duminică, 30 iunie 2019

Efeseni 4; 31. Orice amărăciune, orice iuţime,...........

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Efeseni 4; 31. Orice amărăciune, orice iuţime, orice mînie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.
      
        Toate aceste metehne le numesc pe care Apostolul le enumara In acest verset nu sunt din caracterul Domnului Hristos. Nu stiu cati Isi analizeaza viata lor personala Inainte de a se chema ei Insusi crestini. Si spuneam alta data ca te poti chema oricum ai vrea dar daca viata nu reflecta schimbare pe care o face numi Dumnezeu nu esti un Copil al Lui.Poate unora li se pare ca toti care se numesc crestini deacum sunt si copii ai lui Dumnezeu.Mi-a fost dat sa cunosc multi care se numeau asa cum am spus crestini. Dar vai ce viata duceau ei printre oameni dar si In familiile lor. Ei stiau sa vina la adunare duminica de duminica dar In viata lor si nu numai, dar si printre Frati In strangerile laolalta manifestau aceste metehne sau mai potrivit Cuvantului Pacate.Acest verset l-am primit si imediat m-a dus gandul la acestia de care am spus mai sus.

        Ap, Iacov ne aduce Inainte amagirea personala a inimi noastre.Las pe fiecare sa analizeze personal unde se afla In transformarea vieti, daca o are! daca poate face o diferenta din trecut si acum de felul cum si-o traieste.Orice amărăciune, Cineva ar putea sa spuna; Cum adica sa nu te amarasti? Si amaraciunile din vieata noastra au mai multe Intelesuri. Te poti amara ca  ca nu traiesti o viata pe care Dumneeu o asteapta dela tine si pe care tu Insuti ti-o doresti . Asta numai In cazul ca Intradevar esti al Domnului Hristos.Dar aceasta amaraciune sau as numi-o (Intristare) se poate remedia numai decat cand doresti sa scapi de ea. Dar Apostolul sunt convins ca vorbeste de alte amaraciuni care te face sa nu fi dupa placul lui Dumnezeu.Am Intalnit pe cineva care era crestin si se amara ca un anumit frate avea pensie si salariu In acelasi timp. Spun asta sa vedem ce ne poate produce astfel de amaraciuni.

        Pamantul cu alergarea dupa ce ofera el si sa nu poti sa le Implinesti Iti produce amaraciuni. Iata deci,ca  atunci te amarasti. Ei bine, o inima multumita nu are loc In ea amaraciunea.Spuneam alta data ce Inteleg ca definitie a evlaviei. Sa primesti totul cum vine dela Dumneeu Tatal nostru. Atunci amaraciunea nu Isi mai gaseste locul In inima.Ne putem amara din te miri ce. Dar cel care este un Copil al lui Dumnezeu are Duhul Sfant si Il ajuta sa stinga orice amaraciune din inima lui. Apoi, Cuvantul aduce In atentie;orice iuţime, Sunt unii care le sare tandara din te miri ce. Si nu se pot calma. Si aceste iutimi si le desfasoara printre Frati In strangerile lor la olalta. Dar iutimile se manifesta si In familie. Cei ce au avut copii sau cei mai tineri care Inca mai au cu ei sa ia seama ca; Iutimea nu este buna si asa cum am spus nu este din caracterul domnului Isus. Apoi, aduce, creeiaza, o stare de Incordare In familie si In Casa lui Dumnezeu.

        La o iutime necontrolata poti sa devi nervos si sa actionezi Intrun mod care  poate duce la un dezastru fie In familie sau In Adunare.Apoi, un om calm face dovada ca este lucrat de Dumnezeu. In inima lui nu Isi mai are locul nici iutimea.Apoi, un alt pacat care da tarcoale si unii nu-l pot stapani este;orice mînie,Cuvantul ne arata ca este Imposibil In firea aceasta veche pacatoasa, sa nu ajungem la un moment sa ne maniem. Dar din nou si mania cel nescut din nou o poate stapani. Iata un loc unde putem vedea ca nu scapam de manie;Tot In acest capitol la versetul 26; citim; 26. „Mîniaţi-vă şi nu păcătuiţi“. Să n-apună soarele peste mînia voastră, Daca Il vedem pe Ap, Pavel In viata lui ca om si In firea aceasta carnala, vom vedea ca nici el nu a fost scutit de aceasta manie.Dar el ne aduce Inainte posibilitatea de a o stapani mania de a nu ajunge la pacat. Cu alte cuvinte de a nu genera In ceva rau.

        Mania oricare ar fi ea nestapanita genereaza dezastru.Apoi, daca totusi nu ai stapanit-o de
 moment, ceia ce este de dorit, sa nu o lasi ca sa apuna soarele.In decursul acestui timp, Duhul sfant daca Il avem ne va trezi unde ne afalam si ne va ajuta sa o stapanim.Iata deci, ca si ridicarea tonului In relatiile de familie sau In Adunare printre Frati se poate strecura aceasta atitudine necontrolata si ea ; orice strigare, Citim In Cuvant ca;1 Petru 3; 4. ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia neperitoare a unui( duh blînd şi liniştit), care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu.Strigarea sau ridicarea tonului vine In urma Iutimi, maniei ne potolite, ne stapanite.Un alt pacat care circula des printre cei ce se numesc credinciosi ete acesta;orice clevetire.Clevetire sau vorbire de rau de un Frate sau o Sora, Iarasi spun nu este din caracterul Domnului Isus. Daca suntem cu adevarat nascuti din nou,ne vom uita sa evitam In relatiile noastre de a cleveti, de  a ne vorbi de rau.

        Mult rau a facut si face Inca acest pacat printre Fratii.Si In privinta aceasta avem un loc care ne arata cu ce sa ne ocupam, sau cum sa ne fie vorbirea noastra;Asa citim In;Coloseni 4;6. Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare, ca să ştiţi cum trebuie să răspundeţi fiecăruia. Este bine sa luam seama la acest cuvant care nu e cuprins de Duhul Sfant In zadar In Cuvant.Acest cuvant este; totdeauna.Nu ne lasa loc de interpetare.Si ultimul cuvant, care si el este un pacat si care din nou spun ca nu Isi are loc In firea cea noua din Dumnezeu.Este vorba acun de rautate.Acest duh al rautati care unii din cei ce participa la strangerea celor rascumprati Il scot In evidenta, Il aduc cu ei printre Frati, ca avor sau nu este irelevant.orice fel de răutate Acest duh se manifeste printre cei ce se numesc crestini.As aduce in atentie bunatatea Domnului Isus cand ucenicii Inainte de a avea Duhul Sfant au fost manati de acest duh al rautati cand i-au spus Invatatorului sa coboare foc din cer.

        Iata o situatie pecare Cuvantul o relateaza;Luca 9; 54. Ucenicii Săi, Iacov şi Ioan, cînd au văzut lucrul acesta, au zis: „Doamne, vrei să poruncim să se pogoare foc din cer şi să-i mistuie, cum a făcut Ilie?Ei ca sa Il convinga aduceIn atentie ce a facut Prorocul Ilie.Versetul urmator; ne arata ce raspuns le-a dat Scumpul nostru Mantuitor.55….Nu ştiţi de ce duh sînteţi însufleţiţi! Si un Indemn ca o porunca la modul imperativ pe care Il da Ap, Pavel este acesta;să piară din mijlocul vostru. Cu alte cuvinte, In voi care sunteti ai Domnului Hristos nu are ce cauta acest duh al rautati. Voi parca ar vrea sa le spuna Ap, Pavel aveti Duhul Sfant al lui Dumnezeu.Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele depretutindeni care sunt sinceri si iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: