marți, 23 iulie 2019

Psalmul 12;7. Tu, Doamne, îi vei păzi,şi-i vei apăra.....................

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

 Psalmul 12;7. Tu, Doamne, îi vei păzi,şi-i vei apăra de neamul acesta pe vecie.

        Avem aici,un alt verset din Vechiul Testament care se aplica fie la Poporul Israelit de alta data sau noua celor rascumparati din toate timpurile dela venirea Domnului Hristos.Asa cum am spus des ca sunt si unii daca nu cei mai multi care fregventeaza o adunare sau alta si ei iau totul la modul literal. Acestia se Incurca si nu pot Intelege partea spirituala pe care o au numai Copii lui Dumnezeu. Dece numai acestia? Pentruca ei au fost nascuti din nou, adusi la o viata spirituala de Dumnezeu prin Domnul Isus.Ei au Duhul Sfant al lui Dumnezeu care le da lumina din ceia ce citesc din Cuvant.Psalmisul se adreseaza lui Dumnezeu In intimitatea pe care o avea In aceasta partasie.Tu, Doamne, Parca ar vrea sa spuna el ca; Nimeni altul nu e ca Tine pe Pamant si In Cer.Care In final sa ia grija noastra ca Popor al Tau.Sigur ca In decursul vremi a istoriei lor zbuciumate au avut nevoie de acest ajutor, sprijin In lupta cu dusmanii lor.

        Si nu a fost niciunul care sa le vina In ajutor.Dumnezeu cu brat puternic i-a ocrotit oriunde sau gasit ei. Fie In Egipt sau Babilon ca straini sau pe drumul spre cananul pamantesc. Nu le-a lipsit ajutorul Lui. Cu toate ca ei i-au fost necredinciosi pe parcursul istoriei lor ca Popor.Si Psalmistul care expiermentase acest ajutor al lui Dumnezeu direct In viata lui, spune aceste cuvinte care arat Increderea lui;Tu, Doamne, Parca ar vrea sa spuna el; Daca Tu Iti tragi mana dela noi cine ne va putea ajuta?. Dar Intrucat Dumnezeu nu s-adesmintit pe El Insusi ce a promis a Implinit. Adica, ia ajutat prin toate necazurile care au trecut ei ca Popor.Daca ne Intoarcem si la noi sa putem Invata cate ceva si din acest verset, este necesar sa Il aplicam personal la viata noastra. Asta numai daca Intradevar facem parte din poporul Lui ceresc. Sau cum spun des,daca am fost nascti din nou ca sa putem fi chemati Copii ai Lui Dumnezeu.

        Atunci, ca si David, vom spune ca;Tu, Doamne, Intradevar esti ajutorul nostru. Ne-ai dovedit-o pe parcursul vieti de cand te-ai Indurat de noi.Aveau nevoie asa cum am spus sa fie paziti In calatoria  lor asa de Indelungata pe care o faceau din cand In cand.Pe parcurs erau dusmani care le creia dificultati. Aveau nevoie de ocrotirea lui Dumnezeu chiar In canaan unde locuiau acum. Erau popoare care nu-i vedeau bine si din cand in cand cuvantul ne arata ca Ii atacau.La fel si calatoria noastra ca Copii ai Lui Dumnezeu nu este lipsita de dificultati.As Indrazni sa spun ca unele din dificultatile vieti le facem chiar noi Insine. Fie ca suntem constienti sau nu. Cand privirea noastra se Indreapta spre aceste lucruri pamantesti, sa nu ne asteptam ca viata sa fie lipsita de dificultati. Apoi, sunt dificultati pe care Insusi Dumnezeu le Ingaduie In viata noastra ca sa ne disciplineze In umblarea nostra fara acordul lui Dumnezeu.

        Avem un loc care mi se pare asa de minunat si tot odata semnificativ pentru o Intelegere mai bine a dificultatilor,Incercarilor,prin care Dumnezeu Ingaduie sa trecem spre binele nostru.Iata ce spune Psalmistul In privinta acestor necazuri de care nu suntem scutiti nici noi. Psalmul 119;67. Pînă ce am fost smerit, rătăceam;dar acum păzesc Cuvîntul Tău.Si tot In acest Psalm la versetul;71. Este spre binele meu că m-ai smerit,ca să învăţ orînduirile Tale.Nu ne place Cand Dumnezeu Tatal nostru trece la disciplina care are corespondenta In Zmerire. Dar asta e. Psalmistul realizase ca i-a facut bine ce a Ingaduit Dumnezeu In viata lui. Ca altfel oricare am fi dintre noi nu numai Psalmistul nu se zmerea singur. Cu toate ca avem noi ca credinciosi In Cuvant un Indemn care ne face bine daca Il punem la inima.1 Petru 5; 6. Smeriţi-vă dar supt mîna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalţe.Cu alte cuvinte, ar spune Petru; Nu dati ocazia sa va zmereasca Dumnezeu.

        Psalmistul continua sa spuna ca; Numai Dumnezeu este cel ce poate pazi. Pe cine? In cazul de fata pe Israeliti. Dar Intrucat psalmii spuneam ca sunt prorocii Psalmistul vedea anticipat prin negura vremurilor pe Copiii lui Dumnezeu nascuti de Domnul Isus la cruce.Si acestia vor fi paziti.Tu, Doamne, îi vei păzi,Nu a nascut Dumnezeu Copii ai Lui ca sa-i lase sa se pazeasca singuri de vrasmasul cel rau.Deseori am Intalnit crestini care ignorau abilitatea celui rau de a ataca pe cei care sunt ai Domnului Hristos.Apoi, Psalmistul continua;şi-i vei apăra de neamul acesta pe vecie.Poate sunt unii care se vor Intreba despre ce neam este vorba. Sigur ca Scriptura face referinta la neamul sau generatia In care Psalmistul facea parte. Dar tot asa este si cu orce generatie delungul istoriei crestine. Sun oameni care fac parte din aceiasi generatie dar care apartin, celui rau. 

        Ei bine, acesti credinciosi vor fi paziti de Dumnezeu pe vecie. Cum adica? Acestia au garantia ca vor ajunge In Casa Tatalui Impreuna cu Domnul Isus. Spunea Domnul Isus aceste cuvinte Tatalui;Ioan 17; 24. Tată, vreau ca acolo unde sînt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea, slavă, pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindcă Tu M-ai iubit înainte de întemeierea lumii. Are cineva dubiu ca Scumpul nostru Mantuitor s-a dus la Tatal? Ei bine, Mantuitorul este acolo si asteapta pe cei rascumparati ai Lui In Casa Tatalui.Cate-va cuvinte de Incurajare pentru Fratii si Surorile mele care poate au unii din ei dubii sau sunt derutati de acesti neaveniti care circula printre cei rascumparati cu acest slogan ca; Mantuirea se pierde.
  
        Daca Psalmistul se refera la Israeliti ca vor fi aparati de Dumnezeu pe cei de atunci, atunci ce pot sa spuna cei rascumparati de Dumnezeul lor pe care Il cheama Tatal lor? Spuneam cu alta ocazie ca; Dumnezeu nu a nascut Fii si Fice ca mai apoi sa-i lase la discretia lui satan.Cine poate gandi ca cei rascumparati au de aface cu un Dumnezeu care ar putea sa-i abandoneze? Numai cei care se numesc crestini si nu au expiermentat, trait,personal acest fenomen divin al nasteri din nou poate gandi In felul acesta.Adunarile sun pline de astfel de “crestini” .Si ce este trist ca acestia Incearca sa derute si pe cei rascumparati, nascuti din nou.Doresc ca Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni sa fie Incredintati ca odata nascuti din nou Dumnezeu ne va ocroti de tot ceia ce ar putea sa se Intample pe parcursul calatoriei noastre spre Casa cea din Ceruri.Mantuitorul asteapta acolo pe orice rascumparat al Lui.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: