vineri, 9 august 2019

Isaia 45; 25. În Domnul vor fi făcuţi neprihăniţi.....................


CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Isaia 45; 25. În Domnul vor fi făcuţi neprihăniţi şi proslăviţi toţi urmaşii lui Israel.“
        Iata un verset care poate creia confuzie pentru cei mai multi. Isaia care spuneam altadata Il vedea Pe Domnul Isus anticipat ca v-a veni si ca va suferi. Unde a gasit Dumnezeu cu cale sa-L trimita pe Fiul Sau? La asa zisul Popor al lui Dumnezeu dar cu mentiunea ;Popor pamantesc. Si iata ca acestia l-au respins. Dece l-a respins? Pentruca Domnul Isus nu venise pentru Pamant. El venise sa caute pe cei pe care Dumnezeu Tatal Lui Ii dadea ca mireasa si In ultima instanta ca Sotie. Ioan 6; 37. Tot ce-Mi dă Tatăl, va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară: Iata deci, dece a fost respins Mantuitorul nostru. Personal Inteleg ca Dumnezeu stia mai dininte ca acest Popor Il va respinge.Spuneam alta data ca; Cei care aveau sa capete mantuirea au fost alesi Inainte de Intemeierea Lumi. Cu alte cuvinte ,Inainte de a fi natiunile Inclusiv cea Israelita.
        Dece v-a suferi? Ca sa dea nastere la un Popor sfant care sa aiba ca sfarsit al lor de pe pamant Cerul.Acum ,pentru cei care citesc Cuvantul cu Interes si recunosc ca este Insuflat de Duhul lui Dumnezeu, nu vor pune nimic din ceia ce citesc ei la Indoiala. Ci din potriva, locurile care li se par greu de Inteles, vor cauta să le armonizeze cu ceia ce citesc din restul Cuvantului lui Dumnezeu. Negresit, cerand lumina de sus.Poate sunt cei mai multi care vor spune; Aceste cuvinte,promisiuni, sunt pentru Poporul Evreu din acest verset. La prima vedere asa poate fi Inteles. Intrucat cei din vechime evreii traiau Intr-o neprihanire a lor pe care o dadea Legea. Indraznesc sa spun ca nu au nimic de aface cu Neprihănirea pe care o da Domnul si care se capata prin credinta In Domnul Isus. Sa fim atenti ca ;Aceasta neprihanire este mentionata ca se capata.
         Cu alte cuvinte, nu este una la care omul sa aiba vre-o contributie asa cum spune Ap, Pavel; Filipeni 3; 9.şi să fiu găsit în El, nu avînd o neprihănire a mea, pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă .Iata dece spun ca; Isaia spune anticipat despre Domnul Isus pe care Il cheama;Domnul. Isaia avea o partasie cu Dumnezeu si stia ce spune.În Domnul vor fi făcuţi neprihăniţi. Indraznesc sa spun ca nu mentioneaza Isaia (In Om) ci In Domnul..Cum spune Pavel ca nu vrea sa fie gasit cu o astfel de neprihanire de natura omeneasca.La cine se refera Isaia cind aduce In atentie acest nume-In Domnul? Personal Inteleg In armonie cum am spus ca; La Domnul Hristos. Asa citim ca neprihanirea se capata prin credinta In Hristos.
        Daca In vechime In relatia pe care o aveau Israelitii cu Dumnezeu la nivel pamantesc, le era recunoscuta acesta neprihanire a lor personala cum o numeste Pavel.In Noul testament din pricina relatiei pe care Copiii lui Dumnezeu o au de natura cereasca cu Dumnezeu prin Fiul Sau, nu mai este recunocut de Dumnezeu ce face omul. Dece asa? Pentruca Dumnezeu se uita doar ceia ce a facut Fiul Lui. Sunt destul de constient ca sunt cei mai multi care vor sa iasa ei In evidenta. Cu alte cuvinte, se considera acestia contribuabili la planul de mantuire al lui Dumnezeu facut In Fiul Sau.Dar oricum, noi stim si din alte locuri din Cuvant ca; Nu mai sunt doua neprihaniri. Defapt, nici-o data nu au fost doua. Pana sa vina Domnul Isus era aceasta pe care si-o Infaptuiau ervreii prin Legea lui Moise. Odata cu venirea Mantuitorului, a disparut cu desavarsire lucrarea omului.
     Apoi, neprihanirea evreilor nu putea sa fie aplicata si la neamuri. dece? Pentruca aceasta neprihanire spune Ap, Pavel o dadea Legea. Si Intrucat Neamurile nu aveau legea lui Mose nu puteau trece dret neprihaniti. Acum cand Dumnezeu a revelat o alta neprihanire cea prin credinta In Fiul Sau si In care sunt cuprinsi toti cei care sunt In planul Lui de mantuire. Fie dintre Evrei sau Neamuri oricare vor fi ele.Si ca sa nu creiez as zice confuzie printre Fratii si Surori, am sa aduc In atentie din nou ca Israel ca popor, (ca adunarea lui Israel cum este numita), a fost o pictura, o asemanare a Biserici corporale pe care o numesc de adunatura.Atentie, nu a Biserici vi a Domnului Hristos pe care El avea sa o zideasca Nu mai pun locul ca se cunoaste destul de bine. Sunt doua biserici cu care se confrunta crestinatatea. Cea corporala de adunatura cum am spus, In care sunt Inclusi toti care se numesc ei crestini. 
        Asa era si In Israel. Nu erau numai israeliti. Ei se Incurcase cu neamurile din prejurul lor. Dar toti la olalta formau adunarea lui Israel. Tot asa si azi adunatura se numesc crestini care nu sunt nascuti din nou. Poate pare ceva greu de Inteles. Dar daca suntem sinceri vom constata ca asta e realitatea. In contrast cu ce citim de Biserica vie pe care Insusi Domnul Isus o zideste care este din pietre vi. Iata ce citim despre aceasta biseriva vie. Evrei 12;23. de Biserica celor întîi născuţi, cari sînt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniţi, făcuţi desăvîrşiţi,Uite avem aici acelasi cuvant pe care Isaia Il aduce In atentie anume;desăvîrşiţi.Omul oricare ar fi el dintre Israeliti sau dintre neamuri nu poate fi desavarsit decat prin Credinta In Domnul Isus.Poate cineva va spune; Proslaviti nu e tot una cu desavarsiti. Nu poti fi proslavit daca nu mai Intai ai ajuns sa fi facut desavarsit.
        Cuvantul desavarsit mi se pare cu un cuprins mai larg In contestul de a fi Copil al lui Dumnezeu.Iata In continuarea versetului ce citim; proslăviţi toţi urmaşii lui Israel.“Deseori am adus In atentie aceasta nedumerire a mea si poate a multor Fratii si Surori. Anume; Cine sunt urmasii lui Israel? Poate ca se vor gasi unii sa Isi dea cu parerea, dar fara acoperore din Cuvant. Spuneam odata ca; Daca ne uitam cu atentie In Vechiul Testament, vom vedea; Casatoriile si concubinajul erau la ordinea zilei. Nu numai Intre Imparati dar si In randul poporului. Si am pus Intrebarea deseori; Ce au rezultat din aceste casatori sau concubinaji? Au iestit Israeliti sau evrei puri? Iata un caz care mi-a venit acunm In minte;Levetic 24;10.10. Fiul unei femei israelite şi al unui bărbat egiptean,……..Il avem pe Solomon care spuneam a avut atatea neveste si tiitoare.Atunci, care sunt evreii i-as numi puri?Am spus ca am pe aici doi “evrei” nici ei nu stiu din ce semintie se trag si daca sunt evreii puri.
        Iata ce ma Indreptateste sa asociez Israelul ca Popor cu Biserica corporala de adunatura o numesc.Indraznesc sa spun;Urmasi ai Domnului Hristos. Cei care fac parte din Biserica descrisa In Evrei 12;23.unde citim de nasterea din nou,se numesc Urmasi ai Domnului Hristos.Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni care sunt sinceri si iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intrdevar.Daca nu am ajuns toti sa Intelegem ca; Israel ca Popor, ca Tabara, Infatiseaza Biserica lui Dumnezeu, a Domnului Hristos corporala, am sa dau un loc pentru a Intelege ca; Pot fi diferente In gandire dar se pot depasi. Si aceste diferente pot aparea din lipsa de aprofundare a Cuvantului sfant. Iata acest loc care ne Indeamna la calm sufletesc; Filipeni 3;15. Gîndul acesta dar să ne însufleţească pe toţi, cari sîntem desăvîrşiţi; şi dacă în vreo privinţă sînteţi de altă părere, (Dumnezeu vă va lumina) şi în această privinţă. 16. Dar în lucrurile în cari am ajuns de aceeaş părere, (să umblăm la fel).
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: