joi, 6 iunie 2019

2 Timotei 2;13. Dacă sîntem necredincioşi, ................

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

2 Timotei 2;13. Dacă sîntem necredincioşi, totuş El rămîne credincios, căci nu Se poate tăgădui singur.

       Cu alta ocazie am mai scris cate-va ganduri din locul acesta. Din pricina provocari unuia care a adus In atentie versetul 12.Dar Il evita pe acesta 13.O tinea Intruna cu ce vrea el sa spuna ca; Domnul Isus se dezice daca noi ne dezicem de El.Dar pentruca am primit acest verset as dori sa mai trecem Inpreuna prin Cuvantul lui Dumnezeu si prin acest verset 13.Negresit In armonia de care spun des.Cuvantul lui Dumnezeu nu se Intelege doar dintrun verset asa o facea cel care tot sustinea, presa, pe acest veset 12.Acesta a creiat o atmosfera Incarcata de dezbinare Intr-o Adunare care pe vremuri era model.Veneau persoane intelectuale de clasa sa asculte cate ceva din Cuvantul sfant al lui Dumnezeu. Cand am scris atunci faceam referire la faptul ca; In acest verset 12, Pavel se referea la relatia lor de evrei.Dacă sîntem necredincioşi, Aceste cuvinte, Personal Inteleg ca; Nu este unul care a fost nascut din nou, adus la viata sa fie necredincios Domnului Isus care l-a Inviat.

       Sunt nenumarate locuri In Cuvant unde putem vedea ca cel rascumparat nu mai apartine lui. El apartine Celui ce la cumparat.Cu alte cuvinte, nu mai poate face el ce vra.El face doar ceia ce Stapanul Ii Ingaduie.Adica, el nu mai poate lua hotarari dela el Insusi. Nu stiu cati din cei ce se numesc ei Insusi crestini sunt de acord, sau aplica acest verset In viata lor de fiecare zi.Daca privim lucrurile din perspectiva lui Dumnezeu si a mantuiri data In dar celor pe care a hotarat sa-i rascumpere, atunci acest verset nu se poate aplica literal acestora care au fosr nascuti din nou. Am spus si sunt bine Incredintat ca, acest verset se aplica la relatia lui Pavel cu tanarul Timotei ca Evrei.Avem locuri In Cuvant In care nu vedem umbra de mutare In relatia celor rascumparati pe care o au cu Rascumparatorul lor.Dar daca ne oprim ca multi alti la ce este literal si strict la un singur verset ne vom Incurca.

       Deseori am adus In atentie cuvintele Domnului Hristos cu privire la interventia Tatalui pentru a atrage la Fiul pe cei pe care Ii are In vedere sa-i aduca la viata vesnica.Iata acel loc care ne arata de interventia lui Dumnezeu de a duce un suflet la sursa de Viata vesnica Fiul Sau.Ioan 6;44. Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimes; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi. Este vreun dubiu ca acestia adusi de Dumnezeu la Fiul Sau nu vor fi Inviati? De ce Inviere vorbeste Domnul Isus? Negresit de cea cand ne vom Intalni cu El pe norii cerului. Dar as asocia si cu Invierea spirituala ca sunt adusi la viata din moarte spirituala.Pentru mine personal Inteleg ca asa cum citim In versetul 13, Scumpul nostru Mantuitor nu are niciun motiv sa se dezica de cei pe care Tatal t-a dat Lui.Dacă sîntem necredincioşi, Cum as putea sa aplic aceste cuvinte la viata mea atat timp cat Am primit credinta data de Dumnezeu ca dar. Efeseni 2;8. Si ca orce dar te porti cu atentie,Il pretuiesti si iei grija lui. Dece? Pentruca Iti apartine.Apoi, Ap, Iuda spune ca;Aceasta credinta care mantuieste a fost data odata pentru totdeauna. Spuneam cu alta ocazie sa platim atentie cui i-a fost data acesta credinta;Iuda  versetul 3... credinţa, care a fost dată sfinţilor odată pentru totdeauna.Si atunci mentional acest cuvant(Atentie Sfintilor)

       Apoi, chiar daca vreunul ar Indrazzni sa spuna de aceasta “necredinciosie” pe care Apostolul o aduce Inaintea tanarului Timptei,nu mi se aplica mie si nici tuturor care au fost nascuti din nou. Si iata de ce nu se poate aplica. Ca trebuie Intotdeauna sa armonizam ceia ce citim din Cuvant. Si asta pentru a nu ne duce In ratacire pe noi Insine. Am pus mai sus din  ep, lui ida pe care din nou Il pun chiar daca ma repet. Iuda;3;..........să luptaţi pentru credinţa, care a fost dată sfinţilor odată pentru totdeauna.Cu alta ocazie am scris cate-va ganduri din acest verset din Iuda. Si spuneamm atunci despre a lupta pentru acesta credinta. Personal Inteleg a lupta sa te porti demn de chemarea pe care o ai facuta de a fi Copil al lui Dumnezeu. Apoi, mai spuneam de Sfinti carora le-a fost data aceasta credinta. Si mantionam ca nu religiosilor care sunt crestin de adunare, de adunatura. Ap, Iuda mentioneaza;dată sfinţilor odată pentru totdeauna.

       Daca esti Incadrat In randul sfintilor prin naterea din nou, atunci nu este dubiu ca vei fi cu Scumpul noastru Mantuitor. Cu alte cuvinte. Vei fi Inviat In ziua de apoi.Nu este niciun motiv ca cel rascumparat care a primit acest dar al credintei si Inca odata pentru totdeauna sa devina  necredincios.Si sunt multe alte locuri care cimenteaza Increderea celui rascumparat In lucrarea de mantuire pe care Dumnezeu a aplicat-o In viata lui.El rămîne credincios,Si chiar daca ar fi sa privim lucrurile din perspectiva firi pamantesti, omenesti,Cuvantul ne aduce Inainte neschimbarea Celui care a platit pretul si ne-a rascumparat. Spuneam alta data ca; De acum suntem propietatea Lui pentru care a platit acest pret cu Viata Lui Insusi. Iata dece nu se poate dezice de cel pe care la castigat cu pretul vieti, Sangelui Sau.căci nu Se poate tăgădui singur. Am sa aduc In atentie un exemplu desteul de simplu dar destul de convingator.

       Daca facem o paralela cu viata de toate zilele cand cumparam ceva si platim pretul se poate sa ne lipsim de ce am cumparat? Vom lasa noi la casiera ceia ce am cumparat si vom pleca fara sa luam ce am platit? Daca presupunem ca Casiera ar striga dupa noi zicand; Domnule nu luati pachetul? Noi am spune ca nu ne apartine? Atat timp cat am platit? Si am si bonul ca dovada?Uite asa putem Intelege acest verset pe care Ap, Pavel Il aduce Inaintea tanarului Timotei.Apoi, cu alta ocazie am spus ca; Cartea Apocalipsei ne vorbeste de nunta Melului a carui Mireasa sunt toti cei pe care Tatal i-a dat Fiului, acestia fiind rascumparati  prin Sangele Mielului. Deci,El, nu Se poate tăgădui singur.Avem In Cuvant si pentru aceasta parte dela urma a versetului raspuns pe care bine ar fi sa luam seama si sa-l punem la inima. Sigur ma refer la cei sinceri cu ei Insusi.Cei mai multi aseamana pe Domnul Isus cu omul. Este adevarat ca El s-a numit Fiul Omului cat a stat pe pamant. Dar si atunci El nu era numai Om.Avea un caracter dumnezeiesc.Cuvantul ne arata ca;Dumnezeu, nu e un fiu al omului ca sa-i Para rau de Darul si Fagaduinta facuta. Sigur ca Domnul Isus a venit trimis de Tatal sa ia un trup ca al nostru uman dar fara pacat. Cum citim In;Evrei 10; 5. De aceea, cînd intră în lume, El zice: „Tu n-ai voit nici jertfă, nici prinos; ci Mi-ai pregătit un trup;

       Iata dece pe pamant se chema Mantuitorul Fiul Omului. Era In trupul pregatit de Tatal Sau. Pentru toti scepticii sau rai voitori as vrea sa le spun ca; Nu este forta In lume si as zice ca nici In cer care sa poata frustra, Impiedica, planul lui Dumnezeu cand El are In vedere sa mantuiasca un suflet.Acestia care vantura din propia lor initiativa acest verset; 2 Timotei 2;12. nu stiu sa citeasaca Cuvantul In armonie. Si ca sa vedem ca nu este forta care sa poata Impiedica Mantuire unui suflet pe care Tatal Il are In vedere am sa dau un loc destul de convingator.Fapte 13;48…….Şi toţi cei ce erau rînduiţi să capete viaţa vecinică, (mantuirea)au crezut. Sau acestia care vantura aceasta Invatatura a pierderi mantuiri,In  mod tendentios profita de naivitatea unora care participa la strangerea celor rascumparati. Cel nascut din nou  nu este vulnerabil la astfel de Invataturi abatute dela realitatea Cuvantului lui Dumnezeu.Cate-va ganduri pe care din nou doresc sa la Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul sfant al lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: