marți, 16 iulie 2019

Psalmul 51;10. Zideşte în mine o inimă curată Dumnezeule,...........


CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 51;10. Zideşte în mine o inimă curată Dumnezeule,pune în mine un duh nou şi statornic!

          Din nou as dori sa vedem ce relatie aveau cei din Vechiul Testament si In acest caz Psalmistul. Si ce relatie de partasie au cei nascuti din nou ca Copii ai Lui  Dumnezeu.Psalmistul era destul de constient ca are nevoie de Dumnezeu care poate sa-i zideasca o Inima,sa Ii creieze,o inima care sa bata numai pentru El .Nu avea el o inima? Da, dar ca oricare dinte oamenii au inima dar nu este curata. Asa dar, este nevoie de o inima noua, creiata de Dumnezeu.Pentru noi cei nascuti din nou, Dumnezeu ne-a dat-o prin aceasta nastere din nou. Poate cineva va spune; Bine dar aceasta inima nu a fost creiata tot de Dumnezeu? Negresit ca da. Dar Pacatul a murdarit-o.Adica, suntem o fiinta noua cu o inima noua.Este usor de Inteles dece nu este aceasta pe care o avem toti din nasterea fireasca curata. Pacatul a murdarit-o.Avea sa spuna Domnul Isus ca;Marcu 7;21. Căci dinlăuntru, din inima oamenilor, ies gîndurile rele, preacurviile, curviile, uciderile, Si enumara mai departe Domnul Isus ce alte pacate mai ies din aceasta inima a omului.

        Psalmistul era destul de constient si sincer cu el Insusi ca are o inima pe care mai tarziu Domnul Isus o descrie, o aduce In atentie ca o inim care este cuprinsa de atatea pacate..Zideşte în mine o inimă curată,Pslmistul dorea o inima care sa bata numai pentru Dumnezeu. Ce este murdar sa nu ne asteptam ca acea inima sa laude pe Dumnezeu.Chiar daca unii Indraznesc sa spua ca ei l-au primit pe Hristos In Inima lor. Domnul Isus nu poate locui Intrun vas murdar.Stia Psalmistul ca numai Dumnezeu poate sa-i faca o astfel de inima curata.Cuvantul de; Zideste I-mi permit sa Il asociez cu fa-mi o alta inima noua Dumnezeul meu.Prorocul Ezechel are si el ceva de spus din partea lui Dumnezeu. Si nu numai de inima dar asa cum aduce In atentie Psalmistul si un Duh nou.Tot asa spune si Ezechel.36;26. Vă voi da o inimă nouă, şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, şi vă voi da o inimă de carne. 

        Am scris cu alta ocazie despre aceasta inima de carne In sensul spiritual.Ea fiind noua, este calda sensibila, receptiva, la Cuvantul lui Dumnezeu. Pe cand aceasta inima murdara s-a Impietrit si tot ce este de piata este nesimtitoare fata de Cuvantul lui Dumnezeu.Cu alte cuvinte este rece.In ea nu pulseaza Sange divin.De aceia Psalmistul cerea o inima noua. Cand trecem la noi cei nascti din nou, trebuie sa recunoastem ca; Daca nu am fi fost adusi la viata din moarte spirituala, inima noastra era rece ghiata.Prin ea nu curgea acest sange divin al Domnului Isus In care sa pulseze pentru Dumnezeu. Ea putea pulsa pentru aceste lucruri pamantesti care sunt bine venite In firea pamanteasca.A zidi Inteleg ca va ramane acolo ca sa bata continu pentru Dumnezeu. Aceasta inima nu va fi sovaielnica,.oscilatoare.

        Deaceia era preocupat Psalmistul sa aiba o astfel de inima care sa bata doar pentru Dumnezeu. Psalmul 51;10. Zideşte în mine o inimă curată.Asa cum am spus, a zidi Inseamna sa ramaie vesnic In starea pe care a pus-o Dumnezeu. Ap, Petru aduce si el In atentie acest cuvant de a zidi. Este vorba de Biserica vie a Domnului Hristos care spune el este zidita din pietre vi. Cand se pune o caramida la o casa se pune ca sa stea acolo pentru totdeauna. Ce o tine acolo pe aceasta piatra si pe altele care sunt si ele la randul lor tot pietre vi? Este acest liant la modul literal cimentul care le tine pe caramizi In cladire. La modul spiritual este dragostea lui Dumnezeu care l-a dat pe Fiul sa pentru noi la moarte.Spuneam cu alta ocazie ca; Dumnezeu nu este un fiu al omului sa-I para rau de Darul si chemarea facuta celor pe care Ii are In vedere sa-i mantuiasca.

        Apoi, Psalmistul aduce In atentie si un Duh nou. Dar nu numai nou ci si statornic. Spuneam des ca; Dumnezeu si-a luat Duhul Lui din om odata cu caderea In pacat. Si omul ne mai avand Duhul lui Dumnezeu a murit spiritual. Asa citim In Geneza 6;3.Cu alte cuvinte, nu mai poate fi In partasie cu Dumnezeu. Omul a ramas doar cu acest duh al omului pentru al tine In viata temporal aici pe pamant.Prin acest cuvant statornic, ne sovaielnic, vrea Psalmistul sa spuna ca;Doreste asa cum Inima cea noua zidita nu se va mai abate dela Cel ce a zidit-o tot asa vrea sa-i fie si duhul nou dat de Dumnezeu.Psalmistu anticipat In prorocie avea sa vada ca; Intradevar, Dumnezeu va pune Duhul Lui cel sfant sa fie In cei mantuiti statornic,la fel ca si o inima noua zidita vesnic In cel rascumparat.

        Am spus des ca sunt unii care nu pot vedea sensul spiritual si se tin mortis de ce pot pricepe ei prin firea pamanteasca. Ap, Pavel este destul de explicit In a demostra ce este duhovnicesc si ce este firesc carnal. Si acestea In privinta de a analiza sau de a Intelege ceia ce Cuvantul ne relateaza. Spune el In Romani despre Legea lui Dumnezeu care este Cuvantul Sfant In totalitatea Scripturi. Iata cum citim in;Romani 7;14. Ştim, în adevăr, că Legea este duhovnicească: dar eu sînt pămîntesc, vîndut rob păcatului.Cu alte cuvinte, ce este duhovnicesc, spiritual se Intelege de cel ce este duhovnicesc,Carnea nu are nimic de aface cu ce este duhovnicesc.Iata dece Geneza ne aduce Inainte moartea omului spiritual. In el nu mai e nimic duhovnicesc sau spiritual care sa se ocupe cu ce este de natura spirituala. Apoi, nu poate mai avea o partasie cu Dumnezeiu care este Duh.

        Multora nu le convine acest Adevar pe care Cuvantul Sfant ni-l aduce Inainte. Deaceia acestia care sunt carnali, firesti, se ocupa cu sloganul acesta al pierderi mantuiri. Ei nu stiu ce spun pentruca nici nu stiu ce citesc daca Intradevar citesc Cuvantul cu seriozitate si interesc.Cel Care a primit aceasta inima noua si acest Duh al lui Dumnezeu este Incredintat ca; Psalmistul realizase el ca are nevoie de interventia lui Dumnezeu In viata lui. Deaceia Ii cerea lui Dumnezeu sa-i zideasca, sa-i dea o inima noua si un Duh statornic cum am spus mai sus,care nu sovaieste.Acesta este secretul Mantuiri lui Dumnezeu. Dar nu numai secretul ci si bucuria Mantuiri pe care cel nascut din nou o traieste intens. Fiecare se cunoste personal daca traieste acesta mantuire intens. Sau poate nici nu-i gusta dulceata ei In asteptarea Intalniri cu Domnul Isus. Daca Intradevar le este si lor Mantuitor personal.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: