miercuri, 26 iunie 2019

Isaia 58;11. Domnul te va călăuzi neîncetat, ................

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Isaia 58;11. Domnul te va călăuzi neîncetat, îţi va sătura sufletul chiar în locuri fără apă, şi va da din nou putere mădularelor tale; vei fi ca o grădină bine udată, ca un izvor ale cărui ape nu seacă. 
        Cei ce sunt ai Domnului Hristos,au fost rascumparati pe vecie. Nu o spun eu ci Cuvantul care ne-a fost lasat sa Ilcitim cu atentie.Cu alte cuvinte, satan nu mai are asupra lor nici-o putere. Acum ei apartin acestui Mantuitor slavit. Este ca si cand cineva si-a rascumparta ce i-a apartinut cand-va. Spuneam cu alta ocazie ca; Dintrun motiv sau altul acel obiect nu ti-a mai apartinut. Dar peste un timp ai avut sansa sa Il rascumperi. Adica sa platesti pentru el ca sa Il ai Inapoi. Uite este o asemanare destul de simpla pentru a puteasa Intelegem cat de cat ca; Cei care azi sunt rascumparati pentru ei s-a platit un pret de Domnul Isus care a devenit rascumparatorul lor. Personal Inteleg ca ce ai rascumparat datorita pretului platit Iti apartine acum pentru totdeauna.Iata deci, ca mantuirea nu se poate pierde daca Intradevar ai fost scos desupt puterea celui rau si ai devenit propietatea Domnului Isus.Sunt multi care nici nu stiu ce Inseamna sa fi mantuit.Acestia trateaza cu usurinta acest act divin al nasteri din nou.
        In acest verset avem aceasta garantie pe care Dumnezeu o da celor care sunt ai lui ca Copii nascuti din nou. Atentie; Ca Copii nascuti din nou, nu ca oameni religiosi sau asa numiti “Pocaiti”cu vorba.Poate cei mai multi vor spune ca acest verset este adresat Israelitilor ca Popor pamantesc al lui Dumnezeu. Si Intrun sens asa poate fi.Dar Intrucat Intreaga Scriptura din Geneza si pana In Apocalipsa ne-a fost data ca inspiratie a Duhului Sfant, o vom aplica si noi In vietile noastre fara niciun pic de ezitare.2Timotei 3;16. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,Asa dar, Vechiul ne este si noua de folos ca si Israelitilor de alta data.Si versetul Incepe cu aceste cuvinte;Domnul te va călăuzi neîncetat,Cei ce sunt sinceri cu ei Insusi si recunosc daca Dumnezeu i-a nascut din nou sau nu,atunci vor Intelege aceste cuvinte ca;Domnul ii va calauzi neancetat.Acest Popor a fost calauzit pana la ajungerea lor In tara Cananului pamantesc. 
        Ei bine, si cei rascumparaati care fac parte din Poporul ceresc vor fi calauziti neancetat pana la ajungerea lor In Cananul ceresc.Avem o asigurare noi cei nascuti din nou chiar prin cuvintele Domnului Isus care spun asa;Matei 28;20 … iată că Eu sînt cu voi în toate zilele, pînă la sfîrşitul veacului. Cei ce sunt ai Domnului Isus nu este loc In inima lor de a se Indoi de dragostea pe care o poarta Mantuitorul pentru ei.Apoi, avem si faptul ca Domnul Isus si Dumnezeu Tatal ne tin de amandoua mainile. Asa citim In;Ioan 10; 28 si 29.Cu toate ca sunt printre cei care fregventeaza strangerile la olalta a celor rascumparati care propaga fel de fel de Invataturi abatute.Israelitii nu au fost abandonati de Dumnezeu. Nici In Egipt si nici pe drumul acela lung spre tara Canan.. Au ajuns In Canan In ciuda faptului ca au avut dusmani.Apoi, le da si aceasta garantie ca;îţi va sătura sufletul chiar în locuri fără apă, Sigur ca, calatoria prin arsita acelei pusti nu le-a fost usoara. Dar Dumnezeu care le-a promis ca va fi cu ei le-a asigurat necesarul de apa. Si nu numai apa dar ia hranit neancetat.
        Si cei rascumparati calatoresc  prin aceasta pustie a lumi cu arsita ei. La noi totul este pe fond spiritual. Arsita este viata trita In mijlocul acestei lumi care deseori creiaza Copiilor lui Dumnezeeu neplaceri. O lume spuneam altadata care i-a fost ostila Domnului Isus si deasemeni si celor rascumparati ai Lui.Apoi si asa find, Dumnezeu ne asigura prin Cuvantul Lui ca ne va da si apa vieti si mancarea necesara ca sa trecem pana vom ajunge In Cananul ceresc. va da din nou putere mădularelor tale;Pustia ia slabit pe Israeliti si aveau nevoie de Invigorare pe care Dumnezeu le-a asigurat-o. Si pe Copii lui Dumnezeu pustia acestei lumi Ii obosesc. Dar ei, au la Indemana tot de Dumnezeu dat Cuvantul lui care ne este si apa dar si painea cea de toate zilele.Cuvantul Invioreaza pe Copii lui Dumnezeu si se Intaresc si merg mai departe pana se va sfarsi pustia si vor ajunge In Canananul Ceresc.vei fi ca o grădină bine udată, Iata apa ce minune are de a Inviora totul In jurul omului. 
        Gradina va muri, se va usca, fara sa fie udata.Asa este si sufletul celor rascumprati care are nevoie continu de a fi udat prin Cuvantul sfant ca sa poata sa arate Inviorat, Inprospatat, ca cei din jurul lor sa poata sa faca diferenta Intre sufletul lor uscat si a celor rascumparati udat.ca un izvor ale cărui ape nu seacă.Avem o asemanare In cuvant cum poate arata un Copil al lui Dumnezeu care este plantat In Domnul Isus Izvorul apelor vi.Psalmul 1;3. El este ca un pom sădit lîngă un izvor de apă,care îşi dă rodul la vremea lui,şi ale cărui frunze nu se veştejesc:…….Dece cei nascuti din nou nu se vestejesc? Pentruca In ei pulseaza viata din Domnul Vieti. Cine este Domnul vieti? Ioan 1;4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. Am scris cate-va ganduri din acest verset cu privire la cine sunt oamenii pe care Ii arata versetul aici. Si dupa cum spun des ca; Scriptura se Intelege numai printr-o armonizare a Cuvantului. Iata cine spuneam atunci ca sunt acesi oameni;Cei care au radacinile In Domnul vieti. Si mai precis cei pe care Dumnezeu Ii atrage la sursa de viata Fiul Sau. Ioan 6;44. Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimes;
        Deci, ca sa fi In sursa de viata trebuie ca Dumnezeu sa te duca la Domnul Isus.Si atunci acest suflet care are radacinile In Domnul Isus va fi;vei fi ca o grădină bine udată, Intelegem ca totul se rasfrange asupra stari spirituale de legatura cu Domnul Isus.Apoi, versetul se Incheie cu aceste cuvinte;ca un izvor ale cărui ape nu seacă. Negresit ca daca ai radacinile In Domnul Isus sursa de viata, nu vei seca nici-o data. Sau, seva din tine nu se va usca. Iata ce citim In privinta aceasta;Ioan 7; 38. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge rîuri de apă vie, cum zice Scriptura.“ Doresc sa Inchei cu aceste cuvinte care da o garantie celui nascut din nou. Din nou atentie la; A fi crestin de adunatura si a fi nascut din nou Copil al lui Dumnezeu. Acestia nascuti din nou primesc Credinta ca dar, care Ii pot ajuta sa creada In Sursa de viata vesnica a apelor vi Domnul Isus.Efeseni 2;8. Căci prin har aţi fost mîntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu.Acesta este un verset crucial pentru a Intelege ce credinta pote sa mantuiasca.Este o alta credinta biologica o numesc cu care se naste fiecare dintre noi dar care nu are nimic deaface cu Mantuirea.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: