duminică, 29 septembrie 2019

Psalmul 121;3. Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul;.................

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 121;3. Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul;Cel ce te păzeşte, nu va dormita.

        Iata o garantie pe care o da Dumnezeu In prorocie prin Psalmist anume; Sigur ca este sau mai precis a fost atunci la vremea aceia pentru Poporul Israel ca un tot ca popor pamantesc al lui Dumnezeu. Azi dupa venirea Domnului Isus lucrurile sau schimbat fundamental. Ce vreau sa spun este ca; Domnul Isus la Cruce a produs un Popor Ceresc care sa fie pentru vesnicie al lui Dumnezeu. Am spus, ca a  produs, cu toate ca a fost cineva care a zis. Nu a produs . Acest cuvant l-asi transforma mai pe Inteles asa; A creiat o finta noua cu caracter ceresc. As zice; a nascut un Popor Ceresc.Iata dece cei Rascumparati sunt Indemnati sa caute locurile de sus unde Domnul Isus sade la dreapta lui Dumnezeu;Coloseni 3'1;Dacă deci aţi înviat împreună cu Hristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Hristos şade la dreapta lui Dumnezeu.

        Apoi,noi, care noi sau voi? care ati fost nascuti din nou, care ati fost Inviait din moarte spirituala nu mai sunteti pamantesti ci duhovnicesti, spirituali si lucrurile spirituale se gasesc sus nu pe pamant.Romani 8;9. Voi însă nu mai sînteţi pămînteşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui. Acest verset chiar daca a fost adus Inaintea Israelitilor el, are aceiasi valabilitate de a fi aplicat si In vietile acestor care sunt duhovnicesti.Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul;Asa cum spun des si aduc In atentie faptul ca cei rascumparati, nascuti din nou nu mai sunt In structura lor sufleteasca pamantesi ci spirituali. Spun ca, In structura lor sufleteasca pentruca, odata cu nasterea din nou Dumnezeu a implementat as zice si In acest trup de carna pacatos aceasta structura noua din Dumnezeu.

        Ei bine, In Intelegerea pe care o am din Cuvantul armonizat acum, noi In care Dumnezeu a pus aceasta structura noua cautam lucrurile de sus. Este adevarat si nu vreau sa fiu Inteles gresit ca nu mai avem nimic de aface cu pamantul. Dar noi iubim pe Mantuitorul nostru si Il cautam unde El sade la dreapta lui Dumnezeu. Pamantul pentru cei ai Domnului Isus Indraznesc sa spun ca este locul nostru temporal, facultativ. Cu alte cuvinte, de aici ne tragem egzistenta aceasta fizica vremelnica,pentru acest trup. Trup, care se va termina ,va fi schimbat In trup de slava ca al Scumpului nostru Mantuitor. Iata dece Psalmistul aduce In atentie In prorocie ca; Dumnezeu, nu va îngădui să ţi se clatine piciorul;Cui? Celor pe care El ia nascut din nou. Cu alte cuvinte, sunt protejati de El.

         Sigur, ca vor fi si uniii Frati care nu vor fi de acord ca acest verset si cu multe altele din Vechiul Testament sa le ia de bune pentru ei sau pentru noi toti cei din Noul Testament. Dar avem In Cuvant un loc si ma multe care ne arata ca;2 Timotei 3;16. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, 17. pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.Asa dar, cei care gandesc ,sau separa ce este din Vechiul nu au ajuns sa Iubeasca Intreg Cuvantul lui Dumnezeu. Ce fac ei? Se frustreaza singur de dulceata Cuvantului lui Dumnezeu In tolatitatea lui. Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul;Daca de Israeliti Dumnezeu lua grija lor ca Popor pamantesc temporal, cu cat mai mult celor nascuti din nou de El nu de om.

        Nasterea din nou, schimbarea structurei sufletesti e o lucrare divina.La aceasta structura omul nu are nici-o putere si nici-o contributie.Dumnezeu da garantie Copiilor Lui ca nu le vaIngadui. Dece? Pentruca dela clatinare se produce caderea. Si nu e posibil ca cel care a fost nascut din nou sa cada. Dece nu este posibil sa cada? Pentruca este tintu de ambele maini de Domnul Isus si de Dumnezeu tatal. Spuneam altadata si locul unde putem vedea acest adevar.Si Il mai pun din nou pentruca este crucial.Ioan 10;28. Eu le dau viaţa vecinică, în veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mîna Mea. 29. Tatăl Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decît toţi; şi nimeni nu le poate smulge din mîna Tatălui Meu.Si iata cum continua versetul, cu a alta garantie de asigurare anume; Cel ce te păzeşte, nu va dormita.Cine ia grija unui copil la modul literal fizic? Negresit ca parintele nu-l lasa prada slabiciunilor lui si nici celor de afara care ar putea sa-i faca rau.

        Ca orice copil are In el aceasta vulnerabilitate.La fel Dumnezeul nostru a celor nascuti din nou care suntem Copii ai Lui suntem vulnerabili si El ne cunoaste.Iata dece El, Tatal nostru, nu dormiteaza ca sa pazeasca pe Copiii Lui. Cu toate ca, cei mai mult asa zisii crestini pun la Indoiala ceia ce Cuvantul ne arata, ne Invata.Nu avem deaface cu un Dumnezeu ca si un arecare parinte iresponsabil care lasa pe copilul lui la voia Intamplari, ne pazit.Acestia care sustin ca; Mantuirea se pierede nu sunt nascuti din nou ca sa poata expiermenta aceasta protectie dumnezeiasca.Ei stau asi zice, Intepeniti In ce au fost Indoctrinati de altii fiind ei chiar si Invatacei. In Intelesul pe care Il am din Cuvantul armonizat este ca;Avem deaface cu un Dumnezeu responsabil, iubitor si plin de dragoste pentru copiii Lui. 

        Personal fac o diferenta In denumirea de crestin si de Copil al lui Dumnezeu. Numele de crestin este dat de om dupa Domnul Isus. Dar numele, denumirea, de Copil al lui Dumnezeu, sau, nasterea din nou care aduce cu ea o fiinta noua este din Dumnezeu.1 Ioan 4;4. Voi, copilaşilor, sînteţi din Dumnezeu;Despre aceasta nastere din nou, Insusi Domnul Isus Ii spune lui Nicodim;Ioan 1;„Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.“ Sigur, ca Nicodim nu a putut sa priceapa, sa Inteleaga acest termen a lasteri din nou care asa cum am mentionat este divin, de natura dumnezeiasca. Cum nici azi nu sunt multi care Il pot Intelege. Deaceia aceastia se Invartesc In jurul numelui de crestin.Ei formeaza comunitati de asa zisii crestini. De diferite confesiuni pe care omul le-a dat un nume al lor soecific ca sa deoasebeasca unii de altii prin anumie semne de natura pamanteasca, omeneasca.Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni sinceri si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: