joi, 20 iunie 2019

2 Petru 3;14. De aceea, prea iubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, ..........

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

2 Petru 3;14. De aceea, prea iubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină, şi în pace.

       Acest verset arata responsabilitatea celor nascuti din nou. Spun responsabilitate pentruca odata ce ai fost nascut din nou, ai o alta fire din Dumnezeu. Si aceasta fire noua nu suporta murdaria. Ea este sensitiva la Indemnul, Instintarea Duhului Sfant.Cand spun murdarie, ma gandesc la interiorul celor rascumparati. Cei mai multi pe care i-am Intalnit si Ii cunosc personal, se opresc la ce este afara. Este foarte adevarat ca ce este In interior reflecteaza mai devreme sau mai tarziu si In comportamentul de afara.Ap, Petru cunostea ce se Intampla prin adunari. Adica In adunari sunt aceste doua feluri de suflete de care spun deseori anume; Cei nascuti din nou care se feresc sa se murdareasca In interior si sa nu reflecte si In afara. Apoi, sunt cei care de felul lor sunt murdari In interior. Cu alte cuvinte ei nu au o alta alternativa In viata lor decat sa se ocupe cu lucrurile murdare.

       Si ce e trist ca, varasa aceasta murdarie printre cei ce se strang la un loc. De aceea, prea iubiţilor, Apostolul cand le spune acestora aceste cuvinte, el face referire la cei care Intradevar sunt iubiti de Domnul si deaceia Ii erau si lui iubiti. Psalmul 30;4.Cîntaţi Domnului, voi cei iubiţi de El,măriţi prin laudele voastre Numele Lui cel Sfînt! Am spus cu alta ocazie ca;Nu este asa cum cei mai multi sustin ca Dumnezeu iubeste pe orce om.Si faceam afirmatia aceasta potrivit cu locuri din cuvant care ne dovedesc acest adevar. Acesta este un loc care In mod specific se spune de; voi cei iubiţi de El, Au motiv acestia iubiti de Dumnezeu sa-i cante Domnului? Personal sunt convins ca; Inima si gura nu pot tacea atat timp cat sunt pline de dragoste pentru Rascumparatorul lor. Nu este de asteptat ca toti cei ce se strang la unloc sa cante.

       Poate cineva vrea sa ma contrazica, sa nu fie de acord cu ceia ce spun; Dar realitatea Cuvintului face dovada ca lucrurile nu sunt cum gandesc cei mai multi. Si iata dece; Poti canta cu gura dar Inima sa fie departe de a aduce laude lui Dumnezeu. Cu alta ocazie am spus cate-va ganduri din acest loc anume;Psalmul 108;1. Gata îmi este inima să cînte, Dumnezeule! Voi cînta, voi suna din instrumentele mele; aceasta este slava mea!Spuneam atunci cand am scris cate ceva din acest Psalm ca; O inima care nu a fost schimbata ca sa fie umpluta de dragostea lui Dumnezeu nu poate canta.fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, Cine asteapta aceste lucruri de care spune Ap, Petru? Este simplu de Inteles ca numai cei care pot sa-I cante lui Dumnezeu.Cu alte cuvinte, cei nascuti din nou.Acestia asteapta aceste lucruri pentruca odata cu venirea lor, cu Implinirea lor, vine si Scumpul nostru Mantuitor. Citind cate-va versete mai sus si mai jos de versetul acesta 14, vom avea o Intelegere mai buna despre ce lucruri, evenimente se vor Intampla.

       Spuneam cu alta ocazie ca; Cei ce sunt ai Domnului Hristos, ei se mai numesc si Mireasa Mirelui. Asa citim In Cartea Apocalipsei cine sunt In asteptarea Mirelui iubit. Iata cine sunt In asteptarea Mirelui pe care Il doreste.Apocalipsa 22;17. Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!“ Şi cine aude, să zică: „Vino!“ Şi celuice îi este sete, să vină; cine vrea, să ia apa vieţii fără plată! Si Ap, Petru continua sa le spuna ca; Au o datorie, o obligatie de a se sili sa poata fi curati la Intalnirea cu Mantuitorul, cu Mirele iubit.Aceasta obligatie pentru cel nascut din nou, este ceva de dorit de a se curata. Ca la Intalnirea pe norii Cerului cu Domnul Isus sa fim ca El.Si aceasta silinta, personal Inteleg ca este ceva natural din firea cea noua din Dumnezeu sa fi curat.siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, Acest cuvant siliti-va l-asi schimba cu preocupati-va,sa fiti fara prihana.Acest cuvant fara prihana este sinonim cu a fi curat
.
       Nu Il vom putea vedea pe Mantuitorul cu haina murdara. Vorbesc de Interiorul nostru. Asa cum am mentionat este ceva natural sa fi In asteptarea Mirelui ca Mireasa curata si fara pata. Apoi, Versetul ne aduce In atentie si relatia pe care ar trebui sa o aiba cel rascumparat cu cei din jurul lui.Si ce sa mai spui si cu Fratii lui. Si vai ce lipsa este In privinta aceasta. Cunosc doua persoane care nu vorbesc unul cu altul de ani buni. Una a Incercat sa se apropie dar fara niciun rezultat. Cea care nu vrea se duce si la masa Domnului.Dar In fine, suntem fiecare personal raspunzatori de felul de cum ne traim viata.fără vină, şi în pace. Cand vine vorba de;fara vina, ne gasim unii dintre noi fel de fel de scuze. Dar aceste scuze sunt anihilate, demontate, de cuvintele dela urma ale versetului. Noi putem spune orice asa cum am spus. Dar lipsa de a trai In pace cu Fratele tau sau cu oricare din cei ce avem contact zilnic ne Incrimineaza.

       Am sa dau un verset care ne arata noua care ne rugam Domnului si care ne obliga la a ierta.Cu alte cuvinte, a trai In pace.Marcu 11;25. Şi, cînd staţi în picioare de vă rugaţi, să iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, pentruca şi Tatăl vostru care este în ceruri, să vă ierte greşelile voastre. Versetul ne este destul de clar nu avem nici-o scuza In privinta asta de a nu fi In pace. Cu alata ocazie am spus cate-va ganduri din acest verset. Slubniam atunci aceste cuvinte care sunt la modul imperativ anume;orice aveţi împotriva cuiva,Nu avem dreptul, libertatea, de a selecta cui sa iertam si cui nu.Dar ce sa spun! Tratarea cu usuratate a ceia ce citim din Cuvant, ni se va pune la socoteala ca ceva ce am ignorat Cate-va ganduri pe care Doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: