miercuri, 3 iulie 2019

1 Cronici 29;15. Înaintea Ta noi sîntem nişte străini şi locuitori,...............

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Cronici 29;15. Înaintea Ta noi sîntem nişte străini şi locuitori, ca toţi părinţii noştri. Zilele noastre pe pămînt sînt ca umbra, şi fără nici o nădejde.
         Iata cum sunt descrisi oamenii de Cuvantul lui Dumnezeu. Unii vor Incerca sa spuna ca este vorba de cei care au fost cuprinsi din Vechiul Testament de Israeliti. Dar cum spun des, Scriptura care este Legea lui Dumnezeu a fost si ramane aplicabila In toate timpurile. Ea este Cartea data de Dumnezeu pentru Om. Spuneam cu alta ocazie ca; Biblia este Scrisoarea lui Dumnezeu de dragoste. In ea gasim tot ceia ce ne trebuie pentru viata aceasta. Înaintea Ta noi sîntem nişte străini şi locuitori,Iata cum suntem noi toti ca oameni vazuti de Cuvantul lui Dumnezeu.Straini.Dece straini? Pentruca viata aceasta este temporala. Apoi, straini de ce? De Dumnezeu care ne-a creiat. Dece suntem straini de Creiatorul nostru? Din pricina pacatului care ne-a Instrainat. 
        Ca sa Intelegem aceasta Instrainare de Dumnezeu, trebuie sa mergem In Geneza. 6;3.Apoi, vom vedea tot In Geneza ca; Dumnezeu la izgoni, la dat afara din Eden pe Omul pe care Il fcuse asa citim In Geneza3;24. Astfel a izgonit El pe Adam;Daca ne uitam sa facem o comparatie cu timpul pe care l-am petrece Intr-o vacanta In alta Tara,vom Intelege mai bine ca; Intradevar suntem temporali.Nu stiu cati din noi ne Impacam cu aceasta realitate pe care Cuvantul ne-o arata.Dar In final nu depinde de nici unul dintre noi.Avem fiecare un anumit numar de zile de stat In aceasta vacanta pamanteasca, In aceasta Tara straina.Iata cum vedea Psalmistul ca Ii este viata lui;Psalmul 39;5. Iată că zilele mele sînt cît un lat de mînă,şi viaţa mea este ca o nimica înaintea Ta.Da, orice om este doar o suflare, oricît de bine s-ar ţinea. Cand esti străin, Intr-o tara se Intelege ca stai acolo temporal. 
        Deci, cu alte cuvinte va veni si ziua cand va trebui sa te pregatesti sa pleci acasa. Pentru unii la modul literal plecarea acasa este asteptata. Vorbesc de cei ai Domnului Isus la modul spiritual.Uite asa Inteleg eu personal ca; Cei rascumparati deabia asteapta  sfarsitul acestei vacante pamantesti. Ca sunt si unii dintre cei ce se numesc crestini si si-au Infipt radacinile In pamant, asta face dovada ca nu sunt ai Domnului Hristos.Casa, Tara, celor rascumparati  unde le este si casa? se gaseste In Cer la Tatal lor unde se afla si Cel ce i-a rascumparat Domnul Isus sa fie cu El vesnic. Acolo se va sfarsi tot ce a fst aici pe pamant temporal. Insusi cuvantul de vesnicie ne lasa sa Intelegem ca e fara sfarsit.Cuvantul In Romana spune ca suntem si locuitori,Mi-a atras atentia acest cuvant si cand m-am uitat In engleza apare total diferit. Cel putin asa Inteleg eu.A fi locuitor al unei tari, Inseamna ca ai rezidenta permanenta. Cu alte cuvinte, acest cuvant intra In conflict cu straini In tara respectiva. 
        Am sa pun si cuvantul din engleza si las pe Fratii si Surorile mele sa analizeze singuri ce vreau sa spun cu aceasta diferenta.Iata cuvantul In englea Tenants. Care tradus estechiriasi.Traducerea este din;New american standard.15 “For we are sojournersbefore You, and tenants, as all ourfathers were; our days on the earth are like a shadow, and there isno hope.Sunt si alte traduceri care arata deslusit ca suntem temporari aici pe acest pamant.Piligrimi este si acest cuvant folosit arata ca suntem In mers nu statornici.Apoi, sunt adusi In atentie Parintii lor, dar dece nu si ai nostri?.ca toţi părinţii noştri. Cuvantul ne arata ca; Nici unul chiar din timpurile dela Inceput nu au fost decat niste chiriasi. Cu alte cuvinte, ce Inteleg a fi chiriasi nu e In posesia ta nimic din aceasta lume.La modul literal, cand Propietarul vrea sa te dea afara o poate face fara nici-o restrictie.Cand Dumnezeu gaseste cu cale sa cheme pe oricare ar fi el Il chiama cu mainile goale. 
        Avem In Cuvant si precizarea asta anume;Iata ce are de spus Iov;1;21… „Gol am ieşit din pîntecele mamei mele, şi gol mă voi întoarce în sînul pămîntului……. Parintii lor la fel si ai nostri cand au plecat nu au luat nimic cu ei. Iata un semn de alarma Il numesc acest verset pentru noi cei rascumparati.Suntem straini In aceasta lume care ne este ostila spuneam altadata cum i-a fost si Scumpului nostru Mantuitor.Apoi, suntem chiriasi, adica temporali si ca sa folosesc un alt cuvant,vremelnici, pentru o vreme.Apoi, ne sunt aduse In atentie Zilele nostre ale fiecarui cat stam aici cu chirie temporali.Cum ne sunt descrise aceste zile de Cuvant? Iata cum; Zilele noastre pe pămînt sînt ca umbra,Toti stim si am expiermentat ce este o umbra. Umbra nu sta vesnic Intrun loc ea se muta.Asa dar, nici zilele noastre precum au foast si ale Inaintasilor nostri nu au fost tintuite as spune sa nu se mai miste. Opservam din viata noastra ca se duc una cate una si cu ele nu ne mai Intalnim
        Cei mai In varsta dintre Fratii si Surorile mele cunosc destul de bine aceasta mutare a umbrei In viata lor.Pentru cei rascumparati nu va mai fi aceasta umbra cand vom fi la Tatal nostru. Cuvantul scoate In evidenta ca;Umbra este doar pe pamant aici.Acolo pe un Pamant nou dar si un Cer nou 2 Petru 3;13.Apocalipsa 31;11. Acolo avem  deaface cu Soarele neprihaniri care este Insusi Mantuitorul nostru Scump.Maleahi 4;2. Dar pentru voi, cari vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihăniri….. Spuneam ceva mai sus ca avem un numar de zile pe care ni le-a stabiit Creiatoru, Facatorul nostru. Psalmistul stia acest lucru.Iata ce are el de spus;  Psalmul 90;12. Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele,ca să căpătăm o inimă înţeleaptă! Nu stiu cati dintre noi am venit Inaintea lui Dumnezeu cu o astfel cerere? Cu toate ca era In vechiul Testament, Psalmistul stia ca are nevoie de o inima Inteleapta pe care nu o pot avea decat cei care au o partasie cu Dumnezeu.
        Poti fi Intelept In felul lumi dar Psalmistul vroia sa fie Dumnezeu autorul Intelepciuni lui.Iacov face diferenta Intre Intelepciunea lumeasca si ce care e de sus.Iacov 3;15, si cu 17.Putem vedea diferenta Intre aceste doua Intelepciuni.Ma Intorc din nou la versetul de mai sus.Zilele noastre pe pămînt sînt ca umbra, Cum nu sta umbra vesnic Intrun loc asa nu stau zilele noastre. Noi toti am opservat dece se muta,trece umbra. Este dictata as zice de Soare.Asa sunt zilele noastre care sunt dictate de Soarele Neprihaniri care este Domnul Isus.Asa citim In;Maleahi 4;2. Si mai sunt si alte locuri unde citim de acest Soare al neprihaniri.Apoi, citim In continuarea versetului din Cronici şi fără nici o nădejde.Nu stiau ei de o nadejde pe care o va aduce venirea Domnului Isus si ca, Au capatat-o cei rascumparati. 
        Despre aceasta nadejde a copiilor lui Dumnezeu citim In;Romani 5;5.5. Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentrucă dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfînt, care ne-a fost dat.O astfel de nadejde care nu Insala ne va duce In Casa Tatlui si vom fi acolo rezidenti permaneti. Cea care Insala sau este oscilanta personal Inteleg ca nu pot sa o mai numesc nadejde. Iata din nou ma simt obligat sa aduc Inainte diferenta Intre ce este pamantesc Israelitii si ce este ceresc  cei nascuti din nou, Copii ai lui Dumnezeu.Cate-va ganduri din acest verset din Vechiul Testament pe care doresc sa le Impartasesc cu Featii Si Surorile mele sinceri depretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intrdevar.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: