luni, 5 august 2013

1 Corinthians 6:15 Nu stiti cã trupurile voastre sunt mãdulare ale lui Hristos?





1 Corinthians 6:15  Nu stiti cã trupurile voastre sunt mãdulare ale lui Hristos? Voi lua eu mãdularele lui Hristos, si voi face din ele mãdulare ale unei curve? Nicidecum!

Cineva mi-a trimis un e-mail cu privire la o Biserica anume, ca cei care se adunau acolo sustin ca sunt madulare ale Domnului Hritos.I-am spus ca Scriptura conditioneaza ca sa fi madular al Domnului Hritos de un eveniment care are loc in viata celui pe care Dumnezeu il vrea sa faca parte din trupul Domnului Hritos. Acest eveniment este numit de Biblie –Nastere din nou-Ce inseamna asta?Dumnezeu transforma fiinta intr-o structura noua sufleteasca.Aceasta structura are in componenta ei diferit character. Caracterul acesta nou, are si el componente noi. Dorinte noi, aspiratii noi, indeletniciri noi,un comportament nou.

Le ai pe acestea ca ale Domnului Hritos? Da, atunci, vei face parte din Trupul Domnului Hritos ca madular al Lui.Ap, Pavel le vorbeste unora care se stringeau in Corint. Iata ce fel de suflete era printre acestia.Sigur ca erau credinciosi nascuti din nou dar si altii in a caror viata Dumnezeu nu lucrase aceasta nastere din nou.Acest termen al nasteri din nou nu este familiar la multi chiar daca ei fregventeaza anumite Biserici. Acest termen cara cu el, sau impune o traire noua, abandonare la ce e vechi.Ap, vorbeste la modul general in stringerea cel din Corint. El nu nominalizeaza.El ii intreaba sa le dea un prileji de crecetare. Nu stiti cã trupurile voastre sunt mãdulare ale lui Hristos 

Ca sa traiesti in pacat, si sa susti ca esti madular al Domnului Hritos, este pur si simplu ignorant.Acestia din Corint aveau lucruri grele printre ei. Unul era acest pacat al Curviei.Ap, Pavel adduce in atentie in alt loc despre Pacat. Pacatul sa nu mai domnesca in viata voastra. Romans 6:12  Deci, pãcatul sã nu mai domneascã în trupul vostru muritor, si sã nu mai ascultati de poftele lui.Noi stim ca traim in acest trup de carne , dar care pentru cel rascumparat este mort.Din nou .Apostolul spune ca, Colossians 3:3  Cãci voi ati murit, si viata voastrã este ascunsã cu Hristos în Dumnezeu. El vrea sa spuna ca, in cel rascumparat,traieste Domnul Hritos.Am cunoscut pe unul care si-a abandonat sotia si s-a dus dupa alta femeie, cu toate ca fregventa Biserica(Adunarea).

Dupa o perioada s-a reinters inapoi la sotie.Acest om nu stie ce inseamna sa fi madular al trupului Domnului Hristos. El a crezut ca poate iesi din trup si intra ordecite ori vrea el. Ei bine, astfel de suflete nu au nimic de aface cu Domnul Hritos.Subiectul este mai delicat de cit ne inchipuim noi.A pune prêt pe Trupul Domnului Hritos este necesar mai inti sa fi fost adus la viata impreuna cu El. Ephesians 2:5  mãcar cã eram morti în greselile noastre, ne-a adus la viatã împreunã cu Hristos Iata deci cum stau lucrurile. Nu poti fi din trupul Domnului Hritos si sa traiesti o viata in pacat. Sau pacatul sa fie modul tau de a trai. Ap, spune aceste cuvinte, Voi lua eu mãdularele lui Hristos, si voi face din ele mãdulare ale unei curve?

Din nou, daca esti al Domnului Hritos si esti un madular al Lui, atunci esti incorporat in El. Cu alte cuvinte cum sa scot eu mina din trup si sa o folosec pentru altceva, apoi sa o pun la loc in trup. In primul rind , aceasta mina, madular, nu va mai avea viata in ea insasi.Asa ca, ramine sa fie inteles, Nu poti fi madular al Domnuli Hritos si sa fi intrebuintat in alta lucrare pacatoasa. Chiar si pentru o perioada scurta.In incheiere as zice,Daca triesti in acest pacat al curviei, sa nu te amagesti ca ai fost in trupul Domnului Hritos. Pina la caderea in pacat, nu i-ai apartinut Lui. Da, dupa ce ai terminat cu pacatul, este posibil ca Dumnezeu sa lucreze si sa te aduca la viata. Abia atunci vei fi un madular al Lui.
In final Ap, Pavel spune categoric, Nicidecum! Cu alte cuvinte, nu numai ca va fi imposibil, dar ca nici nu as indrazni sa fac asa ceva daca ar fi cu putinta la apsurd vorbesc.Lucrurile sunt separate complect si definitiv, pentru totdeauna.Mortii cu mortii si vii cu vii.Nu stiu cit va fi inteles persoana respective care mi-a scris. Cert este ca, te poti cheme ce vrei, dar ultimul cuvint il are Dunezeu. Si viata pe care tu o traiesti sa faci dovada ca eti din trupul Domnului Hritos.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: