sâmbătă, 6 iulie 2019

Romani 8;31. Deci, ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? ............

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Romani 8;31. Deci, ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră

        Un loc care da asigurare celor rascumparati. O asigurare,nadejde, as spune pe care nu o gasesti la cei care se numesc crestini si se perinda prin adunari. Atentie nu crestinilor cu numele ci ca sa fi rascumparat trebuie ca In tradevar Domnul Isus sa fi platit pretul pentru tine. Si abia atunci te vei Incadra In aceste cuvinte din acest verset si nu numai. Sunt locuri pe care ni le-a lasat Dumnezeu Tatal nostru spre Imbarbatare, consolare, sa putem avea aceasta nadejde vie care nu Insala. Romani 5;5.Nadejde care ne v-a duce pana la Intalnirea cu Scumpul nostru Mantuitor In Casa Tatalui.Apostolul se straduia sa Ii Incredinteze pe acesti credinciosi care erau nascuti din nou, dar care printre ei se varasera unii care Ii tulburau. Asa este si azi prin Adunari. Una din aceasta este In Bucuresti.Si prin tara vor fi mai multe.

        Dar Domnul cunoaste pe cei ce sunt ai Lui.Apoi, cine rosteste numele Domnului spune Cuvantul sa se departeze de faradelege.2 Timotei 2;19. Totuş temelia tare a lui Dumnezeu stă nezguduită, avînd pecetea aceasta: „Domnul cunoaşte pe ceice sînt ai Lui“; şi: „Oricine rosteşte Numele Domnului, să se depărteze de fărădelege!“ Care sunt aceste lucruri de care aminteste Ap, Pavel? Daca citim In continuare si cate-va versete vom vedea care sunt aceste lucruri. Sigur ca pe vremea aceia se gasesu unii care aduceau diferite motive care vroiau sa-i derute pe cei mai slsbi dintre cei ce erau nascuti din nou asa cum am spus mai sus.Pot spune unii ce vor Impotriva acestor Copii ai lui Dumnezeu. Si Ap, Pavel Intreaba retoric;Deci, ce vom zice noi Ne vom lasa prada acestor impostori Ii numesc,care nu au nimic deaface cu Scumpul nostru Mantuitor? Ei care au Incercat delungul Istoriei crestine sa abata pe cei ce isi puneau Increderea In promisiunile lui Dumnezeu.

        Asa cum am spus ceva mai sus,despre necazurile care vin peste cei credinciosi si lipsurile cu care ei se confrunta, Ii vor desparti de dragoste lui Dumnezeu? Negresit ca nu.Sau sa folosesc un slogan care este des adus Inaintea Fratilor si Surorilor de acesti impostori ca adica; Poti pierde mantuirea.Daca citim cu atentie dela versetul 28 inclusiv 39,Vom vedea ca acestia care au fost nascuti din nou de Dumnezeu au fost alesi, chemati mai dinainte. Si Ap, Pavel spune In Efeseni ca;Efeseni 1;4. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, dupăce, în dragostea Lui, Iata dece Ap, Pavel cauta sa-i Imbarbateze pe acesti credinciosi.Cauta sa Ii aduca la punctul acesta de a Intelege ca nu este nimic si nimeni care sa-i desparta de dragostea lui Dumnezeu. Spuneam cu alta ocazie; Domnul Isus nu a platit acest pret al rascumparari In vein.Siguri ca erau si atunci astfel de impostori Ii numesc cum sunt si acum care erau manipulati de cel rau ca este cu putinta sa pierzi mantuirea.

        Am spus cu alta ocazie ca; Mostenirea noastra a celor rascumparati este mantuirea vesnica. Si ca ea este pastrata la Tatal In ceruri.Ap, Petru Insuflat de Duhul sfant aduce Inaintea credinciosilor acest mare adevar care trebuia sa le produca confort spiritual, sufletesc ca anume;1 Petru 1;4. şi la o moştenire nestricăcioasă, şi neîntinată, şi care nu se poate veşteji, păstrată în ceruri pentru voi. Spuneam atunci cand am scris cate-va ganduri din acest verset despre mostenire ca; Acum suntem Copii; 1 Ioan 3;2. Prea iubiţilor, acum sîntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar ştim că atunci cînd Se va arăta El, vom fi ca El; pentrucă Îl vom vedea aşa cum este. Si la modul literal un copil nu intra In posesia mosteniri decat atunci cand ajunge la maturitate. Ei bine, asa este si cu mostenirea celor rascumparati. Acum am fost nascuti din nou ca sa putem fi Copii ai lui Dumnezeu si la maturitate sa putem intra In posesia mosteniri vesnice.

        Din nou ma Intorc la versetele din acest capitol.care ne vorbesc ca nu este nici-o putere, necaz sau suferinta sau lipsa care sa ne desparta de Dragostea lui Dumnezeu. Dumnezeu, prin Domnul Isus ne-a pregatit aceasta mostenire. Am spus despre pecete cu Duhul sfant. Ce Inseamna asta? Ca suntem sigilati pe veci pentru cel care a platit pretul rascumparari noastre. Mai simplu spus, Ii apartinem celui ce a platit pretul rascumparari noastre.Sau pusi deoparte pentru El.Si Ap,Pavel continua;Dacă Dumnezeu este pentru noi,In definitiv, ultimul cuvant Il are Cel ce ne-a chemat la slava Lui minunata.Intreaga lume si tot iadul sa se rascoale si sa Invinuiasca pe un rascumparat al Domnului Hristos nu va avea nici-o putere de a Indeparta pe cel rascumparat desupt ocrotirea lui Dumnezeu.Pana si satan ne arata Cuvantul ca se Infatiseaza Inaintea lui Dumnezeu sa Invinuiasca pe un copil al Lui. Dar avem acolo pe Scumpul nostru Mantuitor ne arata Cuvantul ca aparator, ca Unul care ne ia apararea. 

        Este inevitabil sa nu gresim In acest trup de carne care este aliatul celui rau.Dar Duhul lui Dumnezeu ne trezeste si remediem gresala numai decat.Asa dar,doresc ca Fratii si Surorile mele care au fost nascuti din nou,din Dumnezeu, sa fie confortati de aceste cuvinte din acest verset anume; Dumnezeu este pentru noi,Si Apostolul Intreaba retoric;cine va fi împotriva noastrăAsa cum am spus mai sus; Lumea si cel rau cu toata oastea lui poate fi si este negresit Impoatrica Copiilor lui Dumnezeu.Dar Intrucat Dumnezeu este Suveran nu poate sa-i schimbe hotararea Lui cu privire la cei pe care i-a nascut din nou.Cate-va ganduri pe care din nou doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intrdevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: