luni, 26 august 2019

1 Petru 3;12. Căci ochii Domnului sînt peste cei neprihăniţi, ........


CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Petru 3;12. Căci ochii Domnului sînt peste cei neprihăniţi, şi urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor. Dar Faţa Domnului este împotriva celor ce fac răul.“

       Avem In Cuvant suficiente locuri care ne aduc dovezi ca;Dumnezeu Ii are In vedere In mod deosebit pe cei ai Lui care sunt neprihaniti.Cu toate ca sunt multi chiar cei mai multi care sustin ca;Dumnezeu Isi arata dragostea pentru toti oameniii.Personal nu citesc asa In Cuvantul armonizat. Iata cum citesc;Căci ochii Domnului sînt peste cei neprihăniţi,Cu alta ocazie am adus In atentie ca sunt doua neprihaniri. Una pe care o dadea Legea lui Moise In trecut prin ceia ce facea Omul.si pe care Neamurile nu o aveau. Scriptura este destul de explicita In privinta aceasta…..Apoi,Apostolul Pavel, spune; Ca este o alta neprihanire care se capata,adica nu este facuta de om .Aceasta este capatata prin credinta In Domnul Hristos. Atentie! Si aceasta credinta se capta sau,trebuie sa vina dela Cel care o da ca Dar. Adica, dela Dumnezeu.Cel face Neprihanit pe cineva? Sigur ca, Credinta aceasta de care spune Ap, Pavel In; Romani 10;17. Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvîntul lui Hristos. 

        Ap, Petru care avusese pe parcursul vieti lui o partasie cu Domnul Isus, ajunsese la aceasta Intelegere ca;Căci ochii Domnului sînt peste cei neprihăniţi, Sunt multe de spuspe marginea acestei fraze.Asa cum am spus mai sus, dealungul veacurilor oamenii au fost interesati sa Isi faureasca o neprihanire a lor personala. Chiar daca Neamurile nu au avut Legea lui Moise, acestia vroiau sa treaca drept “neprihaniti” Inaintea lui Dumnezeu prin zic ei; Faptele pe care le fac.In privinta aceasta Dumnezeu nu ne-a lasat In necunostinta sa nu stim cum priveste El aceste fapte ale omului.Iata cum citim In Cuvant despre aceste fapte pe care omul vrea sa le faca, sa-L Imbuneze pe Dumnezeu.Ezechel36;31. Atunci vă veţi aduce aminte de purtarea voastră cea rea, şi de faptele voastre, cari nu erau bune;....Si sunt multe alte locuri care ne vorbesc de faptele Omului.Si Prorocul Isaia are ceva de spus cu privire la faptele lor ca oameni;Isaia 64;6. Toţi am ajuns ca nişte necuraţi, şi toate faptele noastre bune sînt ca o haină mînjită.

        Deci, ramane sa Intelegem ca; Neprihanirea care se capata, nu e facuta este cea care este data de Dumnezeu prin acest dar al credintei In Domnul Isus.Efeseni 2;8.Iata dece: ochii Domnului sînt peste cei neprihăniţi, Apoi, In vechime nu se stia de Sangele Fiului Sau.Si nici-o data Dumnezeu nu a zis; despre un Proroc sau alta persoana din Israel ca;Matei 3; 17…...„Acesta este Fiul Meu prea iubit, în care Îmi găsesc plăcerea.“Iata dece se uita Dumnezeu la acesti neprihaniti pentruca sunt legati as zice de Fiul Sau. şi urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor.Apoi, Ap, Petru spune ceva foarte important anume; Ca si urechile Domnului ia aminte la acesti Neprihaniti cand Isi Inalta rugaciunile catre El.Am Intalnit si din acestia care spuneau ca; Ei se roaga lui Dumnezeu. Dar nu aveau nimic In comun cu Fiul Sau. Sau, sa fiu mai explicit nu-L cunosteau pe Dumnezeu. Acestia nu stiu ca nu poti sa Il cunosti pe Dumnezeu daca Fiul Sau nu ti-L descopere sau nu Il face cunoscut.Nu mai dau locul ca se stie si Il pun des.Te poti ruga dar, urechile Lui nu iau aminte la rugaciunea ta.

        Ap, Pavel are ceva interesant de spus al cunoaste;2 Corinteni 5;16. Aşa că, de acum încolo, nu mai cunoaştem în felul lumii; şi chiar dacă am cunoscut pe Hristos în felul lumii, totuş acum nu-L mai cunoaştem în felul acesta. Acest cuvant Acum, spuneam odata ca poarta In el o stare pe care cel nascut din nou o expiermenteaza dupa ce a fost nascut din nou. Si spuneam ca; A fost un moment In trecutul mai Indepartat pentru unii. Iar pentru altii mai apropiat. Oricum ;Acum este prezentul continu care a fost generat In viata de acest trecut.Cand un Neprihanit care a primit aceasta neprihanire se roaga catre Dumnezeu el este Incredintat ca este ascultat.Dece? Din pricina relatiei,a partasiei,cu Fiul Sau. şi urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor.Si aceste rugaciuni sunt ascultate de Dumnezeu. Dar,nu orisice cerem El va Implini. Chiar daca le asculta. Va Implini rugaciunile care sunt In armonie cu Voia Lui.Apoi, cel care se declara ca este nascut din nou, trebuie sa faca dovada ca; Este supus acestei voi a lui Dumnezeu.Dece sa fie supus?Din pricina ca voia Lui Dumnezeu este buna, placuta si desavarsita. Romani 12;2…..

        Domnul Isus spuneam altadata ca; Ne-a lasat un exemplu de cum sa Incheiem o rugaciune adresata Tatalui. El, Mantuitorul In Gradina Getsimani sa rugat insistent de trei ori.Si  la urma a Incheiat cu;Faca-se voia Ta.Cel rascumparat trebuie sa se Impace cu acest gand ca; Dumnezeu va asculta dar ca nu v-a Implini decat asa cum am spus si cum Domnul Isus ne Invata prin;Faca-se voia Ta.Mai depinde ce si cum cerem. Adica; Ce motivatie sta la baza rugaciuni noastre.Faca-se voia Ta arata sau ne Incadreaza Intr-o stare de zmerenie. Sunt unii care prin felul lor de a fi si de a cere ceva lui Dumnezeu, parca ar vrea sa impuna voia lor personala.Personal Inteleg ca; un copil nu poate si nici nu Indrazneste sa impuna tatalui vointa lui. La fel este si In relatia noastra de Copii al lui Dumnezeu cu Tatal nostru ceresc.Dar uite cum se termina acest verset pentru unii greu de Inteles.Ap, Petru condus de Duhul Sfant nu a ezitat sa ne spuna si despre cei rai.De data aceasta iata ca;Petru aduce Inainte Intreaga Fata a Domnului. Negresit ca cuprinde ochii si urechile.Pe care Petru le aduce separat la cei Neprihaniti.

        Dar ca acesti ochii nu se vor uita ca si la cei neprihaniti. Iata cum continua versetul de mai sus;Dar Faţa Domnului este împotriva celor ce fac răul.“Deci, personal Inteleg ca nu se mai uita cu placere la cei rai.Cel rau nu poate fi neprihanit.Si Indraznesc sa spun ca;Si acestia descrisi de Cuvant ca Rai, au pretenta ca se rog lui Dumnezeu.Sigur sunt niste ignoranti nu stiu ca; Dumnezeu nu poate vedea pacatul. Ca In definitiv, ce este rautatea decat un pacat din multele altele In care cei rai Isi traiesc viata lor.Poate unora asa cum am spus nu le place sa auda aceste cuvinte care arata diferenta clara pe care o face Dumnezeu Intre Copiii Lui si cei ai celui Rau.Ap, Ioan nu ezita sa faca aceasta separare si mentioneaza pe Copiii lui Dumnezeu dar si pe ai celui Rau.Iata cum citim In;1 Ioan 3;10. Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului. Si Ioan aduce In atentie Neprihanirea de care ne vorbeste versetul la Inceput.Cate-va ganduri de separare a celor Neprihaniti de cei rai.Ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni care sunt sinceri si iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: