sâmbătă, 14 iulie 2012

1 Chronicles 29:15 Înaintea Ta, noi suntem niste strãini si locuitori,



1 Chronicles 29:15  Înaintea Ta, noi suntem niste strãini si locuitori, ca toti pãrintii nostri. Zilele noastre pe pãmânt sunt ca umbra, si fãrã nici o nãdejde.

1 Chronicles 29:15  For we are strangers before thee, and sojourners, as were all our fathers: our days on the earth are as a shadow, and there is none abiding.

Am pus si traducerea King James din engleza.Aici vedem ca scrie calatori nu locuitori. Cred ca face diferenta si inca mare.A fi locuitor a unei tari este una si a trece prin ea ca si turist este cu totul alta.Cred ca David se refera ca suntem in calatorie. Dece in calatorie? Pentruca tara s-au destinatia cello rascumparati este cerul, nici de cum pamintul. Mintuitorul spunea, impartia mea nu e din lumea aceasta.Atunci dece sa fie a mea care spun ca El i-mi este Mintuitor.

Cu alte cuvinte Psalmistul conclude ca, Fiind calatori nu avem un statut permanent aici pe pamint.David ca despre el este vorba, a ajuns la aceasta concluzie ca nu numai el dar noi toti suntem sraini si calatori aici.Pentru unul calatoria este mai lunga , iar pentru altul este mai scurta. Oricum interesant este ca nici unul dintre cei care se nasc nu ramine aici vesnic.
Constient fiind ca calatoreste supt supravegiarea lui Dumnezeu a spus aceste cuvinte, Înaintea Ta,Suntem noi cei care pretindem ca il avem pe dumnezeu ca Tata ca traim( calatorim) in prezenta lui Dumnezeu?Vai ce fel ar trebui sa ne traim viata aceasta scurta, care este  asemanata ca si o calatorie. Oricit de lunga ne pare calatoria ea se va sfirsi odata. noi suntem niste strãini si locuitori, Straini, pentruca suntem in tranzite, tara noastra nu este aici.
Hebrews 11:16  Dar doreau o patrie mai bunã, adicã o patrie cereascã.
Copilul lui Dumnezeu nu is infige radacinile aici in pamint. El trebuie sa fie deslegat de tot ce e pamintesc.Sa fie gata sa-I raspunda Domnului la chemarea lui, aici sunt Doamne(Here I am o Lord,)Dar David a facut o constatre pe care nu toti realizeaza ca si parintii lor au fost in treacat pe aici. Si fiecare s-au oprit la propia destinatie. Zilele noastre pe pãmânt sunt ca umbra, sa ne uitam putin la umbra cum se desfasoara ea. Este intr-o continua miscare.

Stai in ziua calduroasa la umbra unui copac dar deodata te trezesti ca a venit soarele peste tine.Umbra se misca . Iata dece face El aceasta asemanare a vieti noatre cu umbra.
Si fãrã nici o nãdejde. Aici, as dori sa fac o precizare in cele spuse de David. Dumnezeu  s-a  purtat cu poporul Israel ca un popor pamintesc. Ei aveau promisiuni pamintesti si o tara paminteasca.Avraam a iesit din Haran si a ajuns in Canan.Cel rascumparat a fost scos din lume si are destinatia cerul.Parintii nostrii spune el,fara nadejde. Intrebarea se pune , sunt cei pe care Domnul Isus i-a mintuit fara nadejde? Raspunsul este categoric nu.Iata ce citim cu privire la nadejdea celui rascumparat.

1 Timothy 1:1  Pavel, apostol al lui Isus Hristos prin porunca lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, si a Domnului Isus Hristos, nãdejdea noastrã, 1 Thessalonians 4:13  Nu voim, fratilor, sã fiti în necunostintã despre cei ce au adormit, ca sã nu vã întristati ca ceilalti, care n-au nãdejde.

Erau printre cei care fregventau adunarea si unii care nu aveau nadejde. Dece? Pentruca nu toti care sunt in adunare sunt nascuti din nou.Aceasta este o realitate trista.Oricum , Iata dece spun ca, Scriptura este spirituala. Ce ne-am face noi cei din dispensatiunea harului daca am lua ce scrie in acest verset la modul literal? Ar fi dezastru am cadea si noi ca cei din Tesalonic. Apoi Mintuitorul  da garanti celor rascumparati spunind, John 14:19  Peste putinã vreme, lumea nu Mã va mai vedea, dar voi Mã veti vedea; pentru cã Eu trãiesc, si voi veti trãi. Dumnezeu sa fie slavit prin trairea noastra  scurta in drum spre patria cereasca.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: