miercuri, 7 august 2013

1 Corinthians 15:10 Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt.



1 Corinthians 15:10  Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt. Si harul Lui fatã de mine n-a fost zadarnic; ba încã am lucrat mai mult decât toti; totusi, nu eu, ci harul lui Dumnezeu, care este în mine.

Apostolul era constient ca, nu el ci Harul lui Dumnezeu este cel ce lucreaza spre slava lui Dumnezeu.Si el ca si noi toti din toate vremurile, avem tendinta sa spunem ca noi am facut asta sau aceasta lucrare.Sigur ca Ap, Pavel se referea la lucrarea pentru Dumnezeu, in cimpul evangeliei. La noi in general lucrurile sunt mult mai complicate. Ajung unii din noi sa spuna ca, daca nu era el sau  nu se facea asta sau asta, la nivel pamintesc dar si la nivel spiritual.Si Ap, Pavel este de o sinceritate pe care mai ales in zilele noastre o intilnesti rar sau chiar de loc printre cei ce se considera ca au fost chemati sa lucreze in cimpul evangeliei.Iata ce spune el, Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt.
Cineva ar fi putut s ail intrebe, “ce esti Pavele” Sigur ca el, ar fi spus ca, este Apostol, si ca Lui I s-a incredintat Neamurile sa le duca evangelia. Dar era asa de modest ca nu a incercat sa scoata in atentie acest aspect.Pavel daca ar fi fost calauzit de firea paminteasca ar fi avut tot dreptul sa is etaleze cunostintele, pregatirea intelectuala printre frati.Nu a facut-o pentruca era constient ca  in aceasta lucrare nu a venit el de buna voie.Cunoastem cum Domnul Hritos l-a intilnit si ce a urmat dupa acea intilnire cu El pe drumul Damascului. Asa ca, nu indraznea sa se scoata pe el insusi in evident.Si vai citi au fost dealungul istoriei crestine care sau scos pe ei insasi in evidenta.

 Dar nici astazi in zilele noastre lucrile nu stau altfel.Am vazut ca sunt unii care incepe predica cu ei insasi. Dup ace se introduce pe ei , apoi spun si cite ceva din ce au citit. Ap, Pavel se ferea sa iasa in evidenta.Vroia ca Mintuitorul sa aiba intetetate in toate.Ne aducem amintae ca el spune aceste cuvinte,”Cunosc un om in Hritos”Nu a indraznit sa spuna ca el este acest om.Apoi el spune ca acest har al lui Dumnezeu care se desfasura in el, lucra prin el,nu a fost zadarnic. . Si harul Lui fatã de mine n-a fost zadarnic; Cind esti constient ca nimic nu iti apartine, si ca harul lui Dumnezeu face toata lucrarea, atunci nu indraznesti sa opstructionezi,Sa faci zadarnic acest har pe care Dumnezeu la pus in tine cu un anumit scop bine determinat.

Am remarcat ca Pavel nu se ocupa de altii.erau unii care ii contestau lucrarea lui.Dar nici unii dintre acestia nu sunt cuprinsi in Scriptura. Dece? Pentruca nu harul lui Dumnezeu lucre prin ei. Asa cum am spus ceva mai sus, se scoteau pe ei in evidenta.Dumnezeu asteapta dela slujitorul Lui sa ii aduca cinste.sa il onoreze in urma harului pe care l-a pus in acest copil al Lui.A fost obligat la urma sa spuna ca,el si nu aceia care ii contestau ispravnicia au lucrat. ba încã am lucrat mai mult decât toti; Sigur ca el vorbea unora care se stringeau in adunare.Ah, citi mai sunt si azi prin Biserici, Adunari, care creiaza neintelegeri cu privire la cine este mai dotat spiritual.Si ce mult rau fac acestia celor care sunt sinceri si vin la Adunare sa se bucure in jurul Domnului Hritos.

Acestia sunt inconstienti ca fac rau. Daca si-ar da seama ca tot creditul ii apartine Harului lui Dumnezeu ar fi cu toti mai zmeriti(humble).Acestia sunt cei ce ii contesta lucrarea Apostolui.Si in final a lui Dumnezeu, pentruca El este Cel ce pune harul Lui in cel pe care vrea s ail foloseasca.Sunt prin Adunari frati care sunt simpli si modesti dar cu care iti este mai mare dragul, placerea ,sa stai de vorba din Cuvintul lui Dumnezeu. Dece? Pentruca au harul lui Dumnezeu.Si ca sa nu ii lase confuzi in privinta aceasta 
Apostolul le spune , totusi, nu eu, ci harul lui Dumnezeu, care este în mine. Sa-mi fie ingaduit sa spun, daca te crezi ca lucrezi pentru Dumnezeu si ca fara tine, Dumnezeu nu ar mai putea sa-si implineasca planul cu privire la mintuirea unui suflet sau altul,sa sti ca nu harul este cel care te directeaza in lucrare.Ci firea veche sau ambitia personala.

Pavel spune categoric, totusi, nu eu, Cum Pavele, dupa ce descoperire ai avut, pe care nimeni altul nu a avut-o asa spui, ca nu tu?Poate ca acestia de atunci carora Pavel le scria, dar si cei de azi care is asuma meritul intrun fel sau altul, ar sta in asteptarea la ce ar vrea Pavel sa mai spuna.Iata ce spune el, ce veste le adduce.ci harul lui Dumnezeu, care este în mine.Ma gindesc si sunt constient de ceia ce spun. Sunt unii care nu le cade bine aceste cuvinte ale Ap, Pavel.Asa cum am spus mai sus, oamenii oricare ar fi ei vor sa iasa in evidenta. Sa arate ce pot face ei. Prin asta fac dovada ca harul lui Dumnezeu nu este in ei.Dumnezeu sa aduca lumina in mintea si inima celor care cred ca sunt in lucrarea lui Dumnezeu sa recunoasca acest adevar.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: