vineri, 19 iulie 2019

Romani 8;37. Totuş în toate aceste lucruri ...............

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Romani 8;37. Totuş în toate aceste lucruri noi sîntem mai mult decît biruitori, prin Acela care ne-a iubit.

       Pentru a Intelege mai bine acest verset trebuie sa le citim cu atentie si versetele 35,ca sunt legate intre ele.Apoi, vom vedea care sunt toate aceste lucruri pe care Ap, Pavel le aduce Inaintea Fratilor dela Roma dar si In atentia noastra a tuturor.Din ele avem foarte mult de Invatat.Negresit daca suntem interesati sa ducem o viata de biruinta. Nu am niciun dubiu ca; Cel nascut din nou le pune la inima. El este interesat, preocupat, sa iasa biruitor In lupta vieti In toate ispitele, Incercarile si oricare situatie va veni In viata lui In calatoria aceasta vremelnica.El, ca Copil al lui Dumnezeu, are dorinta sa nu compromita numele lui Dumnezeu cel sfant.Si Ap, Pavel si toti rascumparatii Domnului Hristos dealungul istoriei au avut de luptat pentru as tine o viata biruitoarecurata In lupta cu Firea veche si cu toate ispitele care Isi gasesc adapost as spune In aceasta fire pacatoasa.

        Apostolul spune plin de Incredere;Totuş.Cu alte cuvinte el vrea sa spuna; Chiar daca vin acestea peste noi noi le putem birui.Dece pot cei rascumparati sa birui orice vin In viata lor?Si aici putem vedea un raspuns pecare Scriptura ni-l da fara a avea niciun drept de a comenta.Iata dece este cu putinta sa biruim cei care suntem ai Domnului Hristos;Filipeni 4;13. Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. Iata deci, cel care Il are pe Domnul Hristos nu poate duce lipsa de putere, ca sa iasa biruitor In ispitele vieti. Din nou am sa aduc Inainte pe unii care fac mult rau prin adunari cand propaga ideeia ca Domnul Isus se leapada de ai Sai.Numai cei ce au pasit In Adunare, Biserica, ca unii care nu sunt legati cu sangele Domnului Isus vor putea sa spuna ca; Acest Isus imaginar pentru ei, ar putea sa se dezica de ai Lui pecare i-a rascumparat cu Insusi sangele Lui.

        Dar cei ce sunt ai Domnului Hristos nici nu platesc atentie la ceia ce ar putea sa spuna unul sau altul din Adunare.Ei stiu, se cunosc pe ei Insusi ce viata duceau Inainte si vad si roadele unei vieti noi care este din Dumnezeu. Totuş în toate aceste lucruri. Nu are importanta ce poate veni peste un Copil al lui Dumnezeu. Dece? Hristos In voi;Coloseni 1;şi anume: Hristos în voi, nădejdea slavei.Nu are dece sa se teama un Copil al lui Dumnezeu, atat timp cat el este protectat de Dumnezeu In Domnul Hristos. Pentru unii poate aparea acesyte cuvinte pecare le-am pus din Cuvant o Utopie, ceva imposibil de realizat.Dar pentru cei ai Domnului Isus este nadejdea care Ii duce pana la Intalnirea cu Scumpul lor Mantuitor.Ce vrea Pavel sa spuna Inteleg ca nu este nimic care sa nu poata cel rascumparat sa nu iasa biruitor.El stie ca nu este singur si ca; Fiind In Domnul Hristos este asa cum am spus In protectia lui Dumnezeu.

        Apoi, Apostolul nu scapa din vedere sa-i Incredinteze pe Fratii lui ca;  noi sîntem mai mult decît biruitori. Sa luam bine seama la acest pronume personal spus la plural. Noi,Care noi? Negresit cei care sunt ai Domnului Hristos rascumparati. Unii sau varat printre cei ce sunt ai Domnului Hristos In Adunare. Cum este si acesta care a strans In jurul lui pe alti neaveniti sa-l sustina In aberatia lui.As putea sa-i dau numele lui si al altora. Dar Fratii Il cunosc destul de bine. Unul ca acesta si alti care sunt de parta lui nu se pot Incadra In; Noi.Ei nu apartin Domnului Hristos. O spun cu toata temera. Daca ar fi ai Domnului Hristos ar tine la unitatea Adunari. Dece? Pentruca acolo unde sunt doi sau trei care vin sinceri la strangereeste si Mantuitorul lor scump In mijlocul lor.Matei 18;20.Acestia sunt In mijlocul Fratilor si ale Surorilor ca niste Intruzi.As Indrazni sa spun ca nu au intrat pe Usa, Poarta, care este Domnul Isus.

        Apostolul ne arata cum este posibil sa fim mai mult decat biruitori.Si versetul continua;prin Acela care ne-a iubit.Apostolul scoate In evidenta dragostea Domnului Hristos pentru cei rascumparati ai Lui.Nu si pentru acesti intruji. As Indrazni sa spun ca; In strangerea la lolalta sunt doua meste. Spun asta Bazat pe ceia ce citim In Cuvant. Iata pe unii care se strangeau ca ori care alti zicand ei ca sunt crestini cele spune Apostolul;1 Corinteni 10;21 Nu puteţi bea paharul Domnului şi paharul dracilor; nu puteţi lua parte la masa Domnului şi la masa dracilor.1 Corinteni 21 Nu puteţi bea paharul Domnului şi paharul dracilor; nu puteţi lua parte la masa Domnului şi la masa dracilor.Din acest verset am scris cu alta ocazie de ignoranta unora care se numesc crestini.Acestia vin la strangerea celor rascumparati ca la un Partty o strangere oare care.Nesocotind prezenta Domnului Hristos.

        Pe acestia care vin si nesocotesc strangera In jurul Domnului Isus, I-mi permit sa spun fara nici-o retinere dar cu toata temerea ca;Ei sunt niste cadavre spirituale. Cu alte cuvinte nu le poti cere sa fie sensitivi la Cuvantul lui Dumnezeu. Cei rascumparati Adica, Noi care ne bucuram Intens de Mantuirea Domnului Isus dorim sa cinstim Numele Lui cel sfant In strangerile noastre la olalta. Si tot odata In trairea unei vieti printre semenii nostri pentru a face dovada ca; Suntem ai Domnului Isus si ca, El locuieste In noui.Da, numai acestia nascuti din nou se pot Incadra In acest pronume personal Noi. prin Acela care ne-a iubit.Am citit de unul care spune ca; Isus este pentru toti. Parca ar fi un obiect pe care poate sa Il cumpere orcine. Sau, ar sta la Indemana orcui. Este o Intelegere a minti omenesti care este fireasca,carnala.

        Avem In Cuvant cine se poate bucura de acest Dar al lui Dumnezeu   Fiul Sau. Am pus des versete care Însuși Domnul isus le-a rostit. Aceste versete Implica pe Dumnezeu Tatal Lui.Ioan 6;44 si 37.In fata acestor cuvinte pe care Domnului Isus le aduce In atentie In mod expres trebuie sa tacem oricare am fi noi si sa le Insusim fara comentariu.Ma adresez Fratilor si Surorilor care sunt sinceri si nu au nici un interes de a veni la Adunare decat sa se Intalneasca cu Fratii si Surorile In jurul Domnului Isus Intrun cadru festiv de sarbatoare.Aceasta le este motivatia inimi lor. Si se vede prin atitudinea pe care o au In strangerea la olalta unul pentru altul si Impreuna pentru Mantuitorul lor Scump.Am pus Intrun posting anterior doua Intrebari pe care cineva le-a ridicat anume;cu cine sa ma strang si cu cine sa particip la masa Domnului. Domnul Isus ne da reper cum sa-i indentificam pe cei care sunt ai Lui si pe cei care sunt furisati cum Ii numeste ao, Pavel. Ii veti cunpste dupa roade. Cu alte cuvinte, uitate In viata lui, a lor si vei vedea maotivatiile inimi.

John Balarie
Los Angeles California!



         

Niciun comentariu: