe vecie, ci Îi place îndurarea! 
        Sigur, ca In lume sunt multi dumnezei. Deaceia Prorocul Mica Intreaba retoric.Care Dumnezeu este ca Tine,El stia ca, toate popoarele din jurul lui Israel aveau dumnezeii lor.Dar Cuvantul ne arata ca acesti dumnezei nu aud, nu vorbesc.Ce le pasa lor de pacatele pe care Poporul le face? Ca nu sunt afectati.Ca nu ei Ii pedepseste.Cand faci pacat Inpotriva lui Dumnezeu cel adevarat Ii necinstesti numele Lui cel sfant. Si vai cati dintre cei care se numesc ei Insusi crestini nu necinstesc Numele lui Dumnezeu. Si nu au cum sa le pese. Dece? Pentruca nu sunt nascuti din nou ca sa fie chemati Copii ai Lui.Dar Prorocul Mica vroia sa le Indrepte privirea si Inima catre Dumnezeul adevarat. Dumneeu care iarta dar care si pedepseste. 
        In decursul istoriei lor zbuciumata spuneam altadata, Dumnezeu i-a iertat dar i-a si pedepsit.Avem destule dovezi In Cuvant.Care Dumnezeu este ca Tine,Sigur ca Prorocul Mica stia cu ce fel de Dumnezeu au ei de aface ca Popor al Lui.Ei, Poporul puteau aduce In atentie orice dumnezeu pe care Popoarele din jurul lor Il aveau.care ierţi nelegiuirea, Mica era destul de constient ca ei ca Popor l-au necinstit pe Dumnezeul parintilor lor.Si deaceia le aduce In nainte ca au neleguiri In viata lor. Dar ca Dumnezeu le iarta. Avem In Cuvant un loc care arata ca;Daca ne marturisim pacatele si le parasim El este credincios si drept de a le ierta.1 Ioan 1;9. Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.
        Dar poate cineva v-a putea sa spuna ca; Acest verset este pentru cei din Noul Testament. Dar Intrucat Scriptura spuneam altadata este pentru toate vremurile. Si ca sa nu fie confuzie am sa dau si din Vechiul Testament care ne arta aceiasi responsabilitate. Dar ne mai arata si un amanunt pe care Ap, Ioan nu l-a cuprins. Anume; si Il parasim pacatul. Cu alte cuvinte, nu ne jucam de a fi iertati. Avem deaface cu acelasi Dumnezeu In toate timpurile. Fie In Vechiul sau In Noul. Iata un loc care vorbeste de a marturisi pacatul dar, si de al parasi.Iata cum citim;Proverbe 28;13. Cine îşi ascunde fărădelegile, nu propăşeşte, dar cine le mărturiseşte şi (se lasă de ele,) capătă îndurare.Aceasta este conditia a pune relatia la punct din nou cu Dumnezeu. Fie la Evrei In Vechiul cum Prorocul Mica le aduce Inaintea lor. 
        Sau In Noul cand cel credincios nu a luat seama si s-a abatut dela voia lui Dumnezeu pacatuind, singura conditie este; Sa Il marturiseasca si sa-l paraseasca.Asta pentru a capata Indurare., care ierţi nelegiuirea,Singurul care poate ierta este Dumnezeu. Dece? Pentruca In potriva Lui am pacatuit. Fie Evreii de alta data sau noi cei credinciosi de acum si din toate timpurile dela venirea Domnului Hristos.şi treci cu (vedera păcatele) rămăşiţei moştenirii Tale?Personal nu Inteleg ca; Dumnezeu trece cu vederea.treci cu vedera.A trece cu vederea Inteleg a tolera.Atitudine, comportament al lui Dumnezeu pe care nu-l vedem In Cuvantul armonizant. Ei uite, deaceia unii dintre noi care ne numim cresini Indraznesc sa duca o viata lejera si sa-si permita pana la urma orce. 
        Pentruca zic ei; Avem deaface cu un Dumnezeu tolerabil,Ingaduitor, la pacatele noastre. Am Intalnit si din acestia care au pacatuit grav Inpotriva Trupului Domnului Hristos. Si spuneau ca Dumnezeu este dragoste. Adica, In opinia lor e tolerabil, cum am spus Ingaduitor. Alti au spus ca; Dumnezeu stie din ce suntem facuti. Cu alte cuvinte, nu are prea multa pretentie de felul decum ne ducem viata. Sa analizeze fiecare daca asa ne Invata Cuvantul sfant.Daca suntem ceva mai atenti Avem un semn de Intrebare la ce spune Mica. Ei bine, la acest semn de Intrebare fiecare sa ne punem Intrebarea In ce Dumnezeu ne punem nadejdea noastra. In Unul care tolereza sau In trunul care este Sfant si nu poate vede pacatul. Si ca dovada ca; Din pricina pacatelor El, Dumnezeu si-a sacrificat Fiul si a platit acest pret. 
        Daca era tolerabil mergea Inainte cu Poporul evreu si cu noi azi fara ca sa-i pese de pacat, de neleguire.El nu-Şi ţine mînia pe vecie, Este un adevar de netagaduit. Dar cu conditia stabilita de Cuvant In Proverbe. Adica, sa ne marturisim si sa parasim.Numai In conditia aceasta Dumnezeu  nu tine mania pe vecie.El nu-Şi ţine mînia pe vecie Israelitii ignorau des poruncile lui Dumnezeu. Si atunci, Dumnezeu era obligat fata de El Insusi sa treaca la pedepsirea lor. Dumnezeu este drept si nu poate tolera as zice ignorarea poruncilor Lui. Cand ne Intoarcem la noi Insine, ce vom zice? Dumnezeu ne tolereaza daca suntem Copii ai Lui? Nu citim asa ceva In Cuvant. Citim ca el mustra, aplica disciplina. Dece o aplica? Din pricina ca Isi iubeste Copii Lui. Ei uite, tot asa a procedat cu Israelitii si fiind acelasi Dumnezeu care nu se schimba o face In continuare si asupra Copiilor Lui.
                 Apoi, Mica spune In Incheierea versetului ca lui Dumnezeu Ii place Indurarea; ci Îi place    îndurarea! Cu alte cuvinte, cand El trece la pedepsire cum era In vechime si la disciplina cum o aplica Copiilor Lui o face din dragoste pentru ei.Avem In Cuvant si locuri care ne vorbesc despre ceia ce afirm. Am sa dau unul singur care se refera la noi cei rascumparati. Pentruca perioada de traire In Vechiul Testament s-a Incheiat odata cu venirea Domnului Hristos. Iata locul pentru noi;Evrei 12;. 6. Căci Domnul pedepseşte pe cine-l iubeşte, şi bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeşte.“Si pot da si din Vechiul Testament dar numai cu conditia de al aplica In vietile noastre sa nu spunem cum spun unii ca este valabil pentru Israeliti. Iata numai un loc;Proverbe 3;12. Căci Domnul mustră pe cine iubeşte, ca un părinte pe copilul pe care-l iubeste.Da Ii place Indurarea pentruca ce a ales nu se poate dezice pe El Insusi. Dar nici ca nu renunta la sfintenia Copiilor Lui.Cate-va ganduri din acest verset pecare l-am primit din Vechiul Testament care se potrivesc si noua ca si Evreilor de alta data. Doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele depretutindeni si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: