sâmbătă, 14 septembrie 2019

Nahum 1;7. Domnul este bun, El este un loc de scăpare ...........

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Nahum 1;7. Domnul este bun, El este un loc de scăpare în ziua necazului; şi cunoaşte pe cei ce se încred în El

        Un verset care ne arata unul din multele atribute ale  lui Dumnezeu care le egzerseaza In relatia Lui cu omul.Am putea enumara aceste atribute pentruca le gasin In Cuvant pe toate. Cu alta ocazie am enumarat multe din aceste atribute. Dece am facut asa? Pentruca am fost provocat de unul care se crede crestin dar care si-a lasat Nevasta si copii si a luat pe alta. Si m-a sunat si mi-a spus dupace, as Indrazni sa spun ca l-am atacat pe latura seriozitati ca Parinte. Mi-a spus acest atribut al lui Dumnezeu ca este dragoste sau cu alte cuvinte, bun.Iata deci ca sunt si unii printre cei care se cred crestini dar,Isi permit ce vor ei. Implicand pe Dumnezeu care are ochiul ca para foscului si nu Ingaduie Pacatul.Unii din noi poate nu cunosc definitia Pacatului asa cum Il vede Dumnezeu. Am dat acest caz si mai sunt si altele similiare printre cei pe care Ii cunosc ca”crestinii”

        Dar sa vedem ce spune Prorocul Nahum.Domnul este bun, Spuneam cu alta ocazie felul de cum Inteleg eu acesa afirmatie a Prorocului Nahum. Ca sa sti ca Domnul este bun mai Intai as Indrazni sa spun daca l-ai testat bunatatea Lui In viata ta.Negresit daca ai ajuns sa Il cunosti personal pe Dumnezeu. Cei mai multi sustin ca Il cunosc dar viata, pe care o traiesc dovedeste contrariu. Oricare ai fi nu poti afirma cum afirma Prorocul despre Dumnezeu cu certitudine ca Domnul este bun. Trebuie sa Il cunosti, sa ai o partasie cu El asa cum am spus mai sus. Si abia apoi vei putea sa folosesti aceste cuvinte.Nu poate contesta nimeni ca;Domnul nu este bun. Daca suntem atenti noi care ne socotim Crestini vom vedea ca; Pe langa bunatatea Lui ,Domnul foloseste si alt atribut cand gaseste de cuvinta Disciplina. 

        Un alt atribut pe care Il aplica celor care se numesc crestini. Dece acestora? Pentruca ei folosesc numele Lui Dumnezeu fara sa-Lcunoasca personal. Daca l-ar cunoste, ar realiza ca; Si acesta discipina pe care o aplica,face parte din atributele lui Dumnezeu. Atunci se pune Intrebarea; Nu mai este bun? Ei uite, ca cei mai multi dintre noi pot spune ca; Luam bunatatea Domnului ca un lucru de apucat.Nu tot asa ne convine cand acelasi Domn care este bun ne aplica disciplina. Si sunt multe alte atribute pe care Dumnezeu le Intrebuinteaza  cand gaseste de cuvinta. Nahum Il vedea ca este bun fata de Poporul lui. Dar cunoastem din istoria zbuciumata a acestui Popor Israelit pamantesc ca; Dumnezeu pe langa bunatatea Lui care si-a aratat-o deseori a Intrebuintat si pedeapsa. Pentruca, In definitiv, ce este disciplina decat o pedeapsa.

        Dar fata de cine este Domnul bun?Aceasta este Intrebarea de baza pe care toti care spun ca sunt crestin ar trebui sa si-o puna fiecare. Si atunci ar ajunge la concluzia ca; Domnul este bun fata cu cei ce se tem de El. Sau sa folosesc cuvintele din versetul de mai sus care spun; cei ce se încred în El..Sau, cu alte cuvinte,cu cei ce Il cunosc ca Dumnezeu care i-a directata la Fiul Sau sa capete viata vesnica.Poate cei mai multi apeleaza la spusele celui de care am amintit mai sus ca; ca Dumnezeu este dragoste. Apoi, sunt unii care se grabesc sa spuna ca;Domnul este bun fata de toata lumea.Prorocul Nahum nu spune asa.El face anumite precizari cum de fapt si Psalmistul si alti Proroci fac diferenta cu cine este Domnul bun.El este un loc de scăpare în ziua necazului; Sigur ca atunci cand omul oricare ar fi el cand este In necaz cauta un loc de scapare.Sau, Indraznesc sa spun un adapost.

        Fie ca sunt fenomene In natura pe care omul nu le poate controla, fie ca sunt necazuri sufletesti. La aceste necazuri sufletesti as dori sa ne oprim putin. Necazuri sufletesti au si cei necredinciosi dar si cei care sunt ai Domnului Isus. Numai ca, astfel de necazuri sufletesti, nici pe acestea nu le poti stapani, controla. Uneori ne rapun si ne pierdem echilibru. Prorocul Naum si el era om si avea o legatura cu Dumnezeu  a avut si el necazurile lui, sau, aduce In atentie la modul general referindu-se la poporul lui Israelit.Unde sa te duci cand necazul te ataca si uneori se tine dupa tine? Daca privim la starea de Copil al lui Dumnezeu caruia Ii spun Copiii Lui Tata,vom vedea ca; Singurul loc de scapare, de refugiu este numai In Dumnezeu. Dar daca privim la cei care nu au fost nascuti din nou ,dar totusi se numesc crestini,vom vedea ca ei alearg la oameni.

        Fie la modul literal sau spiritual. Sunt unii din asa zisi crestini care merg la consilieri sa fie consiliati. Ce poate omul oricare ar fi el sa faca? Pe vremuri era o cantare care spunea de necazuri ca ele te Indeamna mai langa Domnul meu mai langa El. Cu alte cuvinte, te obliga ca Copil al lui Dumnezeu sa apelezi sa Iti gasesti adapostul la Dumnezeu. Indraznesc sa spun ca; Nu rareori aceste necazuri fie ele firesti sau sufletesti sunt Ingaduite de Dumnezeu.Dece? Tocmai ca sa ne dea un prileji de cercetare adanca si sa ne Indemne sa Il cautam pe El.Aici, asi adaoga la aceste necazuri si nevoia de Pocainta ca sa te Incadrezi ca Domnul sa-ti fie un loc de scapare.Iata cine sunt cei care alearga la Domnul.şi cunoaşte pe cei ce se încred în El. Cei ce sunt ai Domnului Hristos sunt cunoscuti de Dumnezeu pentruca El i-a nascut din nou si acum sunt copii ai Lui.

       Ca ei se Incred In El ? Este ceva natural ca copilul sa se Increada In Tatal lui. Psalmistul are ceva de spus In privinta asta;Psalmul 105;4. Alergaţi la Domnul şi la sprijinul Lui,căutaţi necurmat Faţa Lui! Ei bine, cel ce nu a fost nascut din nou care nu este copilul Lui Dumnezeu, nu are cum sa alerge la Domnul.El alearga la diferite mijloace omenesti cand este In necaz. Dece nu alearga la Domnul? Pentruca, nu Il cunoaste. Si daca nu Il cunoaste nici partasie cu El nu poate avea. Iata deci, privilegiul dat de Dumnezeu Copiilor lui. Acces direct la Dumnezeu care le este Tatal lor.Iata dece Cuvantul este destul de explicit In privinta Mantuiri capatata prin credinta.Si acestia care alearga la Domnul si sunt mantuti, nu au niciun merit. Dece? Pentruca au fost socotiti neprihaniti prin credinta data ca dar de Dumnezeu.Efeseni 2;8. Cu alte cuvinte, nu au nimic din initiativa lor personala care sa Ii directeze spre Domnul. Cine Ii directeaza este aceasta credinta capatata dela Dumnezeu.Prorocul Naum vedea anticipat pe acesti Copii ai Lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: