joi, 13 iunie 2019

2 Corinteni; 8. Şi Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, ..............

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

2 Corinteni; 8. Şi Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentruca, avînd totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiţi în orice faptă bună

       Citind acest verset ma duce gandul Intotdeauna decate ori ajung cu cititul la el la o Intrebare si la o concluzie anume; Copii lui Dunezeu au deaface cu Un Dumnezeu pe care Il chem Tatal lor. Asa dar, Ma Intreb; Dece sunt unii care se pretind ei Insusi ca sunt crestinii si viata le este tavalita prin pacat? Pentru mine Insumi am decat un singur raspuns.Acestia nu sunt In partasie cu acest Dumnezeu a tot puternic care (poate umple).La El este suficienta alimentare sa o numesc cu Har.Si este un singur raspuns pe care pot sa mi-l dau mie personal; Acestia nu sunt nascuti din nou ca sa se cheme Copii ai lui Dumnezeu.Si sa aiba acces la aceata sursa de Har, la Tronul Harului.Des am adus In atentie acest verset memoriabil din Ev, dupa Ioan 1;13.Unde citim de patru nasteri. Primile trei nu are nimic cu o viata schimbata sau, cu o nastere autentica din Dumnezeu.
    
       Numai cea de a patra dela urma cine se Incadreaza In ea au rupt-o cu pacatul. Cu alte cuvinte, acestia primesc har dupa Har pentru a putea fi biruitori. Dar nu mai nainte de a se prezenta ei Insusi la tronul Harului.Evrei 4; 16. Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentruca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.Cand are un Copil al lui Dumnezeu nevoie de har? Indraznesc sa spun,continu.Iata ce-i spune Dumnezeu lui Cain;Geneza4;7…………... păcatul pîndeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine, dar tu să-l stăpîneşti.“ Dumnezeu poate si azi sa spuna; Tu care esti nascut din nou, ia seama ca;  păcatul pîndeşte la uşă; Sigur ca nu este vorba de o usa la modul literal ci la usa Inimi.Nu suntem scutiti nici unul din noi. Traim In firea asta pacatoasa. Este dusmana firi noi in Dumnezeu.

       Avem si In privinta asta un loc care ne arata ca este antagonism Intre; Galateni 5;17. Căci firea pămîntească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul împotriva firii pămînteşti: sînt lucruri protivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi.Sau ce vrea firea veche.Acum, Apostolul Ii Incredinteaza pe acestia ca nu sunt singuri In lupta Impotriva pacatului. Numai ca asa cum am mentionat mai sus trebuie sa fim constienti si sa apelam la tronul Harului. Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, La Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinta. Apoi, Dumnezeu, nu a nascut Fii si Fice ca sa-i lase la discretia firi vechi care este aliata celui rau.. Acesta este si motivul de a pus Duhul Lui cel sfant In cel nascut din nou.Inteleg ca nu este nici-o scuza cum am mai auzit pela unul sau altul ca; Ce numai eu pacatuiesc? Personal gandesc ca acestia nu sunt nascuti din nou.Si chiar fireste vorbind, acestia sunt iresponasabili.Dumnezeu umple cu orice har, pe Copilul lui care vine si Ii cere acest ajutor.

       Negresit noi ca Copii ai Lui avem multe nevoi. Cand spun nevoi, ma refer la sustinerea de a duce o viata placuta spre slava Lui.Multiple sunt nevoile unui Copil al lui Dumnezeu de a trai o viata frumoasa fara ai compromite numele Lui cel sfant.Deacea Dumnezeul nostru da har Copiilor Lui. Dar asa cum am spus ceva mai sus nu fara sa ne prezentam la Tronul Harului.Prin prezentarea noastra la acest Tron facem dovada ca dorim sa  Ii cinstim numele printr-o traire fara reprosi. Poate unora dintre noi acest cuvant fara reprosi pare ceva de nerealizat, o utopie. Dar Dca Dumneeul nostru ne umple cu orice har,Atunci Inteleg ca avem partea noastra de facut ca oameni maturi In credinta. Dumnezeu nu se lasa dator fata de cei ce vin Inaintea lui si Ii cere ajutor. pentruca, avînd totdeauna în toate lucrurile din destul,sau din abudenta.

      Iata care este scopul de primim orice har. Sa nu putem spune ca; In situatia asta sau oricare va fi Incercarile prin care trecem Dumnezeu ne vrea sa avem biruinta din destul.Si nu numai cand vine Incercari peste noi ci continu sau In totdeauna cum citim.Indraznesc sa Inlocuiesc acest cuvant;lucrurile, cu situatiile, Imprejuile prin care trecem. Cu alte cuvinte, ne este dat Harul sa nu cadem victima pacatului.Sa ducem o viata de biruinta.să prisosiţi în orice faptă bună.Sigur, ca atunci cand esti slab, vulnerabil, nu numai ca esti supus la atacurile celui rau. Dar nici nu se mai poate vorbi de a face ceva bun.Si nu este exclus sa devi victima a pacatului. Dar cel nascut din nou personal Inteleg ca el este umplut cu orice har, ca sa aiba Intotdeauna din belsug taria de a putea sta Inpotriva oricarei ispite.Sigur, ca a fi umplut de har, este necasar ca mai Intai sa te prezinti Inaintea tronului lui Dumnezeu de unde poti primi har.

      Apoi, ca sa te duci la Tronul Harului trebuie sa fi constient de nevoia pe care o ai de a birui.Au fost unii care sau bizuit pe ei Insusi si cand ispita ,pacatul la atacat au sfarsit lementabil.Ce sa mai spun ca sunt unii dintre cei ce se numesc crestini si Inca Pocaiti care se joaca cu pacatul.Sa spun un cuvant care nu stiu daca mai circula. Acestia coceteaza cu pacatu.Ei bine, acestia nici-o data nu se prezinta la Tronul harului. Nu simte, nu cunoaste gravitatea pacatului.Ap, Pavel spune despre el Insusi ca se poarta aspru cu trupul lui, cu firea aceasta carnala. Dece se purta el aspru? Pentruca o stia ca Ii aduce numai necazuri.Iata dece el spune ca; Poti fi umplut de orce har. Asa cum am spus cu conditia sa apelezi la Dumnezeu.Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc u Fratii si Surorile mele sinceri de pretutinden si care iubesc Cuvantul sfant al lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: