luni, 11 noiembrie 2013

1 John 3:10 Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu sicopiii diavolului


1 John 3:10  Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu si copiii diavolului. Oricine nu trãieste în neprihãnire, nu este de la Dumnezeu, nici cine nu iubeste pe fratele sãu.

Avem aici un verset care adduce contraverse serioase printre cei care citesc Scriptura.Scriptura face separare intre aceste doua categori de copii. Toti sunt copii dar au parinti diferiti.Sa luam prima data pe copiii lui Dumnezeu care il au ca Tata pe Dumnezeu insusi. Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu.Citim ca, copiii lui Dumnezeu, au o caracteristica a parte.Ei se cunosc prin viata pe care o traiesc. Dar si cei ai diavolului se cunos si ei tot prin o caracteristica. Oricine nu trãieste în neprihãnire,Nu mai vedem ca se spune despre copiii lui Dumnezeu.Ci este scos in evidenta felul care te face cunoscut ce fel de copil esti si cui ii aparti.

Scriptura adduce in atentie acest cuvint al Neprihaniri. Ce inseamna sa fi neprihanit, sau sa ajungi la aceasta stare de neprihanire? Scriptura are ceva de spus in privinta aceasta. Romans 9:30  Deci, ce vom zice? Neamurile care nu umblau dupã neprihãnire, au cãpãtat neprihãnirea, si anume neprihãnirea care se capãtã prin credintã;In acest verset citim ca neamurile, oamenii, vor sa is faureasca o neprihanire a lor propie, umbla dupa ea sa o gaseasca.Dar adevarata neprihanire o poate da numai Dumnezeu prin acest dar al credintei din Efeseni 2-8. Apoi neprihanirea este echivalentul curatiei.Curatiti prin single Domnului Isus prin credinta devi neprihanit.Sa trecem acum si la ceilalti copii ai diavolului.Dece sunt numiti ei asa? Pentruca are un alt tata care vom vedea cum este numit de Scriptura.In versetul de mai jos citim,cu ce se ocupa acest tata.Aceasta afirmatie este facuta de insusi Domnul Isus. Multora nu le plac aceste cuvinte.Care sunt cuprinse in Cuvintul lui Dumnezeu.

John 8:44  Voi avti de tatã pe diavolul; si vreti sã împliniti poftele tatãlui vostru. El de la început a fost ucigasi nu stã în adevãr, pentru cã în el nu este adevãr. Oridecâteori spune o minciunã, vorbeste din ale lui, cãci este mincinos si tatãl minciunii.

Iata ce character are acest tata diavolul. Domnul Isus se adresa unora care erau considerati copii ai diavolului prin actiunile lor care erau la fel ca ale tatlui lor diavolului.Deaceia ei erau numiti copii ai diavolului.As face o remarca ca, toti care nu sunt mintuiti sunt copii ai diavolului. Si iata dece, “ toti sau nascut in pacat si ca atare au in ei acest germen al pacatului care se perpetueaza prin nastere.Dar pentru unul sau altul poate apare acest eveniment l-as numi in viata cind Dumnezeu intervine si il naste din nou. Apoi acest suflet care mai inainte a fost un copil al celui rau devine copil al lui Dumnezeu.iata deci separarea pe care Cuvintul ne-o arata aici intre aceste doua category de copii.
John 1:13  nãscuti nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.
Am mai spus si cu o alta ocazie ce inseamna sa fi nascut din nou de Dumnezeu.Daca nu traiesti in NEPRIHANIRE,in curatenie si totusi te afli printre cei ce se string la olalta, faci dovada ca esti nascut ori din voia firi, or din voia vreunui om.Cu alte cuvinte, nu esti nascut din , sau de Dumnezeu
John 20:17  "Nu mã tine", i-a zis Isus, "cãci încã nu M-am suit la Tatãl Meu. Ci du-te la fratii Mei si  spune-le cã Mã sui la Tatãl Meu si Tatãl vostru, la Dumnezeul Meu si Dumnezeul vostru."
In acest verset vedem destul de clar ca Tatl celor rascumparati este Dumnezeu. Domnul Isus adduce in atentie acest adevar de necontestat ca,Tatal Lui este si Tatal celor nascuti de El din nou.
Romans 5:5  Însã nãdejdea aceasta nu însealã, pentru cã dragostea lui Dumnezeu a fost turnatã în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat.

Iata o alta diferenta intre copiii lui Dumnezeu si copiii celui rau, ai deavolului.Dumnezeu a turnat in inimile copiilor lui aceasta dragoste a Lui, care se  arata in vietile celor rascumparati. Din nou, nu este acest semnalment in viata, nu este Dumnezeu Tatal tau.Dar diavolul si el ca tata al copiiilor lui toarna si el in inima alor lui. Ce toarna?Veninul acela care produce in inima ce citim in, John 8:44  Din nou as dori sa amintesc ca, acestea sunt cuvintele Domnului Hritos care prin ele face o separare intre aceste doua categori de copii.

Dau si aceste referinte pe care Cuvintul le adduce inaintea noastra. Jude 1:13  niste valuri înfuriate ale mãrii, care îsi spumegã rusinile lor, niste stele rãtãcitoare, cãrora le este pãstratã negura întunericului pentru vecie. Philippians 3:19  Sfârsitul lor va fi pierzarea. 2 Peter 2:17  Oamenii aceºtia sunt niºte fântâni fãrã apã, niºte nori, alungaþi de furtunã: lor le este pãstratã negura întunericului.Pentru cei ce sunt copii ai lui Dumnezeu,ei nu au niciun motiv de mindrie as zice,ci mai degraba sa dea slava lui Dumnezeu ca s-a indurat de ei. Si viata pe care o traiesc sa o traiasca in neprihanire, in curatire. In felul acesta face dovada ca au pe Dumnezeu ca Tata.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: