luni, 29 iulie 2019

Hosea 6; 3. Să cunoaştem, să căutăm să cunoaştem pe Domnul!................


CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Hosea 6; 3. Să cunoaştem, să căutăm să cunoaştem pe Domnul! Căci El se iveşte ca zorile dimineţei, şi va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primăvară, care udă pămîntul!“

        Iata ce cuvinte le adreseaza Prorocul Hosea poporului evreu.Cuvinte care aveau datoria sa stimuleze interesul de a cunoaste acest Popor pe Dumnezeul lor.Spuneam cu alta ocazie ca; Cunostinta este as spune de doua feluri. Adica, poti cunoaste o persoana din descrierea altei persoane care a avut de aface cu persoana pe care o descrie. Apoi, o poti cunoaste daca tu personal ai intrat Intrun fel In legatura cu acea persoana. Prorocul Hosea Ii Indeamna sa cunoasca.Să cunoaştem, să căutăm să cunoaştem pe Domnul! Cu alte cuvinte, sa fim interesati de a cunoaste.Cum ar fi putut acest Popor sa Il cunoasca pe Domnul? Negresit ca Hosea nu-i lasa confuzi. Le spune aceste cuvinte cum ar putea sa-L cunoasca pe Domnul.să căutăm să cunoaştem. Asa cum am spus, sa fim interesati, preocupati de al cunoaste pe Domnul.

        Personal Inteleg ca fara o dorinta de a cauta nu vei putea sa gasesti acel obiect de care ai avea nevoie. Cu alte cuvinte, altfel spus, sa te preocupe aceasta cautare. Tot asa este Indemnul pe care Hosea Il aduce Inaintea Poporului. Sa caute,sa fie preocupati, interesati, de al cunoaste pe Domnul. Dezinteresul In orce peivinta In viata nu duce pe cel care este dezinteresat prea departe.Poate Prorocul sesizase ca era dezinteres In randul Poporului de al cunoaste pe Domnul.Ei poate erau preocupati sa cunoasca orice dar nu si pe Domnul. Sa cunoasca de-ale pamantului cum sunt si azi multi care se chem crestini dar a caror preocupate le este pamantul.Poate cineva nu va fi deacord cu aceasta afirmatie. Dar Cuvantul ne arata In multe locuri cum acest Popor era dezinteresat de a cauta sa cunoasca pe Domnul.Ca sa aiba aceasta preocupare de al cauta mai Intai trebuie sa fie interes. Apoi, sa simti nevoia de ajutorul Lui Dumnezeu.

        Acest Dumnezeu i-a scos cu brat puternic din robia egipteana. Si totusi iata ca ei peste generatii l-au pierdut din vedere pe Dumnezeu.Deaceia gandesc ca;Hosea vine Inaintea Poporului cu acest Indemn.Acum as dori sa ne Intoarcem la noi cei credinciosi din dispensatiunea nou testamentala.Poate unul sau altul sa Il cunoasca pe Dumnezeu, sau sa aibe interes de al cunoaste? Cuvantul ne arata ca; Daca Dumnezeu s-a Indurat de unii din noi a fost faptul ca ne-a adus la viata prin nasterea din nou.Apoi, Domnul Isus spune aceste cuvinte In legatura cu cunoasterea lui Dumnezeu. Matei 11;27…. tot astfel nimeni nu cunoaşte pe Tatăl, afară de Fiul, şi acela căruia vrea Fiul să i-L descopere. Iata deci; Cine si cum poate cunoste cineva pe DumnezeuAveau Israelitii vreun mijloc de a putea sa-L cunoasca pe Dumnezeu? Negresit ca da. Lor s-a Ingrijit sa le dea Dumnezeu Legea.

        Din nou la noi si Ap, Pavel are ceva de spus cu privire la interesul de a cauta sa cunosti pe Dumnezeu.Cu alte cuvinte, cum am spus nu este interes din partea oricarui om. Cu mult mai mult In Intelegerea Noului Testament unde Cuvantul ne arata ca; Omul este mort spiritual. Apoi, un mort nu poate cauta pe Dumnezeu care este Duh. Romani 3;11………….Nu este nici unul care să caute pe Dumnezeu. Nu omul Il cauta pe Dumnezeu. Am stat de vorba cu cineva care a avut Intro-o Imprejurare o discutie cu un evreu care spunea el ca nu mai este evreu ca a devenit crestin. Frumos spus si totodata si biblic. Pavel spune si el care era crestin ca acum nu mai este evreu.Asa citim ca In Hristos nu mai este nici Iudeu si nici Grec. Coloseni 3;11. Aici nu mai este nici Grec, nici Iudeu, nici tăiere împrejur, nici netăiere împrejur, nici Barbar, nici Schit, nici rob, nici slobod, ci Hristos este totul şi în toţi.

        Spuneam cu alta ocazie ca; Natiunile au disparut In Domnul Hristos. Este un singur popor al lui Dumnezeu ceresc de care si Hoseia vorbeste In Cartea lui. Sora credincioasa la Intrebat pe fratele care nu mai era evreu ci era un Frate In Domnul Isus.Cum ai ajuns sa Il cunosti pe Domnul Isus? Tea cautat El sau l-ai cautat tu. Evreul care era tot evreu In firea lui cea veche ia spus; Eu l-am cautat pe Isus.Sigur ca nu cunostea ca Domnul Isus a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut.Iata Insusi cuvintele Mantuitorului;Luca 19;10. Pentrucă Fiul omului a venit să caute şi să mîntuiască ce era pierdut.“Dar ca acest evreu sunt multi alti care spun In necunostinta de cauza ca;Ei au venit la Hristos, sau la cautat pe Hristos. Aceasta este Invatatura abatuta ce se predica prin Adunari sau Biserici.Din nou ma simt obligat sa aduc In atentie diferenta Intre ce e pamantesc Israelitii si ce este Duhovnicesc, spiritual cei nascuti din nou ca Copii ai lui Dumnezeu.

        Apoi, Hosea aduce In profetie aparitia Domnului Isus prin aceste cuvinte care sunt In continuarea versetului;Căci El se iveşte ca zorile dimineţei, Cuvantul ni-L descrie pe Scumpul nostru Mantuitor ca fiind Lucefarul de dimineata. Acest luceafar vesteste zorile dimineti.El s-a ivit odata atunci cand a venit pe pamant ca sa aduca zorile dimineti  In viata celor care erau directati de Tatal la luceafarul de dimineata.Si Mantuitorul se va ivi, va aparea, a doua oara;Evrei 9;28. tot aşa, Hristos, după ce S-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară, nu în vederea păcatului, ca să aducă mîntuirea celor ce-L aşteaptă.Si aici vedem ca prima data s-a arata sau a venit sa mantuiasca. Oricum, Hoseia In prim plan aduce In atentie pe Israeliti.Dar aduce In profetie pe cei pe care Tatal Ii avea In vedere sa-i mantuiasca. Hosea este prorocul care mai vede si un nou Popor anticipat prin venirea Domnului Isus.Căci El se iveşte ca zorile dimineţei,

        Cine poate sa opreasca aparitia dimineti care este adusa dela Intemeierea lumi? Oamenii acestei lumi de stinta ignora puterea nelimitata a Creiatorului. Dar iata ca nu pot interveni sa frustreze planul lui Dumnezeu din vesnicie referitor la Creiatia Lui.Au Incercat la venirea Domnului Hristos sa Impiedice satan prin slujitorii lui planul lui Dumnezeu de mantuire In Fiul Sau. Dar asa cum am spus nu este forta In cer si nici pe pamant care sa poata sa frustreze planul acesta al lui Dumnezeu cu privire de as-i face un Popor care sa fie al Lui castigat de Fiul Sau la Gplgota.Si arata Hoseia cum va veni acest Luceafar care vesteste zorile dimineti;şi va veni la noi ca o ploaie, Noi toti stim cum este clima In orient, In Israel.  va veni la noi.Dar asa cum am spus El anticipeaza pe cei rascumparati la care va veni Luceafarul. Noi toti stim ca a venit la ai sai si ai sai nu l-a primit asa citim In;Ioan 1;11. A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit.

        Deci Inteleg ca nu va veni a doua oara la Israel. Dece? Pentruca citim In versetul de mai sus ca va veni sa aduca mantuirea celor ce il asteapta;Evrei 9;28.; …... ca să aducă mîntuirea celor ce-L aşteaptă.  Cine sunt cei ce Il asteapta potrivit Cuvantului? Apocalipsa ne da raspunsul cuvenit.Apocalipsa 22;17. Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!“ ……...   Apoi, si Ap, Pavel face referire la cei ce vor fi iubit venirea Domnului Isus. Acestia negresit sunt In asteptarea Intalniri cu Luceafarul de dimineata. Luceafar care a adus lumina lui In inima celor care Il asteapta acum.Iata dece spun ca; Hosea as zice; vorbeste voalat cand spune de Israel. Accentul cade pe cei rascumparati. Ca sunt unii daca nu chiar cei mai multi care nu sunt de acord cu ceia ce spun, este treaba fiecaruia.  ca o ploaie, ca ploaia de primăvară, care udă pămîntul!“ Pamantul In Cuvant este Infatisat cu Inima omului. Avem locuri In Cuvant care ne arata aceasta asemanare de care spun. Intre pamant si Inima, Intre rasad si Invataturi care nu sunt potrivite cu Cuvantul lui Dumnezeu In armonie.

        Iata ce spune Domnul Isus;Matei15;13. Drept răspuns, El le-a zis: „Orice răsad, pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc, va fi smuls din rădăcină.Stim cu toti ca un rasad daca nu e smuls din radacina dupa un timp va da din nou. Domnul Isus aduce acest amanunt In atentie;Din radacina. As aduce si Zmochinul care s-a uscat din radacina la cuvintele Domnului Isus. Ce Inteleg prin ceia ce spune Domnul Isus cu radacinile? Este ca; Raul trebuie Inlaturat din radacina ca sa nu dea din nou.  Sigur ca este vorba de Invatatura curata din Cuvant care reprezinta Rasadul plantat de Dumnezeu Tatal In inima celor rascumparati. Sunt multe Invataturi (rasaduri) care sunt plantate de oameni. La aceste rasaduri face referire Domnul Isus.. Si vai, cate rasaduri vor fi smulse cand Dumnezeu va trece la curatenia gradinei Lui, a (Biserici Domnului Hristos).

        Cand venim la noi vom vedea ca aceasta ploaie de care vorbeste Prorocul Hosea este Cuvantul lui Dumnezeu care uda Inimile (pamantul)celor rascumparati.Dece  le uda? Pentruca au o partasie personala cu Luceafarul de dimineata care a adus zorile In inimile lor.Iata dar, ca putem Invata, ne hrani sufleteste si din Vechiul Testament ca si din Noul. Cuvantul ne arata prin Ap, Pavel cand Ii spune lui Timotei ca;2 Timotei 3;16. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,Pentru un Copil al lui Dumnezeu nu este motiv sa selecteze versetele care Il Indreptateste In felul lui de a trai.Orice cuvant din Cuvantul lui Dumnezeu nu este lipsit de putere.Dece? Pentruca vine direct dela Dumnezeul nostru care ne este Tata.Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: