duminică, 16 iunie 2019

PSALMUL 18;17. Nu voi muri, ci voi trăi,...................

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

PSALMUL 18;17. Nu voi muri, ci voi trăi,şi voi povesti lucrările Domnului.

       Nu stim precis ce la determinat pe Psalmist sa spuna aceste cuvinte. Cuvinte, care arata cat de Increzator este el In Dumnezeu care ia dat viata.Ca sunt si unii azi care nu vor sa moara,sau sa aibe parte de acest eveniment de ne evitat,  de ne Inlaturat, sunt.Relatia de partasie cu Dumnezeu la determinat  pe Psalmist sa spere In bunatatea lui Dumnezeu.Psalmistul trecea sau trecuse prin situatii care poate vazuse moartea cu ochii lui.Dar iata ce spune Psalmistul;Nu voi muri, Cum sa nu mori? Atat timp cat citim ca prin pacat moartea a trecut asupra tuturor Oamenilor.Romani 5;12….. prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit.Odata si odata la un anumit timp toti vom pleca de pe acest pamant fie ca unii dintre noi care au o relatie de partasie cu Domnul Isus asteapta acest eveniment al treceri lor la chemarea  Tatalui sa se Intalneasca cu Scumpul lor Mantuitor.

       Acestia nu sunt terorizati de acest sentiment al fricii.Am sa dau din Cuvant unde citim ca;Romani 8;15. Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: „Ava! adică: Tată!“In acest verset vedem care este starea de spirit a tuturor celor nascuti din nou si care asteapta sa se Intalneasca cu Rascumparatorul lor. Cei lati care sunt asa cum am spus terorizati de acest duh de frica, de moarte nu au nadejde. Psalmistul avea aceasta nadejde, Incredere In Dumnezeul lui ca; Nu voi muri, Pana la urma a murit si el dar nu Inainte de a sluji lui Dumnezeu, de a povesti lucrarile sau minunile Lui. In decursul istoriei umane nu avem racordat In Cuvant decat doua cazuri care nu au murit. A fost Enoh si Prorocul Ilie.Am sa Il aduc prima data pe Enoh care era dintre cei dintai oameni care au avut o partasie cu Dumnezeu. Geneza 5;24. Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu.

      Apoi, este Prorocul Ilie cum am spus. Asa citim despre Ilie;2 Imparati 2;11. Pe cînd mergeau ei vorbind, iată că un car de foc şi nişte cai de foc i-au despărţit pe unul de altul, şi Ilie s-a înălţat la cer într-un vîrtej de vînt. Psalmistul da si explicatia dece el este asa de Increzator ca nu va muri.Dumnezeu avea In vedere sa Il mai foloseasca pentru binele poporului Sau. Sigur, asa cum spun des era o relatie de partasie cu Dumnezeu la nivel pamantesc.Iata ce are el de spus; ci voi trăi,Poate unii de pe vremea lui sa Il fi Intrebat; Cum nu vei muri cand In jurul nostru toti mor? Si poate si azi unii dintre noi si-o fi pus aceasta Intrebare; Ce la determinat pe Psalmistul sa aibe o asa mare Incredere ca nu va muri?. Voi tri dar ar fi putut sa spuna Psalmistul voi trai dar nu pentru mine ci pentru Dumnezeu.Iata dece va trai; si voi povesti lucrările Domnului.Aceasta era motivatia Inimi lui. Sa fie pus In slujba lui Dumnezeu. Si sa spuna ceia ce Dumnezeu vroia ca Poporul Israel sa cunoasca.

       Daca ne facem o analiza profunda ce vom spune noi carora Dumnezeu ne-a dat zilie as zice eu destul de multe? Am avut noi pe inima sa spunem despre; lucrările, minunile Domnului?. Sau ne-am petrecut acesti anii numai pentru alergarea pe acest pamant?Sau as Indrazni sa spun ca unii dintre noi poate au fost aproape de moarte si Dumnezeu le-a mai prelungit anii. Au povestit ei minunile lui Dumnezeu lucrarile care le-a facut In viata lor? Sau si-au pus ei Intrebarea dece Dumnezeu le-a mai Ingaduit un anumit numar de anii In plus? Uite ca trebuie facuta o analiza personala sincera.Si acum am sa aduc un alt loc unde vom putea vedea ca; Dumnezeu i-a prelungit anii vietii unui Imparat. Dar ca acest Imparat dupa ce slujise Domnului In toata viata lui a ajuns ca In aniii adogati sa necinsteasca numele lui Dumnezeu. Sigur ca si el nu a vrut sa moara precum Psalmistul. Numai ca Psalmistul avea Inaintea lui sa povesteasca ce minuni a facut Dumnezeu pentru el.

       Iata locul unde citim de acest Imparat;2 Imparati 20;1. În vremea aceea, Ezechia a fost bolnav pe moarte. Proorocul Isaia, fiul lui Amoţ, a venit la el,Este bine sa citim si cate-va versete mai jos pentru a avea o Intelegere mai ampla.Iata ca, putem face o diferenta In viata acestor doi Imparati. Dovid era plin de Incredere ca nu va muri, ca Dumnezeu Il va tine In viata ca avea nevoie de un om devotat ca el pentru a povesti minunile,lucrarile pe care Dumnezeu le-a facut cu acest popor si In particular cu el Insusi. Daca ne uiam la celalalt Imparat Ezechia vom vedea ca a venit peste el o boala. Nu era orice boala ca el sa nadajduiasca ca nu va muri. Ci din potriva Dumnezeu Ii spune prin Prorocul Isaia aceste cuvinte; „Aşa vorbeşte Domnul: «Rînduieşte ce ai de rînduit casei tale, căci vei muri, şi nu vei mai trăi.“ Sigur, ca nu ia venit bine lui Ezechia la auzul acestor cuvinte ale lui Isaia care venea din partea Domnului.

       Dar ce sa faci cand Dumnezeu Iti lasa zilele sa se termine? Sigur ca Ezechia a ales calea cea buna si ia spus lui Dumnezeu care putea sa schimbe hotararea cu privire la moartea lui.Iata ce citim In  versetul;3. „Doamne, adu-Ţi aminte că am umblat înaintea Feţei Tale cu credincioşie şi curăţie de inimă, şi am făcut ce este bine înaintea Ta!“ Şi Ezechia a vărsat multe lacrămi. Nu stim ce la determinat pe Dumnezeu sa ia aceasta hotarare ca Ezechia sa moara. Sa se fi sfarsit zilele lui? Este posibil dince citim mai departe ca;Dumnezeu ia mai prelungit zilele vieti lui cu anii pe care ii citim In acest verset;6. Voi mai adăuga cincisprezece ani la zilele tale.Interesant de retinut ceva folositor pentru noi toti, cand Dumnezeu Intrun fel sau altul ne mai da ceva timp de trait.Iata comportamentul lui Ezecia dupa ce a fost vindecat.Citim dela versetul 12 Incontinuare. A facut rau Inaintea Domnului. Personal,Inteleg ca Pentru noi care suntem la apogeul vieti asa cum am spus;Moartea e inevitabila.Ca nu e de dorit e una si ca nu putem sa o evitam este cu totul alta.aeste unciclu al vieti acestea efemer. Te nasti, traiesi si apoi mori
.
    Daca Dumnezeu ne mai da zile de trait, sa facem ce spune David; voi povesti lucrările,minunile Domnului.Am cunoscut unii care nu deschideau gura sa spuna ceva de lucrarile,minunile lui Dumnezeu care l-ea facut cu ei. Si mi-am pus Intrebarea daca acesti au fost nascuti din nou. Ca,In definitiv, nasterea din nou este minunea cea mai mare pe care cel nascut din nou o poate povesti.Daca tacem, atunci pietrele vor vorbi.Luca 19;40. Apoi, tacerea face dovada ca, Dumnezeu nu a facut o astfel de minune.Si nu ai ce spune si altora.Nu ma gandesc cum unii sustin ca; Daca i-a durut stomacul si zic ei sau rugat, Dumnezeu a facut o “minune” cu el.Raman la ce am spus cu privire la nasterea din nou care are ramificatiile ei. Poti povesti cum Inainte erai robit de o sumedenie de pacate si ca acum dupa ce Dumnezeu s-a Indurat de tine prin aceasta minune lucrare,a nasteri din nou ai fost izbavit de toate aceste pacate. Si am putea noi toti care traim o viata noua din Dumnezeu ce alte izbaviri a produs nasterea din nou. Avea Psalmistul poate multe minuni pe care le expiermentase In legatura lui personala cu Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: