luni, 2 iulie 2012

Psalms 15:1 Doamne, cine va locui în cortul Tãu?



Psalms 15:1  Doamne, cine va locui în cortul Tãu? Cine va locui pe muntele Tãu cel sfânt?
2  Cel ce umblã în neprihãnire, cel ce face voia lui Dumnezeu si spuneadevãrul din inimã.

Nu stiu citi dintre noi am zabovit la acest psalm si in mod deosebit la primele doua versete.Psalmistul intreaba pe Dumnezeu. Doamne, cine va locui în cortul Tãu? Gindesc ca ar fi bine ca fiecare din noi sa ne punem aceasta intrebare noua insine.Ceva putin modificata. Doamne ma calific eu sa locuiesc in Cortul tau?Sigur ca daca suntem sincere cu noi insine , ne analizam si vom vedea unde ne aflam in relatia noastra cu Domnul Isus, daca o avem.

Cel nascut din nou nu are dubiu ca va locui in Cortul lui Dumnezeu.dece? pentruca aceasta nastere din nou pe care a facuto Dumnezeu ne-a dat dreptul sa ne numim copii ai Lui. Deci facem parte din casa lui Dumnezeu din Cortul Lui.Cortul in vechime era locul unde se intilneau israelitiiin prezenta lui Dumnezeu. Veneau acolo constienti ca  Dumnezeu,este in mijlocul lor.As spune ca, este un privilegiu pe care il au cei rascumparati de a locui impreuna cu tatal lor. Si asta pentruca face parte din casa Lui.Suntem noi constienti care ne stringem in casa lui Dumnezeu, ca In mijlocul nostru se afla Domnul Isus?Cuvintul ne  spune, Matthew 18:20  Cãci acolo unde sunt doi sau trei adunati în Numele Meu, sunt si Eu în mijlocul lor."

In caretea Apocalipsa vedem acolo un munte. Este Muntele Sionului. Revelation 14:1  Apoi m-am uitat, si iatã cã Mielul stãtea pe muntele Sionului si împreunã cu El stãteau…..Am gasit in enciclopedie aceasta explicatie cu privire la ce ar insemna Sion(Zion).  it may be derived from the Hebrew root ''ṣiyyôn ("castle") Deriva din radacina ebraica (Castel). Cu alte cuvinte un loc de adapost precum il vede David.

Un loc de adapost , in siguranta, un loc de pace, de odihna.Cine va locui in acest castel pe acest Munte?Psalmistul asa cum vedem il intreaba pe Dumnezeu . Dar nu asteapta raspunsul dela El.Cunostea care sunt conditiile care te indreptateste sa poti locui impreuna cu Dumnezeu ,in Cortul Lui cel sfint.Raspunsul si-l da el insusi. 2  Cel ce umblã în neprihãnire,Ei bine, sa umbli in neprihanire , inseamna sa fi Un crestin integru, un copil al Lui dumnezeu.Si celelalte conditii care sunt aratate in continuare deriva din starea de copil al Lui Dumnezeu.

Sa spui adevarul din inima, este parte componenta din caracterul copilului lui Dumnezeu.Facind voia lui Dumnezeu, as intelege ca, esti intr-o continua dependenta de El. Ca si copilul de Tatal lui.Cum adica sa spui adevarul din inima? Da, sunt printre cei care se considera credinciosi unii care cu greu le scapa adevarul pe buzele lor.

Cind ii intrebi se straduiesc cum pot mai bine sa-l ascunda pe adevar.Iata ce character trebuie sa aiba cei care vor sa locuiasca in cortul lui Dumnezeu pe muntele Lui cel sfint. Daca se gasesc alte elemente in viata noastra straine de cele pe care Cuvintul le aduce in atentie , ar trebui sa ne cercetam sa vedem asa cum am spus mai sus daca apartinem  lui Dumnezeu, ca sa locuim cu El.
Domnul sa ne dea un duh de cercetare sa vedem unde ne aflam in reletia cu El.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: