duminică, 25 august 2013

2 Timothy 2:6 Plugarul trebuie sã munceascã înainte ca sã strângã rodurile.......


 2 Timothy 2:6  Plugarul trebuie sã munceascã înainte ca sã strângã rodurile.

Apostolul Pavel ii spune tinarului Timotei aceste cuvinte Plugarul trebuie sã munceascã înainte. Dece sa munceasca? Pentruca asa a stabilit  Dumnezeu dela primii oameni in Gradina Edenului. Genesis 2:15  Domnul Dumnezeu a luat pe om si l-a asezat în grãdina Edenului, ca s-o lucreze si sã o pãzeascã.Tinarul Timotei ca orcare tinar ar fi vrut sa vada roadele imediat. Tineretea este nerabdatore de a implini ce are de gind sa faca.O gradina nu te poti astepta sa iti dea roade fara ca sa fie lucrata in prealabil.Asa este la modul literal. Dar pe noi ne intereseaza cel spiritual. Nu avea de gind Pavel sa-l invete pe Timotei sa lucreze pamintul , avea altfel de lucrare pentru el.Ap, Pavel  facea referire la munca spirituala in care tinarul Timotei era chemat sa o faca.

Acum, ogorul , o gradina ,este asemanata in Cuvint cu Inima omului.Aici este mult de munca ca sa poti vedea dupa aceia roade spre slava lui Dumnezeu. Sigur ca, versetul are in vedere pe cei rascumparati. Timotei era trimis sa vesteasca evangelia.Roadele sunt cei in a caror inima lucreaza Dumnezeu si ii face copii ai Lui.Parca ar vrea Pavel sa-I spuna,Munceste si apoi dupa o munca asidua vei putea ca sã strângã rodurile. Negresit ca daca muncesti vei avea si bucuria de a vedea roade potrivit cu munca pe care ai depus-o.Munca este buna oricare ar fi ea, fie fizica sau cu atit mai mult cea spirituala. Vei avea satisfactie in ambele feluri de lucrare.Dar in mod deosebit la modul spiritual, acesta este interesul nostru.

As spune putin de Plugar. Cine este plugarul?Ma refer la modul spiritual.Cred ca este credinciosul insusi.Dar care este ogorul lui de activitate in care sa-si desfasoare munca de zi cu zi?Asa cum am spus ceva mai sus ,Inima noastra este pamintul sau ogorul in care trebuie sa lucram.Cei mai multi nu inteleg acest aspect ca trebuie sa lucram la noi insine, ca mai apoi sa fim intrebuintati de Dumnezeu in lucrarea lui.Muncesti din greu sa elimini tot ceia ce nu este dupa voia lui Dumneezu in inima ta, atunci vei avea satisfactia roadelor produse in inima.Si mai mult cei din jurul tau te vor vedea ca o gradina demna de admirat cu roade spre slava lui Dumnezeu si spre mintuirea celor ce te privesc.

 1Corinthians 9:10  Sau vorbeste El înadins pentru noi? Da, pentru noi a fost scris astfel; cãci cine arã, trebuie sã are cu nãdejde, si cine treierã grâul, trebuie sã-l treiere cu nãdejdea cã va avea parte de el.

Iata ca din nou Pavel vorbeste de cel care lucreaza pamintul.El ne spune ca aceste lucruri au fost spuse pentru noi. ? Da, pentru noi a fost scris astfel; Pavel face referire din nou la aratul ogorului(inimi) si cine ara daca nu Plugaru?Dar ca si Domnul Isus , el adduce aspecte fizice ca sa le putem intelege pe cele spirituale Daca privim cu nepasare lucrarea pe care trebuie sa o aplicam, sa o facem, in inima noastra, sa nu ne asteptam ca vom avea rezultate, roade.Si conclude Ap, Pavel cu acest cuvint nadejde Cind esti sincer cu tine insuti inaintea lui Dumnezeu, atunci El te ajuta sa lucrezi si sa ai izbinda in curatirea si aratul inimi tale.Am intilnit frati care is lua Biblia si porneau sa vesteasca evangelia altora, pe la sate sau in alte localiati.Dar nu lucrase in prealabil la ogorul inimi lor.Facea dovada asta insusi familial or.

Nu in zadar Ap, Pavel il atentioneaza pe tinarul Timotei zicind-ui, sã munceascã înainte ca sã strângã rodurile.Ca Dumnezeu sa binecuvinteze o lucrare care chipurile cineva o face pentru El, trebuie mai intii ca gradina ta ogorul inimi tale sa fie un model pentru alte ogoare(Inimi) .Trebuie multa perseverenta in ambele lucrari. Fie ca este la inima noastra sau la inima altora.Eliminarea tuturor ierburilor care impiedica ca ogorul (Inimi) sa fie pregatit pentru insamintarea cuvintului lui Dumnezeu.In Geneza spune ca si sa o pazeasca. Sigur ca in ogorul tau, daca nu esti atent ,sau nu te preocupa sa-l ti curat de alte ierburi, aceste  apar din nou. Iata dece este necesar ca ierburile sa nu fie lasate sa apara din nou. Proverbs 4:23  Pãzeste-ti inima mai mult decât orice, cãci din ea ies izvoarele vietii.Copilul lui Dumnezeu nu numai ca are obligatie sa-si pazeasca inima, dar este chiar doritor (interest)ca in ogorul Inimi lui sa nu mai dea alte lastare.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: