miercuri, 11 iulie 2012

Joshua 24:15 si dacã nu gãsiti cu cale sã slujiti Domnului,




Joshua 24:15  si dacã nu gãsiti cu cale sã slujiti Domnului, alegeti astãzi cui vreti sã slujiti: sau dumnezeilor cãrora le slujeau pãrinii vostri dincolo de Râu, sau dumnezeilor Amoritilor în a cãror tarã locuiti. Cât despre mine, eu si casa mea vom sluji Domnului."

Poporul era departe de Dumnezeu. Defapt a fost in istoria lui Israel perioade de alternat cind catre Dumnezeul cel viu cind catre dumnezeilor popoarelor printre care locuiau. Asa se intimpla si in situatia de fata. Iosua se vede nevoit sa se adreseze poporului cu aceste cuvinte, alegeti astãzi cui vreti sã slujiti: La acea vreme Dumnezeu vorbea prin proroci s-au chiar imparatilor s-au conducatorilor poporului.

Azi Dumnezeu vorbeste celor rascumparati care sunt popor al Lui , prin Cuvintul scris lasat, la indemina fiecaruia dintre noi.Iosua le spune sa aleaga.Era in puterea lor si as zice, la discretia lor cui sa slujasca. Astazi celor  rascumparati, intrebarea nu mai are sensul literal. Dece? Pentruca, pentru cel care a fost adus la viata cu Domnul Hristos nu este o alta alternative decit sa slujesti Domnului care te-a rascumparat. Trist este ca printre cei care pretend ca sunt ai Domnului Hritos nu are el primul loc in vietile lor.

Este un semn de intrebare cind noi alegem alti dumnezei carora ne dedicam timpul nostru liber. Sunt o gramada de dumnezei carora ne grabim sa le inchinam timpul nostru.Dar care ar putea sa fie dumnezei pe care ii allege unul s-au altul?Sigur ca la ce ti mai mult si ce iti ocupa timpul mai mult acestia sunt fara doar si poate dumnezeii tai. Cind stai de vorba cu unul dintre acestia care au decis sa  slujeasca dumnezeilor lui, rami stupefiat de lipsa de putere, de cunostinta, din viata lui despre Cuvintul lui Dumnezeu. Dece? Asa cum am spus ,is dedica timpul pentru acesti dumnezei straini.Dar Iosua spune ca, si parintii lor au slujit altor dumnezi decit celui adevarat.

Este normal daca parintii se ocupa cu slujirea la alti dumnezei ca si copii lor sa urmeze faptele parintilor.Ei slujisera  dincolo de Râu,dar si aici dupa ce au trecut riul ei slujeau dumnezeii\lor Amoritilor în a cãror tarã locuiti.Deci tot dumnezeilor straini.Daca trecem la asemanarea cu noi, am fost dincolo de riu cind prin natura noastra slujeam acesto dumnezei straini. Dar iata ca si dupa ce am trecut riul , tot dumnezeilor straini slujim unii dintre noi. As asemana (RIUL) cu iesirea din lume si intrarea in (Adunare)Poate pare curios, dar asta este realitatea in viata multora dintre noi.

Nu este nici-o deosebire din trecut. Alergam la fel ca cei ce nu il cunosc pe Domnul Isus ca Mintuitor personal.Iosua  se simte obligat sa le adreseze aceste cuvinte ca un avertisment. . Cât despre mine,Ce vrea sa spuna el cu aceste cuvinte? Negresit ca se debaraseaza de ei si ia grija de casa lui. Dece asa? Pentruca la sfirsit fiecare este responsabil inaintea lui Dumnezeu de familia lui.Noi astazi daca tratam lucrurile asa de usor, sa nu fim suprinsi ca si copii si nepoti nostri ne vor urma in acest fel de viata pe care noi l-am adoptat.

Iosua simtea o mare responsabilitate pe care Dumnezeu i-a pus-o pe umerii lui pentru a conduce poporul. Simtim noi aceasta responsabilitate fata de familia pe care Dumnezeu ne-a incredintat-o sa slujim Domnului cu toti? Iosua a inteles ca nu poate sa forteze lucrurile asupra poporului. Dar cu noi este cu totul diferit. Familia este restrinsa si ne este data personal.

Citi dintre cei care se numesc credinciosi au luat aceastta hotarire sa spuna ca Iosua, Cât despre mine,Sunt famiili care copii au luat-o razna si sunt pe undeva mai rai decit cei care provin din case de necredinciosi.Si ce e mai trist, este ca acesti parinti vorbesc in fata fratilor iar copii lor sunt in lume. Ce vreau sa spun este, ei incearca sa “invete” pe altii dar pe ai lor nu. Vine o vreme care vom da socoteala de responsabilitatea pe care am avuto pe cind copii erau supt acoperamintul nostru de felul cum am actionat la vremea aceia.

Mi-a fost dat sa vad situatii din casa celor care se ocupa cu vestirea Cuvintului altora si la ei era dezastru.Numai un om inconstient poate actiona in felul acesta. Cei care sunt responsabili si inteleg ca , administreaza ceia ce Dumnezeu le-a incredintat , ei platesc atentie la tot ce fac.Iosua spune cui slujeste el si casa lui. eu si casa mea vom sluji Domnului."Cu alte cuvinte nu altor dumnezei.Domnul sa dea intelepciune celor care sunt tineri azi si au famili. Sa creasca copii spre slava lui Dumnezeu si spre fericirea lor.Cei care si-au neglijat casa si s-au ocupat mai mult de casa lui Dumnezeu, traiesc azi consecintele acelei periode cind trebuiau sa se ocupa de casa lor si mai apoi de a lui Dumnezeu.Pentruca Dumnezeu is are El credinciosi Lui pe care ii foloseste in asa fel ca sa nu-si neglijeze casa lor.

1 Timothy 3:4  sã-si chiverniseascã bine casa, si sã-si tinã copiii în supunere cu toatã cuviinta.
5  Cãci dacã cineva nu stie sã-si cârmuiascã bine casa lui, cum va îngriji de Biserica lui Dumnezeu?Avem aici in aceste doua versete din 1Timotei care sunt conditile de a ne putea califica sa lucram in Casa lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California

Un comentariu:

crio spunea...

Multumesc mult pentru ganduri..
Cu ajutorul Lui am ales si inca aleg sa-L slujesc pe El...si sper ca in curand si cei din familia mea vor alege asta..
Pentru mai multe detalii despre mine si lucrarea in care sunt puteti intra pe www.studav.co.cc