marți, 20 august 2019

Efeseni 2;13. Dar acum, în Hristos Isus, voi,...........

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

    
Efeseni 2;13. Dar acum, în Hristos Isus, voi, cari odinioară eraţi depărtaţi, aţi fost apropiaţi prin sîngele lui Hristos.

   Un verset care este destul de explicit pentru cei care pretind ca au venit ei la Hristos.Iata cum Incepe acest verset.Dar acum,Cand acum? Acum cand Dumnezeu s-a Indurat de unul sau altul dintre noi care suntem nascuti din nou acum.Dumnezeu se Indura de sufletul pe care Il are In planul lui de mantuire . si ce face cu acel suflet? Il duce la Fiul Sau;Ioan 6; 44. Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimes; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi.O alta Intrebare pe care ar putea sa o ridice unul sau altul este; Dece Il duce la Fiul sau Dumnezeu? Cuvantul ne relateaza ca; Omul este mort spiritual. Adica fara acces la Dumnezeul cel viu.Pentruca oricare persoana este moarta spirituala este necesara interventia lui Dumnezeu. Spuneam mai sus ca sunt unii daca nu chiar cei mai multi cu o astfel de Intelegere, de Invatatura primita dela Pastori sau cei ce vorbesc prin Adunari.. Mantuirea are dea face cu sufletul.

        Si Intrucat omul oricare ar fi el este mort spiritual, este necesar sa fie luat de Dumnezeu si dus la sursa de viata care se gaseste In Fiul Sau.Ioan 1;4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. Asa dar, oricare ai fi, daca pretinzi ca ai venit la Hristos nu esti familiar cu ce Invata Cuvantul sfant.Apostolul le spune acestora din Efes ca Acum, dupa ce ati fost dusi la sursa de viata Domnul Isus,voi sunteti;în Hristos Isus, ce Inseamna sa fi In Hristos Isus dupa ce ai Inviat din moarte spirituala? Personal Inteleg cat citesc din Cuvant ca nu mai traiesti viata asta fizica cum o traiai Inainte de a fi adus la viata spirituala.Ap, Pavel spune despre cei nascti din nou, sau adusi la viata ca;Ei au o noua viata din Dumnezeu.Si Ap, IOan mentioneaza ca;Cei nascuti din nou sunt din Dumnezeu.1 Ioan 4;. 6. Noi însă sîntem din Dumnezeu; A fi In Domnul Hristos esti madular al Lui. Si este usor de Inteles ca; A fi madular In trupul slavit al Domnulu Hristos nu mai traiesti cum vrei tu. Te supui Capului care coordoneaza Intreg trupul care apartine Domnuli Hristos.

        Cei ce sunt ai Domnului Hristos citim In;Galateni 5;24. Cei ce sînt ai lui Hristos,( sau In Hristos) Isus, şi-au răstignit firea pămîntească împreună cu patimile şi poftele ei. Ei traiesc noua viata prin Firea cea noua din Domnul Hristos. Sunt foarte atenti cu Intreaga lor viata de cum o traiesc acum. Spuneam altadata ca; Prin nosterea din nou, sau adusi la viata primim o noua structura sufleteasca cu; Preocupari noi, cu ganduri noi, cu sentimente noi si In ultima instanta cu un comportament nou.Cel adus la viata este constient acum ca are de luptat cu ce este vechi In trupul acesta de carne. Care personal Inteleg ca este un aliat al celui rau, al pacatului. voi, cari odinioară eraţi depărtaţi,Iata deci, In ce stare se gaseau acestia si noi cei rascumparati Inainte de a fi pusi In Domnul Hristos. Ap, Pavel nu spune numai aceeste cuvinte,  odinioară eraţi depărtaţi, el nominalizeaza prin; Voi. Fiecare aveau datoria sa se analizeze dacaa se Incadrau In Voi. 

        Si azi sunt ca si atunci multi care veneau deavalma la strangerea celor rascumparati. Te poti chema crestin dar sa nu fi In Hristos.In Hristos sunt numai Madularele Lui. Sunt multe de spus si despre aceste madulare. Cu alte cuvinte, sa nu fi nascut din nou sa beneficiezi de aceasta transformare sufleteasca care sa-ti motiveze viata sa traiesti spre slava lui Dumnezeu. Poate unii nu vor fi de acord dar asta e realitatea pe care o vedem prin Adunari, Biserici.Daca nu ai In viata ta acest cuvant;odinioară, si te gasesti In Adunare in Biserica nu esti In Hristos.Aces cuvant Odinioara arata o lucrare din trecut. Fie trecutul mai Indepartat pentru unii sau, mai apropiat pentru altii. Nu o spun eu ci este Cuvantul scris care ne face dovada ca; Cel In Hristos si-a rastignit firea pamanteasca. Apoi, Pavel aduce In atentie acest cuvant;depărtaţi, Departai de ce? Departati de sursa de viata, de Izvorul apelet vi,care asa cum spune  Ioan ca aceasta sursa se gaseste In Domnul Isus
.
        Intelegem ca; ne fiind In sursa de viata esti un om mort.Sigur ca este vorba asa cum specific des de moarte spirituala. Cu alte cuvinte, nu vei avea nici-o legatura cu Dumnezeu. Iata dece spuneam alta data ca; Dumnezeu duce mortul spiritual tarasi la Izvorul apelor vi care este aceasta sursa Domnul Isus.Apoi, cand un suflet a ajuns sa aibe aceasta viata noua spune Cuvantul ca cine crede In Mine, In Domnul Isus;Ioan 7;. 38. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge rîuri de apă vie, cum zice Scriptura.“Ce Inteleg prin aceste cuvinte? Este ca cel adus la viata a primit darul credintei si deacum devine un izvor de viata.Izvorul nu este facut numai pentru el sa produca apa, ci si pentru cei Insetati. Uite, asa se Intelege ca; Cel adus la viata nu are beneficiu doar pentru el ci si pentru cei din jurul lui care nu cunosc aceasta sursa de viata pe Domnul Isus.Un alt cuvant pe care Il avem In acest verset cu o semnificatie deosebita pentru a Intelege Mantuirea.aţi fost apropiaţi. Sau adusi tarasi de unde va gaseati.

        Iata aceste cuvinte elimina din start ca; Ai putea sa vi la sursa de viata, de apa vie de unul singur.Din nou, putem vedea ca este necesar ca Dumnezeu sa ia pe sufletul pe care Il are In vedere sa-l manuiasca si sa Il duca, sa Il apropie de Domnul Hristos sursa fe ,viata vesnica.Intelegem fara niciun dubiu ca;Ati fost apropiati.Ca a Intervenit cineva si acesta este Dumnezeu.Mijlocul de apropiere nu este altul decat sangele Fiului Sau; prin sîngele lui Hristos.Acesta este si motivul de Dumnezeu Tatal duce mortul spiritual la Fiul Sau. Sunt unii care spun si Inca sustin ca faptele lor pot sa Ii apropie de Dumnezeu.Din nou, nu poate nimeni sa spuna ca s-a apropiat el singur De Domnul Hristos.Zic de Dumnezeu pentruca Numele Domnului Hristos starneste Impotrivire si chiar este ignorat de cei mai mult. Dar spuneam alta data ca ei nu stiu saracii ca numai Domnul Isus ,Fiul lui Dumnezeu Il poate descoperi pe Dumnezeu Tatal Lui.Cateva ganduri din acest verset de capatai pentru cei nascuti din nou. Doresc sa la Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri depretutindeni si care iubesc Cuvantul sfant Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: