sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Psalms 86:11 Învatã-mã cãile Tale,


Psalms 86:11  Învatã-mã cãile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevãrul Tãu. Fã-mi inima sã se teamã de Numele Tãu.

Iata ce dorinta avea Psalmistul, pe care o adduce inaintea lui Dumnezeu zicind: Învatã-mã cãile Tale, Doamne! Nu stiu citi dintre noi care pretindem ca suntem ai Domnului Hritos spunem ce spune Psalmistul.Se opsearva ca in vietile noastre o spun la modul general, ne alegem caile noastre propii.Se vede de cum umblam, actionam, ne comportam. Si ce este si mai trist ca astfel de comportament il afisam in Casa lui Dumnezeu.Sunt multe cai care par omului ca sunt bune citim in alt psalm dar pina la urma ele duc la moarte.

Proverbe,14-12, si Proverbe 16-25. Iata ca uni inconstienti is aleg caile lor, dar pina la urma duc la moarte.Sigur ca nu este vorba numai la moartea fizica de care probabil vorbeste Psalmistul. Ce este si mai tragic este moartea spirituala.Sa te porti in Casa lui Dumnezeu cu aceste atitudini , face dovada ca nu esti nascut din nou, ca ti-ai ales caile tale care te duc la Casa Domnului, as zice din interese meschine, josnice,dar care nu au nimic de aface cu caile lui Dumnezeu pe care le dorea Psalmistul.Psalmistul ii cere lui Dumnezeu sa-l invete. Cei mai multi se  apropie de oameni care sa-i invete o cale sau alta.O de am pune la inima noi care zicem ca suntem ai Domnului Hristos,aceasta dorinta a Psalmistului.

Ce liniste si pace ar fi in Adunarile unde se string cei rascumparati.Apoi Psalmistul spune: Eu voi umbla în adevãrul Tãu. Stia el care este Adevarul cum il stim noi cei de azi? Cred ca nu-I descoperise Dumnezeu ce ne-a descoperit noua ca, Domnul Isus este Adevarul.Psalmistul stia ca, Adevarul este Cuvintul , legea Domnului.Noi cei de azi avem mult mai multa cunostinta decit avea el .Cind in Adunari sunt lupte,certuri de partide, se umbla in Adevar?Un credincios sincer poate fi si el tirit in astfel de dispute, Dar se va trezi ca nu e locul lui acolo.Il va trezi Duhul sfint.Este un semn de intrebare daca cei care participa si intretin astfel de stari incordate in Casa lui Dumnezeu sunt nascuti din nou. Asa dar, astfel de oameni pe departe sa fie calauziti de Duhul Sfint.

Psalmistul era destul de constient, (nu cum sunt unii din zilele noastre) ca, inima este nespus de rea si insalatoare.Numai o inima care nu este lucrata de Dumnezeu este REA Apoi,inselatoare, este ca te inseala pe tine care crezi ca ai fost mintuit dar umbli pe caile alese de inima ta.Aici este diferenta intre un credincios nascut din nou si un crestin de Adunare.Unul care este nascut din nou are o inima noua si se teme de Dumnezeu. Celalalt are o inima rea si inselatoare.Ce fel de inima avem ar trebui sa ne intrebam, fiecare cu sinceritate.Asa cum am spus, nu poti umbla in Adevar , in Domnul Isus, cu o astfel de inima rea si inselatoare. 

Fã-mi inima sã se teamã de Numele Tãu.Daca am fi sinceri cu noi insine, oricare am fi, I-am cere Domnului sa ne dea lumina si sa-I spunem, sa faca ca inima noastra sa se teama de Dumnezeu,Versetul de mai jos ne adduce inainte ceia ce noi neglijam deseori. Cind spun asta, ma refer la cei care sunt nascuti din nou, nu la cei care fregventeaza o Adunare sau alta cu o inima rea si inselatoare.Nici chiar ca copil al lui Dumnezeu nu punem prêt pe Cuvintul lui Dumnezeu in masura in care ar trebui.

Psalms 119:111  Învãtãturile Tale sunt mostenirea mea de veci, cãci ele sunt bucuria inimii mele.

Psalmistul stia , era constient ca numai in Legea Domnului is poate gasi o invatatura sanatoasa pentru a umbla pe caile Domnului. Învãtãturile Tale sunt mostenirea mea de veci, Auzi pe cite unul care participa la stringerea la olalta a celor rascumparati ca spune,Pe mine m-a motivat scrierile fr, cutare sau cutare.Iata ce mostenire avea Psalmistul.Poate era si pe vremea lui Teologi sau Proroci, sau intelepti. Dar el este incredintat ca numai Invataturile Domnului sunt sursa de viata.Sunt si astazi destui care se bizuiesc pe ce citesc din surse umane.Rezultatul? este ca, facind asa ,se nasc frictiuni si ne intelegeri in invatatura data in Adunare.

Apoi, iata ce spune Psalmistul la incheierea acestui verset. cãci ele sunt bucuria inimii mele. Facea el din aceste invataturi ale lui Dumnezeu bucuria inimi lui. Citi nu sunt printre cei ce fregventeaza Adunarile care au in inima lor altfel de bucuri decit Invataturile Domnului.Am mai spus-o si o mai spun. Esti ceia ce maninci. Te hranesti cu Cuvintul lui Dumnezeu de unde poti scoate invataturi sfinte, vei fi plin de bucurie in inima ta.Te indeletnicesti cu orce altceva , numaai cu Cuvintul lui Dumnezeu nu. Atunci Inima iti va avea alte bucuri care te insala.Din nou si vreau sa inchei. Fiecare sa se cerceteze sa vada ce inima are. Are una REAsi INSELATOARE, atunci nu este asezat pe Caile Domnului.

John Balarie
Los Angeles California


Niciun comentariu: