joi, 14 noiembrie 2013

Isaiah 27:2 În ziua aceea, cântati o cântare asupra viei celei mai alese:



Isaiah 27:2  În ziua aceea, cântati o cântare asupra viei celei mai alese:

Avem aici in acest capitol din Isaia ceva foarte frumos. Descris despre Biserica lui Dumnezeu.Dar apare o zi de care Isaia vorbeste , În ziua aceea,Ce vrea el sa spuna cu ziua aceia? Despre ce zi vorbeste el?Este o zi cind Biserica (Mireasa)va fi in cer linga Mirele ei iubit.Cind citim in Scriptura de Vie, Cuvintul face referire la Biserica celor inti nascuti. Atentie, nu despre Biserica corporala pe care o mai numesc de adunatura. Dece o numesc asa? Pentruca in ea se gasesc si suflete care nu sunt inca nascute din nou.

Dar mai poate fi si o alta zi de care ne vorbeste aici Cuvintul.Si anume, o zi de cercetare a acestei Biserici corporale, in care se gasesc si cei nascuti din nou.Dar in acea zi cei nascuti din nou sunt indeamnati sa cinte.Dece sa cinte?Pentruca este cercetata. Cu alte cuvinte lui Dumnezeu ii pasa de ea. Dece ii pasa? Pentruca asa cum am spus in ea sunt si cei rascumparati ai Lui.Si ei trebuie sa treaca printrun examen l-as numi, inainte de a se intilni cu Mirele. Cum sa cinti cind Biserica trece prin astfel de incercari, de tulburari? cântati o cântare asupra viei celei mai alese:sa cinte credinciosii cintarea de lauda asupra acestei vi care o numeste Cuvintul celei mai alese: da, ea este aleasa inimi Mirelui.

Ea este pe un pamint strain ca si Israelitii in robia Babiloniana.Lor li se cerea sa cinte caintari de lauda.Dece e aleasa? Pentruca a fost scoasa din lume si pusa deoparte in asteptarea intilniri cu Mirele ei iubit.Ce fel de cintare sunt indemnati cei rascumparati sa cinte? Negresit o cintare de lauda, pentruca a veni o asfel de zi cind se allege negina de griu.As indrazni sa spun ca, este indemnata Biserica vie a celor din tii nascuti sa iasa de supt starea de apasare de gamut.Cum sa iasa? Prin cintari de lauda Domnului.Aceste cintari le va tine privirea indreptata spre intilnirea cu Mirele iubit, care la rindul Lui si El sta in asteptare acestui eveniment.
Ce fel de apasare se afla in interiorul acestei Biserici corporale?Este starea pe care Israelitii o aveau in robie. Cei ce nu sunt ai Domnului Hritos creiaza o stare de apasare in interiorul acestei Biserici corporale din care fac parte si cei nascuti din nou.Dar vom vedea ceva mai jos in versetul urmator ca Biserica vie nu este lasata la discretia celor ne taiati inprejur. Dece? Pentruca Cel a carui propietate este ia grija ei, ca si un Gradinar de Via lui.
3  "Eu Domnul, sunt Pãzitorul ei. Eu o ud în fiecare clipã, Eu o pãzesc zi si noapte ca sã n-o vatãme nimeni.
Iata cine se ocupa de aceasta vie, (de ai Lui)Cuvintul ne arata ca, "Eu Domnul, sunt Pãzitorul ei.De cine sa o pazeasca? De vrajmasi care ar putea sa ii faca rau.Dece nu o lasa pe mina omului sa ia grija de ea? Pentruca ii apartine Lui ,El este cel ce a rascumparat-o cu single Lui.Iata ce se intimpla cu cei care sunt pazitori la Vie si sunt platiti.Pentruca nu este a lor is bat joc de ea.Ei bine, nu tot asa se intimpla cu via care ii apartine Domnului. viei celei mai alese: aceasta este cea mai aleasa.Sunt si alte vii care au ca pazitori oameni.Ce face Vierul, Domnul viei lui? Eu o ud în fiecare clipã,O  vie care nu este udata curind se va usca.

Apa reprezinta in Scriptura Cuvintul lui Dumnezeu din care is trage seva cei rascumparati.Nu ne spune ca o uda odata pe saptamina cind vin la Biserica. El o uda in fiecare zi? O nu, Spune ,in fiecare clipa. Cu alte cuvinte partasia Lui cu cei rascumparati sete continua.In locurile acelea din orient, din pricina temperaturi ridicate apa se svinta repede.Biserica celor inti nascuti sta in arsita acestei lumi si are nevoie in fiecare clipa de apa Cuvintului lui Dumnezeu sa o tina in viata , sa aduca roade spre slava Lui.Versetul continua  cu aceste cuvinte: Eu o pãzesc zi si noapte ca sã n-o vatãme nimeni.

Cum sa nu pazeasca via pe care a rascumparat-o cu insusi single Lui? Din nou, vedem aici o partasie , o comuniune continua intre Vier si vie. Intelegem ca Vierul este Domnul si via cei ce sun tai Lui. vatãme nimeni.Intelegind acum cine este via si cine sunt cei ce o alcatuiesc vedem ca poate fi vatamatori in aceasta vie. Dar Domnul da garantia ca nu va fi vatamata de nimeni.Si asta din pricina ca , El ia grija de via Lui zi si noapte.Domnul sa dea pace adinca in inimile celor rascumparati ca sunt paziti de El. Chiar daca sunt asezati intr-o vie corporala, Biserica de adunatura.Acolo unde sunt doi sau trei adunati in jurul Lui,sau pentru numele Meu sunt si Eu in mijlocul lor spune Mintuitorul. Psalms 149:5  Sã salte de bucurie credinciosii Lui îmbrãcati în slavã, sã scoatã strigãte de bucurie în asternutul lor!

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: