miercuri, 27 noiembrie 2013

Isaiah 31:1 Vai de cei ce se coboarã în Egipt dupã ajutor,


Isaiah 31:1  Vai de cei ce se coboarã în Egipt dupã ajutor, se bizuiesc pe cai si se încred în multimea carelor si în puterea cãlãretilor, dar nu privesc spre Sfântul lui Israel, si nu cautã pe Domnul!

Ca sa intelegem acest loc din vechiul testament,care pare la prima vedere istorie si atita tot,trebuie sa-l corelam cu Noul testament. Noi cei din aceasta dispensatiune a Harului Domnuului Hristos,este necesar sa ne uitam la aspectul spiritual.Mai intii trebuie sa stim cine vroia sa se coboare in Egipt. Vai de cei ce se coboarã în Egipt dupã ajutor, Pe cine vaieta Cuvintul prin gura Prorocului Isaia.Apoi sa stim cine este Egiptul.Vedem aici ca nu toti se coborau ci numai uni asa inteleg prin cuvintul Vai de cei…Nici in robia Babiloniana nu au fost toti Israelitii.

Sigur ca este vorba de Israeliti, care aveau nevoie de ajutor.Dar nu toti din ei aveau in vedere sa procedeze asa.Israel reprezinta Biserica din noul testament.Si am vazut in alt posting ca, Egiptul reprezinta Lumea si ca Israelitii au fost in robie acolo si scosi cu brat puternic de Dumnezeu.La prima vedere ei s-au dus dupa ajutor din pricina foametei care se abatuse peste Tara Canaan.Acum si Biserica a fost scoasa din lume ……Sunt unii crestini care se duc la oamenii din lume dupa ajutor. Daca au nevoie intr-o privinta sau alta apeleaza la lume.Dar este si un alt sens de a  apela la lume. Cind sunt conflicte intre frati in adunari, se apeleaza la firea paminteasca care este lume.

Firea este aliata lumi si, despre lume citim, 1 John 5:19  ªtim cã suntem din Dumnezeu si cã toatã lumea zace în cel rãu.Sau sa pun cuvintele din versetul de mai sus, se coboarã în Egipt dupã ajutor,Cu alte cuvinte asa cum am spus se coboara in ei insisi in firea lor paminteasca, pacatoasa.Ce ajutor primesc acestia in disputele lor? Ce poate da firea veche. Ce rol joaca caii in nevoile oamenilor? Caii ii duc oriunde ei au nevoie. Este un mijloc de locomotie, de transport. Dar spiritual ce pot acesti cai sa reprezinte? Cred ca sunt gindurile care ne plimba peste tot la indemnul firi vechi. Aceste ginduri sunt inhamati la mintile noastre care reprezinta carele la modul literal.

Isaia spune ca, unii se bizuiesc pe Caii ( gindurile) lor pentru a fi ajutati in situatii spirituale.Cu ce te poate ajuta firea paminteasca in astfel de situatii?Negresit ca mai rau incurca lucrurile.Acesta este si scopul celui rau, de a pune firea paminteasca in actiune. se bizuiesc pe cai si se încred în multimea carelor si în puterea cãlãretilor,Dar vedem ca sunt si calareti care calaresc astfel de cai (de ginduri) Cine sunt acesti calareti spiritual vorbind? Sunt cei ce pot manevra in adunare pe un frate sau altul care sunt mai slabi spirituali. Frati care nu au capacitatea de a vedea unde pot sa-I duca acesti (cai) (Ginduri)calarite de acesti “frati” calareti.Cuvintul ii vaieta pe acestia care cauta acest fel de ajutor.Partea dela urma a versetului ne vorbeste ca , dar nu privesc spre Sfântul lui Israel, si nu cautã pe Domnul! Iata deci cum pot cadea unii frati sincer prada acestora care ii calaresc.Daca am privi in astfel de situatii la Sfintul lui Israel, care is ocroteste  Biserica Lui, lucrurile, sau situatiile se vor stinge.

El nu is abandoneaza nici-o data ce a rascumparat la Golgota prin Singele Fiului Sau.Acestia care calaresc, privesc la Egipt, Lume, Firea paminteasca. Ce trist este ca unii dintre cei care se numesc credinciosi se urca in astfel de care si au asfel de calareti .Calareti care ii duc in prapastie.A nu-L cauta pe Domnul si a te bizui pe astfel de surse firesti, , carnale,face dovada ca nu ai nimic de aface cu Acest Domn si Mintuitor slavit.Este usor de desprins acest gind din atitudinile pe care le avem in Adunare.De felul cum actionam in mijlocul fratilor sincere.

Psalms 20:7  Unii se bizuiesc pe carãle lor, altii pe caii lor; dar noi ne bizuim pe Numele Domnului, Dumnezeului nostru. Acest verset ne arata intocmai ce citim in Isaia. Dar adduce inaintea noastra, ca sunt si unii, frati care se bizuiesc pe Domnul in orcare circumstanta se gasesc.Sa ii lasam pe acesti Unii se bizuiesc pe carãle lor.Iar noi care ne temem de Domnul si Mintuitorul nostru sa ne bizuim pe Numele Domnului, Dumnezeului nostru.Si nu vom fi dati de rusine. Psalms 25:3  Da, toti cei ce nãdãjduiesc în Tine nu vor fi dati de rusine: ci de rusine vor fi dati cei ce Te pãrãsesc fãrã temei.Ce inseamna sa-L parasesti fara temei? Este cind apelezi la orce sursa dar numai la Dumnezeu nu.Cite-va ginduri care le-am desprins din acest loc din Isaia.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: