vineri, 2 august 2013

Ecclesiastes 11:1 Aruncã-ti pâinea pe ape,



Ecclesiastes 11:1  Aruncã-ti pâinea pe ape, si dupã multã vreme o vei gãsi iarãsi!

Avem aici doua versete care nu stiu cum le inteleg alti frati. Dar eu am inteles ca Biblia care este Cuvintul lui Dumnezeu este o carte spirituala.Asa ajunsese Ap, Pavel sa o inteleaga.El spune despre Legea lui Dumnezeu, care este Cuvintul lui in totalitate.Adica Vechiul si noul testament.Iata ce spune el, Romans 7:14  Stim, în adevãr, cã Legea este duhovniceascã: dar eu sunt pãmântesc, Cu multi ani in urma, cineva m-a intrebat ce fel de carte este Biblia? Sigur ca el era interest dece unul sau altul dintre pocaiti se retin dela anumite mincaruri sau alte lucruri in care el nu vedea nimic rau. La vremea aceia i-am spus ca, Biblia este cartea care trateaza relatia sufletului cu Dumnezeu. si sustin si azi aceasta afirmatie.

Nu este un cod de a te purta. Cind o inima este lucrata de Dumnezeu nu este necesar ca trupul sa fie chinuit.Deci si aceste doua versete ca si intreaga Biblie face referire la viata spirituala. Aruncã-ti pâinea pe ape, As propune sa facem o expierenta la modul literal.Sa luam o paine si sa o aruncam intrun lac sau riu. Ce se va intimpla cu ea? Este usor de inteles , fie ca pasarile o vor minca, ori in cel mai bun caz apa o va dizolva si o va minca pestii in final.Atunci cum sa intelegem aceste versete?Mai inti trebuie sa stim cine este Piinea la modul spiritual.Pentruca tratam lucrurile asa cum facea Ap, Pavel.Iata ce spune Domnul Isus despre Paine, John 6:35  Isus le-a zis: "Eu sunt Pâinea vietii. Cine vine la Mine, nu va flãmânzi niciodatã;

Deci,despre aceasta paine este vorba.Sau Painea mai este infatisata ca Cuvintul lui Dumnezeu.Mintuitorul spunea, John 6:51  Eu sunt Pâinea vie, care s-a coborât din cer. Dacã mãnâncã cineva din pâinea aceasta, va trãi în veac;Acum sa ne intoarcem la aruncarea ei pe ape.Cine este Credincios are in vedere si dorinta de a arunca aceasta paine , pe Domnul Hritos si altora care sunt flamanzi.Ce sunt apele? Lumea este infatisata ca o mare involburata.si pe aceasta mare pluteste corabia vieti fiecaruia in parte. Deci arunca painea in lume, vesteste Cuvintul.Versetul continua , si dupã multã vreme o vei gãsi iarãsi! Sigur ca sufletele care vor avea parte de aceasta paine se vor gasi in anturajul celor credinciosi care le-a aruncat aceasta paine.Dupa multa vreme. Deseori am vrea ca sa vedem roadele imediat.

Dar Cuvintul spune ca, dupa multa vreme. Cit de multa? Dumnezeu aplica aceasta Paine, Cuvintul, la vremea lui.As vrea sa spun ca, Cuvintul nu se va intoarce fara rod. Isaiah 55:11  tot asa si Cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fãrã rod,Versetul 2 ne indeamna sa o impartim aceasta Paine. Cu alte cuvinte sa nu fim egoisti si nici nepasatori de nevoile altora.2  Împarte-o însapte si chiar în opt, cãci nu stii ce nenorocire poate da peste pãmânt. Imparte din cunostintele tale din Cuvint ca si cei ce au mincat din aceasta Paine sa poata sa nu mai flaminzeasca , sa nu caute alta mincare sa is potoleasca foamea.In cite sa o imparti? Cuvintul se refera la un numar oarecare.Dar as zice ca arata infinitul.Precum a facut Mintuitorul in inmultiea painilor. Nu este restrictie in a face bine.Nu e restrictie in a impartasi din Cuvintul lui Du mnezeu
Nu stim ce vremuri vor veni. Si atunci Copiii lui Dumnezeu ramin cu ce au mancat. Te-ai hranit bine cu Cuvintul lui Dumnezeu , vei putea sa faci fata cu oricare om pe care Dumnezeu il scoate in calea ta. Traim vremuri grele si e mare nevoie sa ne hranim cu Painea care s-a coborit din cer, cu Cuvintul pe care Dumnezeu l-a lasat Copiilor Lui ca hrana.Domnul sa faca ca sa punem prêt pe acest Cuvint minunat . Acesta este si motivul de Dumnezeu l-a dat copiilor Lui.
John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: