sâmbătă, 13 iulie 2019

2 Timotei 2; 22. ........şi urmăreşte neprihănirea, credinţa.........,


CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

2 Timotei 2; 22. (Fugi de poftele tinereţii,) şi urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată.

        Am primit un E-mail cu aceste doua Intrebari.E-mailul era dela o pagina a unei Adunari din Bucuresti. Iata cel ce era prins pe un yutube cum a formulat aceste doua Intrebari.
1)Cu cine sa ma strang? 2)Cu cine sa am partasie la masa Domnului ? In primul rand trebuie sa ne coboram adinc In interiorul nostru si sa ne Intrebam; Alti Frati sunt gata sa se stranga cu mine? si sa aiba partasie la masa Domnului? Iata Intrebari pe care ar trebui sa le puna fiecare dintre noi.Sunt eu nascut din nou? Dovedeste viata mea felul de cum traiesc printre cei ce nu-l cunosc pe Domnul Isus? Sau In ultima instanta printre Fratii cu care ma strang duminica de duminica la masa Domnului? Cuvantul este destul de clar In privinta aceasta. Dumnezeu a avut In vedere sa nu ne lase confuzi si sa ne Intrebam noi Insine cu cine ar trebui sa ne strangem si sa venim la Masa Domnului. Cu alte cuvinte, sa ramana la discretia noastra cu cine sa ne strangem.Am pus acest verset din;2 Timotei 2; 22.Care ne da raspunsul. Personal Inteleg ca nu este un Copil al lui Dumnezeu care sa nu fi citit acest verset si In ultima instanta sa-i fie destul de clar.

        Noi ne putem da cu parerea In diferite feluri. Putem developa In gandirea noastra fel de fel de ideei. Dar ce este In afara Cuvantului nu au nici-o valoare. Am pus In paranteza aceste cuvinte pe care Ap, Pavel i le spune tanarului Timotei. Nu doresc sa spun nimic din ele. Dece? Pentruca s-ar putea ca unii sa spuna; Nu vedeti ca Ap, Pavel In mod expres Ii spune lui Timotei? Dar Intrucat nu numai Timotei sau cei tineri dintre noi au nevoie de restul versetului.Vom vedea ca;Versetul cuprinde niste calitati le numesc pe care trebuie sa le aiba cei ce se strang la un loc.Aceste calitati ne sunt date la modul imperativ.  Ele nu sunt facultative daca vrem sau nu sa ne Incadram In ele pentru a fi demni de strangerea la olalta. Ap, Pavel Ii spune tanarului Timotei cateva din aceste calitati pe care el ar trebui sa le opserve In viata celor cu care se strang. Si nu numai lui Timotei sunt spuse. Tuturor credinciosilor, si ca sa fac o diferenta, tuturor Copiilor lui Dumnezeu.

      Personal Inteleg din ceia ce citesc din Cuvant ca; Unui Copil al lui Dumnezeu Ii este suficient sa se uite In Cuvant si sa ia Invatatura pentru el. Cum trebuie sa te prezinti la masa Domnului.Iata cum citim de unii;1 Corinteni 10; 21. Nu puteţi bea paharul Domnului şi paharul dracilor; nu puteţi lua parte la masa Domnului şi la masa dracilor. Erau acestia nascuti din nou? Cunosteau ei importanta acestei strangeri sa iei cina? Uite astfel de Intrebari trebuiesc sa ni le punem fiecare In parte.In decursul istoriei crestine sau vehiculat fel de fel de Invataturi. Care mai decare nastrusnice.Am scris recent din acest verset din;1 Corinteni 10; 21.Una din calitatile unui Copil al lui Dumnezeu este aceasta pe care o aduce Pavel Inintea tuturor celor  anume;şi urmăreşte neprihănirea,Cei mai multi asum ca stiu ce este sa fi neprihanit. Adica, sa fi curat sa poti sa te prezinti In aintea Domnului Isus care se gaseste In mijlocul celor ce se strang Impreuna pentru acest eveniment unic si divin;Masa Domnului.

        Domnul Isus a dorit mult sa ia cina cu Ucenicii Lui, pe care Tatal i-a dat Fiului.Ioan 6;37. Tot ce-Mi dă Tatăl, va ajunge la Mine;.....Cum poti fi neprihanit ca sa  poti participa Impreuna cu alti neprihaniti? Sangele Domnului Isus ne spala de orce pacat.1 Ioan 1;7. Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuş este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sîngele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat.Iata deci conditia de baza este sa umblam In lumina si atunci vom fi curati, neprihaniti.Murdaria oricare ar fi se opsearva la lumina.O alta calitate pe care trebuie sa o vedem la cei cu care ne strangem este;credinţa,Nu credinta noastra biologica cu care ne nastem fireste. Este vorba de credinta care se capata dela Dumnezeu ca dar al Lui.Efeseni 2;8.Am spus despre aceasta credinta ca dar al lui Dumnezeu cu ceva timp In urma ca;Aceasta credinta trebuie sa vina.Cu alte cuvinte, sa fie trimisa de Dumnezeu In inima.Romani 10;17.

        O astfel de credinta schimba viata se vede evidenta In trairea celui care a primit-o.Cei mai multi fac uz de credinta aceasta fireasca.O alta calitate care nu se gaseste In firea veche, carnala este Dragostea care si ea la randul ei vine dela Dumnezeu. Romani 5;5.Nu este vorba de o dragoste care oscileaza sau care are pretentii.Citim ca ea este turnata de Dumnezeu.Aceasta dragoste se daruie.Apoi, pacea, Din nou nu este vorba de o pace aparenta care ne straduim uneori sa o afisam cu toate ca interiorul este tulburat. Este vorba de pacea pe care la randul ei o primim,Ioan 14;27.Si versetul se Incheie cu aceste cuvinte;împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată.Cand opservi aceste calitati din verset Iti dai seama daca Fratele de langa tine care ia cina, are o inima curata. Nici una din aceste calitati nu apare sau nu este gasita Intr-o Inima murdara de pacat, O Inima tulburata, agitata.Cand te uiti prin adunari Iti dai seama ca nu toti se Incadreaza In acest verset.

        Apoi,Este esential cum am spus sa ne uitam prima data In viata noastra daca le avem noi si apoi sa vedem daca cel de langa mine le are si el.Spuneam alta data ca; Sunt multi pe care i-am cunoscut personal care In Adunare mimeaza viata de copil al lui Dumnezeu. In restul saptamani In relata lui cu cei din jur nui deosebesti cu nimic de lume.Ce doresc sa spun este ca; In primul rand trebuie sa ne vedem pe noi Insine sa nu avem o parere prea Inalta despre noi Insine. Sa-L lasam pe Dumnezeu sa analizeze viata fiecaruia In parte.Ap, Pavel le spune unor credinciosi cum sa vina la masa Domnului.1 Corinteni 11; 28. Fiecare să se cerceteze dar pe sine însuş, şi aşa să mănînce din pînea aceasta şi să bea din paharul acesta. Si mai atrage atentia ca lund cina In chip nevrednic o iei spre osanda ta propie.Iata deci, ca acest verset pe care Pavel la adus Inainte ne da raspunsul la cele doua Intrebari.Cate-va ganduri pentru Fratii si Surorile mele care se strang Impreuna.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: