sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Acts 20:27 Cãci nu m-am ferit sã vã vestesc tot planul lui Dumnezeu.




Acts 20:27  Cãci nu m-am ferit sã vã vestesc tot planul lui Dumnezeu.

Apostolul Pavel avea descoperiri din partea lui Dumnezeu cu privire la planul de mintuire al lui Dumnezeu.Era apostolul pe care Dumnezeu il folosea sa duca mintuirea la Neamuri. Dumnezeu avea un plan special ,o chemare speciala pentru Pavel.El spune, Cãci nu m-am ferit…Nu avea cum sa se fereasca, ca aceasta era chemarea lui.Intr-o imprejurare el spune aceste cuvinte despre lucrarea in cimpul evangeliei.Era constient de acest aspect, de a nu le vesti tot planul lui Dumnezeu cu privire la mintuire.nu este ceia ce Dumnezeu ii incredintase lui.

Era si in el acesta pornire as numi-o de a avea ceva deosebit pentru neamul lui Israelit.Dar Dumnezeu avea in vedere sa-l ocroteasca sa nu cada in aceasta cursa a nationalismului evreiesc.Citi sunt azi din cei care pretind ca au aceasta chemare sa vesteasca evangelia si o fac pentru cistig?Ii vedem printre noi si sunt pe departe, de a avea capacitatea spirituala de a vesti planul lui Dumnezeu.Cit de mult s-a deteriorat Bisericile, Adunarile, din punct de vedere doctrinal,al invataturi sanatoase (sound doctrine) Cind zic doctrinal, ma refer la acea invatatura pe care ap, Pavel il indemna pe tinarul Timotei si pe Tit,sa tina cont de aceasta invatatura curata, Ne alterata cu introduceri de natura omenesti.

Pavel stia despre planul lui Dumnezeu.El spune, sã vã vestesc tot planul lui Dumnezeu.Cu alte cuvinte vrea sa spuna ca, nu a ascuns nimic din ce Dumnezeu i- a dat sa aduca la cunostinta celor credinciosi. Mi-a fost dat sa vad cum se predica prin Biserici ,Adunari. Astazi daca suntem sinceri cu noi insine vedem cum se introduc pe ei isusi cei ce se ridica sa vorbeasca .Asta o fac inainte de a spune ceva din Cuvint. Unde este inteietatea pe care Domnul Hritos trebuie sa o aiba?Se ferea Ap, Pavel sa se scoata pe el in evidenta inaintea fratilor.Am sa spun ceva si din versetul de mai jos. Asta mi-a fost intentia sa gindim mai mult la acest verset 28.Verset care ar trebui sa dea de gindit celor care se cred ca sunt pusi de Duhul Sfint in lucrarea lui Dumnezeu.
28  Luati seama dar, la voi însivã si la toatã turma peste care v-a pus Duhul Sfânt episcopi, ca sã pãstoriti Biserica Domnului, pe care a câstigat-o cu însusi sângele Sãu.

Pavel incepe cu aceste cuvinte, 28  Luati seama dar, la voi însivã….dece va fi inceput el asa si nu invers, Adica turma prima data si apoi la cei ce sunt in lucrare?El era constient ca de felul cum traiesc acestia care sunt in fruntea turmei depinde bunul mers al turmei in viata.Au fost cazuri cind pastorii nu au dat o marturie in fata turmei.Nu te poti astepta ca turma sa mearga frumos , sa traiasca spre slava lui Dumnezeu atit timp cit acestia care conduc turma nu sunt ce trebuie sa fie.Si pe vremea aceia erau unii ca si astazi care is fac din aceasta pozitie in Adunare as numi-o felul lor de trai. Este usor de vazut dece sunt atitea lipsuri, neajunsuri spirituale in Biserici, Adunari.Dar Ap, Pavel spune cine i-a pus peste turma pe acestia. v-a pus Duhul Sfânt episcopi, Termenul de episcope nu se aplica la Bisericile neoprotestante.mai degraba Pastor, prezbiter, sau batrini ai Adunari.Nu avem de aface cu niscai va episcopate, ci cu stringeri in jurul Domnului Hritos.Unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu sunt si Eu.

Oricum se vor chema ei, acestia au o mare obligatie inaintea lui Dumnezeu de felul cum pastoresc turma.Acum Ap, Pavel schimba, trece dela turma la ca sã pãstoriti Biserica Domnului. Nu stiu citi trateaza cu seriozitate ca acolo unde se string fratii si surorile se numeste Casa Domnului.Sunt unii care actioneaza ca si in casa lor propie. Apoi Pavel spune ca aceasta turma, casa a Domnului a fost pe care a câstigat-o cu însusi sângele Sãu.Pretul a fost nespus de mare ca El Domnul ,sa is neglijeze Turma Lui, sau sa o lase pe minile unor pastori platiti.Pavel are un comportament pe care toti acestia ar trebui sa-l adopte in vietile lor.Si anume, “In dar ai primit in dar sa dai”.Atunci lucrurile vor fi limpezite in relatiile intre credinciosi.Oricare ai fi tu, sa sti ca este neaparata nevoie sa iei seama prima data la tine insuti si la casa ta , apoi sa te ocupi de Casa lui Dumnezeu.Facind asa, vei face dovada ca ai fost pus de Duhul lui Dumnezeu, peste casa Lui.

John Balarie
Los Angeles California


Niciun comentariu: