vineri, 26 iulie 2019

Ioan 16;33. V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine..............


CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Ioan 16;33. V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.“

        Erau tulburati Ucenicii de cuvintele pe care le spusese Invatatorul mai sus In deosebi In versetul 32. Si ca sa nu creeiz confuzie printre Fratii si Surorile mele am sa dau un loc care sustine ceia ce spun de tulburare sau Intristare.Ioan 16; 22. Tot aşa şi voi: acum sînteţi plini de întristare; dar Eu vă voi vedea iarăş, inima vi se va bucura, şi nimeni nu vă va răpi bucuria voastră.Cum sa nu fie tulburati, Intristati, cand ei Isi lasasera preocuparile lor si sau dus dupa un strain. Am spus alta data ca; Domnul Isus era un strain pentru cei mai multi. Si nu e de mirare ca si pentru cei mai multi din zilele noastre Mantuitorul tot strain le este. Luca 24;18. Drept răspuns, unul din ei, numit Cleopa, I-a zis: „Tu eşti singurul (străin) aici în Ierusalim, de nu ştii ce s-a întîmplat în el zilele acestea?“

        Abia dupa plecarea Lui si venirea Duhului sfant, sau al Adevarului, Ucenicii vor fi nascuti din nou si Intreaga viata le va fi schimbata. Sa privim putin la Ap, Petru Inainte de Inaltarea Domnului Isus ce a facut, prin ce cosmar a trecut In curtea marelui preot.Fricos si In ultima Instanta s-a dezis de Invatatorul lui. Dupa ce a primit nasterea din nou si Duhul sfant Il vedem pe acelasi Petru cre a fost rerinut in Templu ce Indrazneala are. Spunand aceste cuvinte; Judecati voi daca este drept sa ascultam de oameni nu de Dumnezeu. Fapte 5; 29. Petru şi apostolii ceilalţi, drept răspuns, i-au zis: „Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decît de oameni!.Daca ne punem pe noi Insine In situatia lor cum ne va fi comportamentu nostru? Nu suntem mai departe de acesti Ucenici pe care cuvintele Mantuitorului i-a tulburat,Intristat,

        Cand erau cu El aveau pace pentruca El,Invatatorul, lua grija lor In toate nevoile lor. V-am spus aceste lucruri ; Ce le mai spusese Mantuitorul acestor Ucenicii ai Lui? ; Tot In acest capitol la versetul 16. Citim ca; Peste puţină vreme, nu Mă veţi mai vedea; As zice ca Invatatorul le-a frant Inima cu aceste cuvinte.El le-a spus multe altele. Depilda, ca se duce sa le pregateasca un loc.Dar ei nu luasera seama. Cazuse mai cu greutate Cuvintele care le-a produs Intristare. Iata ce le mai spune Domnul Isus ca sa-i ridice din Intristarea In care erau cuprinsi.Ioan 14; 2. În casa Tatălui Meu sînt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.Spune Domnul Isus ca; Le-a spus aceste lucruri ca ei sa nu se tulbure ci sa aiba;ca să aveţi pace în Mine.Aveau aceste lucruri pe care Domnul Isus menirea sa-i tina In pace?Indraznesc sa spun, ca Ii vedem derutati, tulburati pe Ucenici.

        Dar Domnul Isus care vedea mai departe decat puteau ei sa patrunda i-a asigurat ca vor avea pace In El. Avea sa le spuna Domnul Isus si aceste cuvinte referitor la pace In El.Ioan 14; 27. Vă las pacea, vă dau pacea Mea…… Domnul Isus vedea ce perspectiva vor avea ei dupa Inaltarea Lui la Tatal. La momentul acela Ucenicii erau firesti ca si multi dintre noi azi care ne numim crestini suntem In anturajul celor rascumparati dar sunt unii dintre noi firesti.Ei Isi pusese nadejdea In Domnul Isus numai pentru viata deacum. Si printre noi sunt unii daca nu chiar cei mai multi care Isi pun”nadejdea” In Domnul Isus doar pentru aceasta viata. Iata ce are de spus Ap, Pavel cu privire la aceasta nadejde In Hristos,doar pentru acum.1 Corinteni 15;19. Dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci sîntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii ! Ucenicii se obisnuisera cu Domnul Isus sa-L vada cum spunem noi In carne si oase.

         Dupa plecarea Domnului Isus cum am spus la Tatal, ei vor primi dela Dumnezeu Credinta ca dar care Ii va muta cu Intreaga lor fiinta In lucrurile care nu se vad. Apoi, vor avea si Duhul sfant care Ii va umple de energia necesara de a continua lucraea la care au fost chemati de Invatatorul lor.Acum, sa ne Intoarcem putin si la noi care fregventam o Adunare sau Biserica. Aceasta este vizibila, Fratii sunt vizibili In carne si oase. Dar nu este totul de a fi Impreuna la modul fizic. Este starea aceasta de nevazut care ne uneste pe cei ce sunt ai Domnului Isus, Credinta data ca dar;Efeseni 2;8. Si Duhul sfant care ne umple si pe unii din noi de energia de a lucara pentru Dumnezeu. Nu te poti bucura de Mantuirea lui Dumnezeu daca nu ai aceasta pace In Domnul Isus.O inima care a fost schimbata de Dumnezeu a si fost umpluta cu pacea Domnului Hristos.

        Apoi, Domnul Isus Ii Instinteaza, Ii avertizeaza de ce va fi Inaintea lor. În lume veţi avea necazuri;Nu este niciun Copil al lui Dumnezeu scurit de necazuri, de suferinte, de Intristari. Prin toate acestea Dumnezeu are In vedere sa ne sfinteasca, sa ne faca asemenea Fiului Sau.Apoi, le spune aceste cuvinte;dar îndrăzniţi,Indraznesc sa spun din ceia ce cunosc printre Frati ca;Sunt unii care duc lipsa de Indraneala. Ce fel de Indrazneala aduce Mantuitorul Inaintea Ucenicilor si negresit In atentia tuturor rascumparatilor Lui dea lungul egzistentei biserici vi a lui Dumnezeu?.Domnul Isus avea In vedere acea Indrazneala care nu da Inapoi In fata greutatilor sau a prigoanei pentru numele Domnului Isus.Si le face dovada ca;Aceasta Indrazneala este din caracterul Domnului Isus.Il vedem cum Ii confrunta pe Farisei si Carturari. Apoi, Il vedem cum Il confrunta pe Pilat.

        Le spune Mantuitorul ca; Aceasta Indrazneala ia dat biruinta asupra Lumi. Eu am biruit lumea.“Nu este usor sa poti birui Lumea. Dece? Pentruca Lumea are si ea stapanul ei si mai mult citim ca aceasta Lume zace In cel rau.Ioan 14;30.…..căci vine stăpînitorul lumii acesteia…...Apoi, ca lumea zace In cel rau citim In;1 Ioan 5;19….şi că toată lumea zace în cel rău.Iata dece cei rascumparati trebuie sa aiba Indrazneala. Cel rau nu sta degeaba. El vrea ca sa aiba ce para Inaintea lui Dumnezeu. Cand iubesti pe  Domnul Isus pui la inima aceste cuvinte ale Lui.Atunci vei fi biruitor si vei calarori prin aceasta lume care zace In cel rau victorios. Nu vei cadea prada ispitelor si a niciunui atac din partea celui rau care actioneaza prin Firea cea veche.Cate-va ganduri pe are doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: