luni, 4 noiembrie 2013

Psalms 37:4 Domnul sã-ti fie desfãtarea .......



Psalms 37:4  Domnul sã-ti fie desfãtarea si El iti va da tot ce-ti doreste inima.

Inainte de a vedea ce poate dori o inima care  a fost schimbata de Dumnezeu si una care este ocupata de cel rau,sa ne oprim putin la prima parte a versetului. Domnul sã-ti fie desfãtarea…Sigur ca acest indemnu nu e pentru cei a caror inima este ocupata de lucrurile acestei lumi. O astfel de inima is cauta ea ce doreste.Nu o sa vedem deloc pe nimeni care nu este un copil al lui Dumnezeu ca is va face desfatarea lui din Domnul Isus, sau din Cuvintul Lui.

Iata de ce e plina o astfel de inima care nu are ca desfatare pe Domnul Isus; Matthew 15:19  Cãci din inimã ies gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtisagurile, mãrturiile mincinoase, hulele. Deci ce cauta aceasta inima si ce doreste ea?Aici, Cuvintul arata o conditie de baza . Dar asa cum am spus nu pentru cel necredincios a carei inima este posedata de cel rau si cu aceste apucaturi le-as numi.Conditia este pusa pentru cel credincios. Deseori si cei credinciosi cauta sa is satisfaca dorintele inimi prin a actiona in mod firesc.Dar sunt si printre cei credinciosi si unii care is fac din Cuvintul lui Dumnezeu desfatarea inimi lor.

Acestia au indrazneala inaintea lui Dumnezeu sa ceara.Cind vine vorba de a merge inaintea lui Dumnezeu cu o nevoie sau alta trebuie sa stim ca, El conditioneaza pentru a implini aceasta promisiune, ca in definitiv este o promisiune pe care Cuvintul o leaga de aceasta conditionare.Daca fragmentam aceasta promisiune vom vedea ca, El îti va da tot…Am vazut credinciosi care ia numai partea aceasta fragmentata si se bizuiesc pe ea.Dar cuvintul nu s-a oprit aici la ce fragmentam noi.Sunt credinciosi care aduc inaintea lui Dumnezeu as zice nevoi nastrusnice pe care Dumnezeu nu le va implini.

Atunci, astfel de credinciosi, cad in depresie sufleteasca, spirituala.Dece? tocmai ca au luat de baza ce au considerat ei. Adica , Dumnezeu le da tot ce cere.Si uite ca nu este vorba de a cere numai cu vorbele pe care le aduci inaintea lui Dumnezeu. Este vorba de inima care doreste lucruri care nu vor fi implinite nici-o data de catre Dumnezeu Tatal nostrum. ce-ti doreste inima. Dar ce va aduce inaintea Lui o inima care is gasete desfatarea in Cuvintul lui Dumnezeu?Negresit ca o astfel de inima va pune dorintele ei in armonie cu ce invata Cuvintul.Sunt situatii in viata credinciosilor cind trebuie sa is stapineasca inima , in asa fel incit sa renunte de a cere Tatalui lucruri pe care El nu le va implini.

Atunci cum sa intelegem acest verset fracturat  tot ce-ti doreste inima.?daca suntem sinceri cu noi insine, stim ce este dupa voia lui Dumnezeu si nu.Am stat de vorba cu o sora si aducea inaintea lui Dumnezeu un lucru care era in contradictie vadita cu Scriptura.Si  dinsa mi-a spus, “ce este rau ca cer asa ceva Lui” Dumnezeu?Am opservat ca nu era sincera cu ea insusi.Am spus ca , sunt lucruri pe care am vrea sa le cerem Tatalui nostru, constienti fiind ,ca El nu le va implini.Sunt lucruri care nici nu ar trebui sa ne treaca prin minte sa le aducem inaintea Lui.Dumnezeu vrea ca copiii Lui sa duca o viata modesta, dar nu o viata de lipsuri. Si aici Cuvintul ne da raspuns la ce inseamna sa duci o viata modesta.Ap ,Pavel vorbeste de nevoile lui si ale sfintilor in epistolele lui.

As incheia cu acest gind. Un copil al lui Dumnezeu care este sincer cu el insusi, stie ce e dupa voia Lui Dumnezeu sa ceara.O inima care este satisfacuta cu ce primeste dela Dumnezeu , nu mai simte nevoia sa ceara.Au fost si unii care au luat literal acest verset si au zis ei ca, asa a promis Dumnezeu.Suntem chemai sa cautam cerul si mai putin pamintul. Aici suntem trecatori. Ne folosim de aceste lucruri in calatoria noastra vremelnica.Domnul sa ne de harul sa cautam sa cerem lui Dumnezeu strictul necesar al acestei vieti vremelnice.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: